Parlamentul a adoptat Tratatul fiscal

Luni, 21 Mai 2012, ora 17:00
2390 citiri
Parlamentul a adoptat Tratatul fiscal

Plenul Senatului a aprobat luni, cu 89 de voturi "pentru", un vot "impotriva" si o abtinere proiectul de lege pentru ratificarea Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare.

"Romania, practic, a ratificat Tratatul de guvernanta fiscal", a declarat presedintele sedintei, Vasile Blaga.

Senatul este for decizional.

Tratatul vizeaza intarirea disciplinei fiscale, avand ca principale elemente pozitia bugetara, care trebuie sa fie echilibrata sau in excedent. Aceasta regula se considera a fi indeplinita, daca soldul structural anual respecta obiectivul bugetar pe termen mediu, cu o limita inferioara a deficitului structural de 0,5% din PIB la preturile pietei.

Deficitul structural poate avea o valoare mai mare decat cea specificata mai sus, pana la maximum 1% din PIB, daca nivelul datoriei publice este semnificativ sub 60%.

Regula bugetara se introduce prin dispozitii nationale, cu forta juridica obligatorie si caracter permanent, de preferinta constitutionale.

Statele care fac obiectul unei proceduri de deficit excesiv instituie un program de parteneriat bugetar si economic cu caracter obligatoriu.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....