Primul tren modernizat de CFR ar putea circula toamna aceasta. Sorin Grindeanu: „Se poate mai repede și în condiții decente!”

Vineri, 14 Iunie 2024, ora 17:57
1437 citiri
Primul tren modernizat de CFR ar putea circula toamna aceasta. Sorin Grindeanu: „Se poate mai repede și în condiții decente!”
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu în timpul unei călătorii cu trenul pe ruta București - Constanța FOTO Facebook / Sorin Grindeanu

Toamna aceasta va fi dat în circulație primul tren modernizat de CFR Călători, format dintr-o locomotivă și 12 vagoane, iar, până la sfârșitul anului, va circula cu călători și primul tren nou, a anunțat vineri ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu pe rețelele sociale, cu ocazia unei călătorii cu trenul pe ruta București - Constanța.

„Se poate mai repede, și în condiții decente!

După cum am promis, am călătorit cu trenul spre litoral.

Mai sunt multe de făcut pentru transportul feroviar și sunt foarte conștient de necesitatea continuării investițiilor. Este doar un pas spre o normalitate pe care ne-o dorim fiecare dintre noi cu privirile la serviciile de transport public.

Vagonul în care am călătorit din InterCity-ul spre Constanța face parte din cele 6 vagoane modernizate recent de CFR Călători din fonduri proprii.

Mai mult confort și siguranță în călătoriile pe calea ferată vor aduce treptat cele 119 trenuri autopropulsate și 16 locomotive noi, achiziționate de ARF prin fonduri europene (PNRR, PT, CEF), dar și cele 139 de vagoane și 75 de locomotive care sunt acum în proces de modernizare, în baza unor contracte (finanțate prin PNRR) încheiate de CFR Călători”, a declarat Ministrul Transporturilor într-o postare pe Facebook.

Când va intra pe șine primul tren nou de la CFR Călători

Potrivit lui Sorin Grindeanu, în această toamnă va fi dat în circulație primul tren modernizat (format dintr-o locomotivă și 12 vagoane), iar, până la sfârșitul anului, va circula cu călători și primul tren nou. Acesta a mai completat că cele 119 trenuri noi autopropulsate au o configurație asemănătoare cu a garniturilor de metrou și reprezintă practic echivalentul a aproximativ 450 de vagoane și 119 locomotive.

Este vorba de prima ramă Coradia Stream de la Alstom, care ar putea intra în circulație cu călători în decembrie 2024, potrivit estimărilor Asociației Pro Infrastructură (API). Aceștia au vizitat depoul Alstom și unde ar putea ajunge până la sfârșit de 2025 și restul de 36 de rame, potrivit estimărilor producătorului, citate de API.

Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
Intră în vigoare noile bilete pentru trenuri metropolitane, valabile în toată țara. "Oferă libertate călătorului"
Ministerul Transporturilor și Infrastructurii anunță introducerea biletelor metropolitane feroviare atât în regiunea București - Ilfov, cât și în restul reședințelor de județ din...
Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
La nivelul Ministerului Finanţelor nu s-au purtat niciun fel de discuţii pentru ca impozitul pe venit să crească la 16% şi nici pentru creşterea TVA din 2025, susține Marcel Boloş. "La...
#tren modernizat CFR Calatori, #CFR calatori trenuri, #CFR Calatori informatii, #tren nou, #Ministerul Transporturilor , #transporturi
  1. Impozitul pe venit nu va ajunge la 16% în 2025 și nici TVA-ul nu va crește, spune ministrul Finanțelor. "Nu s-au purtat niciun fel de discuţii"
  2. Cât mai poate rezista sistemul energetic din România pe fondul caniculei extreme. Efectele devastatoare pe care le-ar putea avea o pană generalizată de curent
  3. TikTok se confruntă din nou cu probleme legate de adolescenți. Ce au observat autoritățile
  4. Motivul pentru care Elon Musk protestează și mută sediile SpaceX și X din California în Texas
  5. Funcția de pe WhatsApp care îmbunătățește comunicarea cu persoanele dragi
  6. 5 sfaturi utile ca să reușești să îți crești mica afacere
  7. România a cedat rușinosul loc 1 la rata inflației în UE. Cine ne-a depășit după cinci luni
  8. Google și Microsoft consumă mai multă energie electrică decât unele țări
  9. De la idee, la leadership regional – Klarwin aniversează 20 de ani de impact pozitiv cu o imagine 360 grade asupra tehnologiilor din portofoliu
  10. FMI: Zona euro, încă un an de stagnare în 2024. Rusia va avea un nou an cu avans economic de peste 3%