20 de trenuri electrice noi vor lega cele mai mari orașe din țară. Care sunt rutele pe care vor circula noile garnituri

Luni, 28 Noiembrie 2022, ora 11:09
6784 citiri
20 de trenuri electrice noi vor lega cele mai mari orașe din țară. Care sunt rutele pe care vor circula noile garnituri
20 de trenuri electrice urmează să fie compărate cu bani prin PNRR FOTO Facebook/ARF

20 de trenuri electrice noi, de lung parcurs, urmează să fie cumpărate de Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) printr-un contract finanțat din PNRR.

Prima licitație pentru alte 20 de trenuri (RE-IR 2), lansată în vară, a fost anulată pe 1 noiembrie pentru că firmele interesate nu au mai depus oferte.

Valoarea estimată este cuprinsă între 1,2 miliarde lei, fără TVA și aproape 2,4 miliarde lei, fără TVA, inclusiv serviciile de mentenanţă și reparații necesare funcționării în condiții optime de siguranță și confort, instruire a personalului în ceea ce priveşte exploatarea, operarea trenurilor, transportul, asigurarea, punerea în funcţiune şi asistenţa tehnică în perioada de garanţie, conform Caietului de Sarcini, se arată într-un comunicat al ARF.

„Autoritatea pentru Reformă Feroviară – A.R.F. intenționează să realizeze, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), achiziția de material rulant nou (20 unități) de tip inter-regional și servicii de mentenanță și reparații RE-IR.

Materialul rulant va fi utilizat pe rutele aflate sub contractele de servicii publice (CSP) atribuite în mod competitiv operatorilor de transport feroviar de călători în conformitate cu prevederile Regulamentului (CE) nr.1370/2007 și cu prevederile legislației din România.

Achiziția va consta în: A) PRODUSE: 1) 20 rame electrice inter-regionale RE-IR (18 rame+2 unități de rezervă), destinate transportului feroviar de călători inter-regional (de lung parcurs), conform cerințelor minimale specificate în Caietul de Sarcini (CS); 2) Alte dotări și accesorii, conform cerințelor specificate în CS. B) SERVICII: 1) Mentenanță și reparații pentru o perioadă de 15 ani. Serviciile sunt necesare funcționarea respectivelor rame RE-IR, conform cerințelor specificate în Caietul de Sarcini”, arată detaliile din SEAP, potrivit brasov.net.

Prețul ofertei reprezintă 70% din contract, iar ofertele pot fi depuse până pe 10 ianuarie 2023.

Trenurile trebuie să aibă o capacitate de cel puțin 160 de locuri pe scaune, 160 de locuri în picioare și 16 locuri pentru biciclete. Livrarea se va face în termen de maximum 4 ani de la semnarea contractului, durata totală fiind de 34 de ani (include și întreținerea) Traseele pe care vor circula noile trenuri electrice sunt:

  • Oradea – Cluj Napoca – Sighișoara – Brașov
  • Cluj Napoca – Alba Iulia – Simeria (Deva) – Târgu Jiu – Craiova – Calafat
  • Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Bacău – Iași
  • Brașov – Sfântu Gheorghe – Miercurea Ciuc – Bacău – Suceava
  • Galați – Mărășești (Focșani) – Bacău – Iași
  • Galați – Mărășești (Focșani) – Bacău – Suceava
  • Galați – Brăila – Constanța – Mangalia
  • Iași – Bacău – Mărășești (Focșani) – Barboși (Galați) – Brăila – Constanța – Mangalia
  • Suceava – Bacău – Mărășești (Focșani) – Barboși (Galați) – Brăila – Constanța – Mangalia
  • Giurgiu – București – Ciulnița (Slobozia) – Călărași.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ministerul Transporturilor investește 200 de milioane de euro din Fondul de Modernizare în trenuri și locomotive. Când vor fi puse în circulație noile garnituri
Ministerul Transporturilor investește 200 de milioane de euro din Fondul de Modernizare în trenuri și locomotive. Când vor fi puse în circulație noile garnituri
Ministerul Transporturilor a aprobat miercuri, 17 aprilie indicatorii tehnico-economici pentru achiziția a 9 trenuri electrice noi și a 23 de locomotive, investiție care are asigurată o...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#trenuri, #trenuri electrice, #rute CFR, #tren Brasov Bucuresti, #Mangalia, #oradea, #licitatie , #stiri economice