Ziare.com
Home > Personalitati > Trifon Belacurencu
Trifon Belacurencu
Proiect de lege: Eliminarea cvorumului de 50% la referendum

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 16:26

Proiect de lege: Eliminarea cvorumului de 50% la referendum

Trifon Belacurencu / stiri Trifon Belacurencu

Senatorul PSD Trifon Becalurencu a depus o initiativa legislativa care elimina conditia de cvorum la referendumul national si propune ca in cazul revizuirii Constitutiei conditia de validare sa fie participarea a cel putin 30% plus 1 din alegatorii inscrisi in listele electorale permanente. Senatorul PSD propune eliminarea din Legea referendumului a prevederii conform careia "referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unu din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente". De asemenea, in cazul referendumului pentru revizuirea Constitutiei, initiativa legislativa propune stabilirea unei conditii de validare in situatia in care prezenta la urne este de cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente. "Referendumul pentru revizuirea Constitutiei este valabil daca la acesta participa cel putin 30% plus unu din numarul persoanelor inscrise in ...

11 comentarii

Te invitam sa fii primul care furnizeaza informatii pentru pagina personala de pe Ziare.com pentru Trifon Belacurencu, scriindu-ne la adresa redactia@ziare.com.

Va multumim pentru colaborare si asteptam sugestiile si observatiile dvs.

Trifon Belacurencu
Trifon Belacurencu
Daca detineti informatii relevante, poze, inregistrari audio sau video inedite cu Trifon Belacurencu, le puteti trimite la adresa de e-mail redactia@ziare.com.

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
 
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor