Ciocnirea dintre Trump și șeful NATO: Mark Rutte vrea să-l doboare pe Putin, dar ce face cu Donald

Sambata, 09 Noiembrie 2024, ora 05:03
6647 citiri
Ciocnirea dintre Trump și șeful NATO: Mark Rutte vrea să-l doboare pe Putin, dar ce face cu Donald
Mark Rutte, șeful NATO, e pe cale să se ciocnească cu Trump FOTO: X@MarioNawfal

Trump a câștigat miercuri alegerile prezidențiale deschizând calea pentru întoarcerea sa la Casa Albă. Retorica sa a stârnit îngrijorări cu privire la viitorul asistenței SUA pentru Ucraina și a sprijinului pentru NATO. Acum Mark Rutte, șeful Alianței, este pe punctul să se ciocnească cu Donald Trump, după ce a afirmat că NATO va continua să sprijine Ucraina, pentru a-l doborî pe Putin.

Într-un nou articol de opinie din Politico, șeful NATO Mark Rutte a spus că alianța militară nu își poate permite să nu mai susțină Kievul și că „trebuie să facem mai mult pentru a schimba traiectoria conflictului”. Însă, Rutte nu l-a menționat pe Trump și nici nu a evidențiat Statele Unite, în privința sprijinului său militar, potrivit Business Insider.

În acest context, șeful NATO avertizează că alianța militară nu își poate permite să înceteze să ofere Kievului asistența de securitate, de care are nevoie pentru a lupta împotriva rușilor. Apărătorii ucraineni se confruntă cu un moment precar al războiului, pe măsură ce trupele Moscovei câștigă avânt în est și sosirea trupelor nord-coreene semnalează, după cum a spus conducerea NATO, că ar putea veni vremuri „mai întunecate”.

Cine câștigă și cine pierde dintre liderii mondiali după revenirea lui Trump: Surprize mari, scor 7 la 9

„De la începutul invaziei cu drepturi depline a Rusiei, aliații NATO au oferit Ucrainei peste 99% din tot sprijinul militar”, a scris Mark Rutte, fostul prim-ministru olandez care a devenit secretar general al NATO în octombrie, într-un articol de opinie publicat de Politico, miercuri.

„Și suntem pe cale să îndeplinim angajamentul financiar de 40 de miliarde de ajutor militar acordat Ucrainei în acest an”, a spus Rutte, adăugând că „ceea ce avem nevoie acum este angajamentul politic de a menține cursul pe termen lung”.

„Până acum, sprijinul nostru a menținut Ucraina în luptă. Dar trebuie să facem mult mai mult pentru a schimba traiectoria conflictului. Trebuie să creștem costurile pentru Putin și prietenii săi autoritari”, a spus el, referindu-se la lideri ai Chinei, Iranului și Coreei de Nord, care au fost acuzați că sprijină și alimentează eforturile de război ale Moscovei.

Putin nu vrea să discute cu Casa Albă. ”Cineva din spatele lui Trump e mai puternic” și Rusia se teme

Articolul lui Rutte s-a concentrat pe recenta desfășurare a soldaților nord-coreeni în Rusia pentru a lupta împotriva Ucrainei. Nu l-a menționat pe Trump și nici nu a evidențiat SUA în privința sprijinului său militar.

Administrația Biden a oferit Ucrainei peste 60 de miliarde de dolari în ajutor militar de când Rusia și-a lansat războiul pe scară largă în februarie 2022. De asemenea, țările NATO au oferit Kievului zeci de miliarde de dolari în asistență de securitate în acest timp.

Catastrofă într-un stat vestic cu sute de mii de români: Suma colosală de 650 de miliarde de euro a ieșit peste granițe

Țările NATO au trimis Ucrainei avioane de luptă, drone, tancuri, vehicule blindate, rachete, obuze de artilerie, bombe, arme, gloanțe și ajutoare mai letale în ceea ce liderii au descris drept o investiție pentru apărarea securității europene.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Rutte a spus că l-a felicitat pe Trump pentru câștigarea alegerilor. „Conducerea sa va fi din nou cheia pentru menținerea Alianței noastre puternice. Aștept cu nerăbdare să lucrez din nou cu el pentru a promova pacea prin putere” prin NATO, a scris el.

Șeful NATO, acuzații dure la adresa Rusiei și Iranului: ”L-au abandonat pe Assad când nu le mai era util”
Șeful NATO, acuzații dure la adresa Rusiei și Iranului: ”L-au abandonat pe Assad când nu le mai era util”
Iranul şi Rusia împart responsabilitatea pentru crimele împotriva poporului sirian, a afirmat luni, 9 decembrie, secretarul general al NATO, Mark Rutte, la o zi după înlăturarea de la putere...
Misiunea lui Trump, reală sau doar o iluzie: Ruperea legăturii dintre Putin și o țară puternică din Est
Misiunea lui Trump, reală sau doar o iluzie: Ruperea legăturii dintre Putin și o țară puternică din Est
Situația geopolitică din lume s-a schimbat odată cu începerea invaziei Rusiei din Ucraina, acum 1.018 zile. Însă acum, analiștii susțin că incertitudinile s-ar putea risipi odată cu...
#Trump presedinte SUA, #Mark Rutte, #Trump NATO, #Trump NATO Rusia, #Trump Putin, #NATO Ucraina , #Razboi Ucraina
  1. Noi informații despre mașina care a căzut de la etajul al doilea al parcării unui mall din București. Cum a ajuns tânărul fără permis să o conducă
  2. Cum se împart banii din bugetul Uniunii Europene. Ce state plătesc mai mult decât primesc și care e situația României
  3. Rusia susține că deține inițiativa strategică și este aproape de a-și atinge obiectivele în Ucraina: ”Situaţia de pe front nu este în favoarea Kievului”
  4. Procese noi în scandalul Nordis. Laura Vicol îl dă în judecată pe Florin Roman, iar soțul ei pe Nicolae Ciucă
  5. Sfârșit tragic pentru un muncitor care lucra la fațada unui imobil. A murit după ce a căzut de pe schelă
  6. Când ar putea începe negocierile pentru pace în Ucraina. Anunțul unui lider dintr-o țară NATO
  7. Ce prime de Crăciun se oferă în Germania. Unii angajați primesc bonusuri mai mari decât salariul mediu pe economie
  8. O importantă țară din centrul Europei aderă la Parchetul European, condus de Laura Kovesi
  9. Polițist bătut și amenințat cu moartea de un șofer. Bărbatul a devenit violent după ce a fost oprit în trafic
  10. Incident neobișnuit într-un avion. O pasageră de 25 de ani riscă o amendă uriașă după ce a agresat o însoțitoare de bord