Trump încearcă să-și pună nora la conducerea Partidului Republican. „Vrea să accepte această provocare şi ar fi minunat”

Marti, 13 Februarie 2024, ora 09:47
2143 citiri
Trump încearcă să-și pună nora la conducerea Partidului Republican. „Vrea să accepte această provocare şi ar fi minunat”
Eric Trump și soția sa Lara Trump FOTO / X Lara Trump

Fostul președinte american, Donald Trump l-a susţinut luni, 12 februarie, pe preşedintele Partidului Republican din Carolina de Nord, Michael Whatley, ca viitor preşedinte al Comitetului Naţional Republican (RNC), iar pe nora sa, Lara Trump, în calitate de copreşedinte, încercând să-şi consolideze controlul asupra organizaţiei în timp ce se apropie de nominalizarea la alegerile prezidenţiale, relatează Reuters.

Lara Trump, soţia lui Eric Trump - al treilea copil al lui Donald Trump -, este unul dintre cei mai activi susţinători ai socrului său. Ea este prezentă adesea la emisiunile de ştiri conservatoare şi a cochetat cu o candidatură pentru un loc în Senatul SUA în Carolina de Nord în 2022. Trump a lucrat îndeaproape cu fiica sa, Ivanka, şi cu alţi membri ai familiei şi în timpul mandatului său la Casa Albă.

Trump, favorit pentru a deveni candidatul partidului şi a-l înfrunta pe preşedintele democrat Joe Biden în alegerile prezidenţiale din noiembrie, a declarat că are nevoie ca RNC să îşi desfăşoare activitatea "fără cusur" şi să fie "un bun partener" al campaniei sale pentru alegerile din 2024.

Mişcarea de a-l susţine pe Whatley urmează după săptămâni de relatări din presă care indicau că Trump a devenit frustrat de actuala preşedintă, Ronna McDaniel, din cauza strângerii slabe de fonduri şi a performanţelor partidului la urnele de vot.

Surse declaraseră săptămâna trecută pentru Reuters că McDaniel vrea să se retragă după alegerile primare din Carolina de Sud din 24 februarie, unde Trump este favorit, deşi este statul unde a fost guvernatoare singura sa contracandidată, Nikki Haley.

În timpul mandatului lui McDaniel, Trump a fost învins în 2020, iar partidul a înregistrat o performanţă mai slabă decât se aştepta la alegerile de la mijlocul mandatului din 2022.

"Cred că prietenul meu Michael Whatley ar trebui să fie următorul lider al RNC. Michael a fost alături de mine de la început, a făcut o treabă grozavă în statul său natal, Carolina de Nord", a declarat Trump. "Nora mea foarte talentată, Lara Trump, a fost de acord să candideze la funcţia de copreşedinte al RNC ... Ea mi-a spus că vrea să accepte această provocare şi că ar fi MINUNAT", a scris fostul preşedinte.

Regulile partidului impun ca în cele două roluri de top să existe un bărbat şi o femeie.

Ca parte a remanierii conducerii republicane, Trump a declarat că Chris LaCivita, un co-manager al campaniei sale, va ocupa funcţia de director de operaţiuni al RNC. LaCivita este un vechi agent politic care a lucrat la RNC şi în timpul cursei din 2016, ajutând la zădărnicirea unei contestaţii faţă de nominalizarea lui Trump în cadrul Convenţiei republicane.

McDaniel va continua să depună eforturi pentru ca Biden să fie învins în această toamnă, a declarat luni un purtător de cuvânt al RNC după declaraţia lui Trump, adăugând: "Nimic nu s-a schimbat şi nu va exista nicio decizie sau anunţ privind planurile viitoare până după Carolina de Sud".

Steve Scheffler, un membru al Comitetului Naţional Republican din Iowa, a declarat că se aşteaptă ca lista de conducere susţinută de Trump să fie aprobată de majoritatea celor 168 de membri ai organismului, care sunt responsabili de selectarea oficială a preşedintelui partidului.

În declaraţia sa, Trump a spus că se aşteaptă ca RNC, care joacă un rol vital în mobilizarea resurselor şi în atragerea alegătorilor, să acţioneze, de asemenea, pentru a "asigura alegeri corecte şi transparente" - un indiciu voalat la afirmaţiile sale false potrivit cărora a pierdut în 2020 din cauza fraudei.

Whatley a susţinut aceste afirmaţii, a precizat Comitetul Naţional Democrat (DNC) într-o declaraţie în care a criticat alegerea lui Trump.

Într-un alt comunicat, managerul de campanie al lui Nikki Haley, contracandidata lui Trump, a criticat schimbările de conducere propuse de Trump ca fiind asemănătoare cu "rearanjarea scaunelor de punte pe Titanic". Ea a descris RNC ca fiind "efectiv falimentară" şi a spus că Haley, dacă va fi aleasă, va concedia pe toată lumea din organizaţie şi va efectua un audit al finanţelor acesteia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

O judecătoare a dispus scoaterea lui Trump de pe buletinele de vot în alegerile primare republicane din statul american Illinois
O judecătoare a dispus scoaterea lui Trump de pe buletinele de vot în alegerile primare republicane din statul american Illinois
O judecătoare din Illinois a decis miercuri că Donald Trump nu este eligibil din cauza acţiunilor sale din timpul asaltului asupra Capitoliului şi a ordonat eliminarea buletinelor de vot pe...
Un judecător respinge garanția de 100 de milioane de dolari adusă de Trump pentru a acoperi o parte din amenda pentru fraudă
Un judecător respinge garanția de 100 de milioane de dolari adusă de Trump pentru a acoperi o parte din amenda pentru fraudă
Un judecător din New York a respins miercuri o ofertă de garanţie de 100 de milioane de dolari adusă de Donald Trump pentru a acoperi mai puţin de o treime din amenda pentru fraudă...
#Trump, #Trump alegeri SUA, #nora, #conducere, #Partid Republican SUA, #alegeri sua 2024 , #stiri Donald Trump