Oficial ungar: Declaraţiile privind trimiterea de trupe europene în Ucraina sunt în contradicţie cu deciziile NATO în vigoare

Vineri, 01 Martie 2024, ora 08:09
1765 citiri
Oficial ungar: Declaraţiile privind trimiterea de trupe europene în Ucraina sunt în contradicţie cu deciziile NATO în vigoare
Forțe NATO FOTO Wikipedia

Toate planurile sau declaraţiile privind o eventuală desfăşurare de trupe europene în Ucraina sunt în contradicţie directă cu deciziile NATO în vigoare, a declarat ministrul ungar Péter Szijjártó, potrivit unui comunicat emis de Ministerul Afacerilor Externe şi Comerţului Exterior, conform MTI.

În cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său din Ciad, Mahamat Saleh Annadif, ministrul a fost întrebat despre recenta declaraţie a preşedintelui francez Emmanuel Macron, în care acesta nu a exclus trimiterea de militari occidentali în Ucraina. Ca răspuns, ministrul a calificat ca fiind extrem de periculoase declaraţiile care riscă o escaladare a situaţiei.

„Aceasta pentru că situaţia este tensionată, iar într-o asemenea situaţie cuvintele şi declaraţiile au o greutate mult mai mare decât dacă ar fi fost făcute într-un context paşnic”, a argumentat el.

„Prin urmare, este foarte important să fim fermi şi clari în poziţia noastră. Ungaria nu este dispusă să trimită trupe în Ucraina sub niciun pretext şi nu va furniza arme nici de acum înainte”, a avertizat ministrul.

În continuare, el a declarat: este oarecum liniştitor faptul că mai mulţi lideri europeni au precizat şi ei că nu vor trimite trupe în Ucraina, ceea ce, de altfel, ar fi în contradicţie directă cu decizia NATO în vigoare.

„La Roma, am avut discuţii cu ministrul italian de externe, care mi-a spus clar şi el că nici Italia nu este dispusă pentru a trimită trupe, a susţinut Péter Szijjártó.

Alianţa nord-atlantică a declarat în urmă cu doi ani că nu este o parte beligerantă şi că trebuie făcut totul pentru a evita o confruntare directă cu Rusia, a reamintit el.

„Aceasta este o decizie NATO în vigoare, care a fost luată cu acordul tuturor membrilor NATO. Această decizie nu numai că nu a fost abrogată, nici măcar nu am discutat despre o eventuală modificare a ei”, a subliniat ministrul.

„Aşadar, toate planurile sau declaraţiile privind o eventuală desfăşurare de trupe europene în Ucraina sunt în contradicţie directă cu deciziile NATO în vigoare”, a precizat Péter Szijjártó.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Jucătorul român de la CFR Cluj a ales naționala Ungariei! Acum joacă meci de meci
Jucătorul român de la CFR Cluj a ales naționala Ungariei! Acum joacă meci de meci
Un jucător care a făcut junioratul la CFR Cluj s-a transferat în Ungaria la Vasas Budapesta iar acum joacă meci de meci la echipa de club dar și la naționala Ungariei. Attila Girsik a fost...
Cine e ungurul care a dat lovitura la ATP Țiriac Open. Cea mai mare surpriză a turneului de la București
Cine e ungurul care a dat lovitura la ATP Țiriac Open. Cea mai mare surpriză a turneului de la București
Turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250), care se desfășoară la Baza Sportivă Năstase/Marica din Capitală, în perioada 15-21 aprilie, a consemnat joi cea mai mare surpriză de până în...
#trupe NATO, #militari ucraina, #armata ucraina, #ministru de externe, #Ungaria , #Razboi Ucraina