Putin se confruntă cu o mare problemă în rândul armatei sale: Fenomenul ce poate pierde războiul Rusiei

Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 05:33
29496 citiri
Putin se confruntă cu o mare problemă în rândul armatei sale: Fenomenul ce poate pierde războiul Rusiei
Trupele ruse se confruntă cu un moral foarte scăzut FOTO: Newsweek

Un raport recent al Institutului pentru studiul războiului (ISW), un think tank din Statele Unite, dezvăluie un fenomen care se propagă în armata rusă din regiunea Donbas, care îl poate da peste cap pe Vladimir Putin. Se constată că în rândul trupelor Moscovei există ”un moral extrem de scăzut” și în plus sunt sute de soldați care speră să evite războiul, fiind ”ascunși” în cel puțin 7 locații din Donețk și Lugansk.

Evaluarea ISW a ofensivei ruse a indicat că dezertarea trupelor, pregătirea inadecvată pentru luptă și pierderile au contribuit toate la sănătatea mintală precară a soldaților ruși din Donețk și Lugansk, ambele zone pe care președintele rus Vladimir Putin a pretins că le-a anexat la sfârșitul lunii septembrie, potrivit Newsweek.

Contraofensivele ucrainene au dus de atunci la alungarea trupelor ruse dintr-o parte semnificativă de teritoriu din regiune. Cercetarea ISW, care citează mai multe rapoarte din mass-media rusă, spune că sute de soldați ruși care speră să evite războiul sunt ”ascunși” în acest moment în cel puțin șapte locații din Donețk și Luhansk.

FBI, anunț alarmant: O putere mondială a furat informații confidențiale enorme din SUA

„Moralul și starea psihologică a forțelor ruse din regiunile Lugansk și Donețk sunt extrem de scăzute”, spune ISW. „Pierderi semnificative pe câmpul de luptă, mobilizarea în primele linii fără pregătire adecvată și proviziile deficitare au dus la cazuri de dezertare”.

„Autoritățile ruse rețin aproximativ 300 de bărbați mobilizați ruși într-un subsol din Zaitseve, regiunea Lugansk, pentru că au refuzat să se întoarcă în linia frontului”, continuă. „Marea mass-media rusă a raportat că a identificat cel puțin șapte astfel de locații în regiunile Lugansk și Donețk pentru cetățenii ruși”.

Raportul continuă spunând că Igor Artamonov, guvernatorul regiunii Lipetsk din Rusia, „a raportat că rudele personalului mobilizat l-au apelat în mod special cu privire la condițiile proaste de lângă Svatove, Luhansk”.

Artamonov a spus că trupele au suferit „pierderi grave” și nu au fost antrenate corespunzător sau au primit echipament inadecvat înainte de a fi trimise în linia frontului.

Putin primește o puternică lovitură de la Xi Jinping, în privința SUA: Proiectul crucial al președintelui rus nu are acceptul Beijingului

ISW a evidențiat că Rusia continuă încercările de a recruta noi trupe în interiorul Ucrainei ocupate prin desfășurarea „un efort de mobilizare din ușă în ușă în Kadiivka” și extorcând locuitorii din Lugansk să se alăture armatei.

Mobilizarea parțială de către Putin a 300.000 de rezerviști ruși, care se presupune că s-a încheiat la sfârșitul lunii octombrie, a stârnit reacții considerabile. Criticile au inclus afirmații că recruții erau într-o condiție fizică proastă, prea bătrâni pentru a lupta și aveau un antrenament slab și puține arme sau provizii.

Armata rusă a amenințat, de asemenea, că va împușca mortal recruții care încearcă să-și părăsească posturile, potrivit ministerului britanic al Apărării.

Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
Marea Britanie trimite Ucrainei ”cadoul otrăvit” pentru Putin: Londra livrează cel mai de preț ”diamant” VIDEO
În ciuda faptului că războiul Rusiei din Ucraina a trecut în al 3-lea an și victimele din rândul soldaților se ridică la sute de mii, Vladimir Putin continuă agresiunea fără scrupule....
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
#trupe rusesti Ucraina, #moral scazut, #dezertari armata rusa, #razboi Ucraina, #razboi Rusia, #Putin razboi , #Razboi Ucraina