Donald Trump le cere adepților să-i susțină rețeaua de socializare, care a scăzut drastic pe bursă în ultimele zile

Sambata, 13 Aprilie 2024, ora 07:08
1425 citiri
Donald Trump le cere adepților să-i susțină rețeaua de socializare, care a scăzut drastic pe bursă în ultimele zile
Truth Social, platforma de socializare deținută de Trump nu se bucură de succes Foto: YouTube/ NBCNews (captura)

Donald Trump şi-a îndemnat vineri adepţii să-i susţină aplicaţia de social media Truth Social, deoarece acţiunile companiei-mamă au continuat să scadă, coborând sub 30 de dolari pe unitate, relatează CNBC.

Într-o postare făcută pe acea aplicaţie, Trump a spus că crede că Truth Social întruchipează ”mişcarea” politică din spatele sloganului său de campanie prezidenţială ”Make America Great Again”, adăugând că ”arată spiritul şi dragostea ţării noastre”.

”Dacă oamenii cred în a pune America pe primul loc şi vor să facă America din nou mare, atunci să susţină Truth Social. Vom fi vocea voastră ca niciodată înainte, iar ţara noastră are nevoie de o voce reală, pentru că suntem în declin şi trebuie să aducem America la măreţie”, a scris Trump.

Nu este clar dacă Trump îşi îndeamnă susţinătorii să folosească aplicaţia sau să cumpere acţiuni la Trump Media & Technology Group, care intrat la bursa Nasdaq luna trecută.

Acţiunile companiei care deţine aplicaţia de socializare, care se tranzacţionează sub simbolul DJT, au crescut cu peste 50% la debutul lor din 26 martie, dar au scăzut ulterior.

Preţul acţiunilor Trump Media a scăzut vineri sub 30 de dolari pe unitate, un declin de peste 40 de dolari de la debutul lor extraordinar.

Acţiunile Trump Media au scăzut cu peste 4% vineri, începând cu ora 11:30 ET, după scăderi şi mai mari de joi şi miercuri. Acţiunile au coborât cu 50% în aprilie.

Cu toate acestea, Trump este gata să realizeze un câştig financiar de la companie. În ciuda scăderii preţului acţiunilor şi a lipsei de venituri a companiei, Trump Media încă se laudă cu o capitalizare de piaţă de peste 4,2 miliarde de dolari.

Trump deţine mai mult de 57% din acţiunile companiei, deşi i se interzice să-şi vândă pachetul până la expirarea unei perioade de blocare de şase luni.

CEO-ul Trump Media, fostul reprezentant republican Devin Nunes, s-a lăudat că compania ”este bine poziţionată”, deoarece nu are datorii şi dispune de 200 de milioane de dolari în numerar la îndemână.

Nunes, într-un interviu de luni Fox News, a sugerat că Trump Media ia în considerare adăugarea de capabilităţi de streaming video la Truth Social şi să facă din acesta un centru pentru canale şi documentare ”anulate”.

Trump, viitorul candidat republican la preşedinţie, a apărat Truth Social de criticii săi la începutul lunii aprilie. Nici postările lui Trump, nici afirmaţiile lui Nunes nu au oprit încă declinul acţiunilor.

Quarterly Report - Editia 4

Jigniri la distanță între Biden și Trump: ”Un ratat dezechilibrat/Dispari, Joe!”
Jigniri la distanță între Biden și Trump: ”Un ratat dezechilibrat/Dispari, Joe!”
Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un ”escroc”, sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători ai armelor, la fel cum actualul preşedinte l-a catalogat pe rivalul său...
Donald Trump a asistat alături de soția sa la ceremonia de absolvire a fiului lor, la o universitate din Florida VIDEO
Donald Trump a asistat alături de soția sa la ceremonia de absolvire a fiului lor, la o universitate din Florida VIDEO
Barron Trump, în vârstă de 18 ani, al cincilea copil al celui de-al 45-lea președinte al SUA, republicanul Donald Trump, și-a finalizat studiile la Academia Oxbridge din Florida. Când...
#Truth Social, #Donald Trump, #retea sociala, #platforma, #sustinere , #SUA