Război total la Wimbledon: “E un bătăuș! Are o latură malefică“

Duminica, 03 Iulie 2022, ora 09:55
4720 citiri
Război total la Wimbledon: “E un bătăuș! Are o latură malefică“
Kyrgios si Tsitsipas sunt la cutite după meciul de la Wimbledon FOTO facebook

Grecul Stefanos Tsitsipas, locul 4 ATP, l-a catalogat pe Nick Kyrgios drept un "bătăuș" cu "o latură malefică" în caracterul său, după ce a pierdut sâmbătă în turul al treilea la Wimbledon.

Kyrgios s-a impus cu 6-7 (2) 6-4 6-3 7-6 (7) după mai bine de trei ore de meci, pline de incidente, dar certurile au continuat și la conferințele de presă de după meci.

Australianul a întreținut un dialog cu arbitrul în unele momente din timpul meciului, a fost avertizat pentru înjurături și și-a supărat adversarul în așa măsură încât Tsitsipas a încercat să-l lovească cu un smash după ce a fost la un pas de a fi eliminat pentru că a lovit o minge în public, în semn de frustrare.

Tsitsipas, în vârstă de 23 de ani, a fost huiduit de public la un moment dat, după ce și-a pierdut cumpătul în ceea ce el a descris ca fiind un circ al lui Kyrgios.

"Da, este o intimidare constantă, asta face el. Își intimidează adversarii. Probabil că el însuși a fost un bătăuș la școală. Nu-mi plac bătăușii", a spus Tsitsipas, după meci.

"Nu-mi plac oamenii care îi pun pe alții la pământ. Are și câteva trăsături bune în caracterul său, dar are și o latură foarte rea în el, care, dacă este expusă, poate face mult rău oamenilor din jurul lui", a mai spus grecul, conform Reuters.

Kyrgios a luat în râs remarcile lui Tsitsipas despre intimidare și a spus că grecul are "probleme serioase".

"Nu știu ce să spun. Nu sunt sigur cum l-am intimidat. El a fost cel care a lovit mingi spre mine, el a fost cel care a lovit un spectator, el a fost cel care a dat cu palma în afara terenului", a spus Kyrgios (40 ATP), care se află pentru a patra oară în optimi de finală.

"Nu am făcut nimic față de Stefanos astăzi care să fie lipsit de respect. Nu l-am găurit cu mingi. Să vii aici și să spui că l-am intimidat, asta e pur și simplu văicăreală. Nu suntem făcuți din aceeași stofă. Mă confrunt cu tipi care sunt competitori adevărați", a mai afirmat acesta.

Tsitsipas și-a cerut scuze pentru că și-a pierdut controlul, dar a declarat că a fost frustrant faptul că arbitrii nu au fost mai duri cu australianul al cărui talent este adesea umbrit de bufoneriile sale.

"Mi-aș dori să ne adunăm cu toții și să stabilim o regulă. Nu știu ce să zic. Ceva legat de discuții. De ce ai vorbi în timp ce joci? Nu are niciun sens. La fiecare punct pe care l-am jucat astăzi am simțit că se întâmpla ceva de cealaltă parte a fileului. Acesta este modul lui de a manipula adversarul și de a te face să te simți distras, într-un fel. Nu există niciun alt jucător care să facă acest lucru. Chiar sper ca noi toți jucătorii să putem găsi ceva și să facem din acest sport o versiune mai curată, ca acest tip de comportament să nu fie acceptat, să nu fie permis, să nu fie tolerat."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Final în scandalul din PMP, după 2 ani. Cine rămâne la conducerea partidului
Partidul Mişcarea Populară (PMP) a anunţat că, în cursul zilei de miercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursurile formulate de Cristian Diaconescu şi, prin urmare, ”a fost validat...
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Scandal sexist, cu o femeie la conducerea VAR: ”Mi se pare destul de complicat”
Antrenorul clubului Vasco da Gama din Rio de Janeiro, argentinianul Ramon Diaz, a pus, miercuri, sub semnul întrebării prezenţa unei femei la conducerea arbitrajului video, o declaraţie care a...
#Tsitsipas, #kyrgios, #scandal, #wimbledon, #bataus, #malefic , #stiri tenis