Inalta Curte indreapta o eroare in cazul Romsilva: Gratie SS, Chiuariu scapa de orice acuzatie

Miercuri, 13 Noiembrie 2019, ora 12:42
8706 citiri
Inalta Curte indreapta o eroare in cazul Romsilva: Gratie SS, Chiuariu scapa de orice acuzatie

Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte a indreptat o eroare materiala in decizia in care a anulat condamnarile date in dosarul retrocedarilor ilegale de paduri in care sunt acuzati fostii deputati Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam.

Cazul urmeaza sa se rejudece de la zero, procesul urmand sa se desfasoare la Curtea de Apel Brasov. Potrivit noi decizii, de acuzatii scapa fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, si alte trei persoane care au fost achitate in faza de fond.

Motivul: fostul sef al Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), cunoscuta ca Sectia Speciala (SS), Gheorghe Stan, in prezent judecator la CCR, a retras apelurile DNA in acest caz, iar completul de 5 judecatori a luat act de acest document pe 12 iunie.

"Ia act de retragerea apelurilor declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - DNA - Structura Centrala si de inculpatul Durlan Iulian," era incheierea din 12 iunie a Inaltei Curti.

Cei care au scapat de acuzatii si raman cu decizia de achitare definitiva sunt: Tudor Chiuariu, Iulian Durlan, primar al comunei Caiuti (Bacau), si afaceristii Ioan Gheorghe Varga si Daniel Constantin Calugar.

Citeste mai multe despre demersul SS - Efect pervers al trecerii lui Toader prin Justitie: Personajele celebre pe care le-a salvat SS in Dosarul Romsilva

Eroarea materiala

Vechea minuta, 11 noiembrie:

"Admite apelurile formulate de apelantele parti civile Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice si Suciu Alina si de apelantii inculpati Adam Ioan, Bengescu Dan Costin, Bularca (fosta Adam) Anca Roxana, Hrebenciuc Andrei, Hrebenciuc Viorel, Iacob Sorin Ion, Kadas Iosif, Matasel Ioan, Ordog Lorand Andras, Sturza (fosta Zaharia) Gabriela Rodica si Sturza Paltin Gheorghe impotriva sentin?ei penale nr.286 din data de 09 mai 2018 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, in dosarul nr. 278/1/2015, privind si pe intimatii inculpati Calugar Daniel Constantin, Chiuariu Tudor Alexandru, Craciunescu Adam si Varga Ioan Gheorghe."

Indreptarea de eroare materiala, 12 noiembrie:

"Admite apelurile formulate de apelantele parti civile Statul Roman prin Ministerul Finantelor Publice si Suciu Alina si de apelantii inculpati Adam Ioan, Bengescu Dan Costin, Bularca (fosta Adam) Anca Roxana, Hrebenciuc Andrei, Hrebenciuc Viorel, Iacob Sorin Ion, Kadas Iosif, Matasel Ioan, Ordog Lorand Andras, Sturza (fosta Zaharia) Gabriela Rodica si Sturza Paltin Gheorghe impotriva sentin?ei penale nr.286 din data de 09 mai 2018 pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, in dosarul nr.278/1/2015 privind si pe intimatul inculpat Craciunescu Adam."

Decizia completului de 5 judecatori poate fi gasita pe site-ul Inaltei Curti.

Fostul sef Romsilva, Adam Craciunescu, desi a fost achitat in acest caz, a ramas in dosar deoarece consilierul juridic de la Romsilva, Alina Suciu, a contestat decizia.

Citeste si:
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
Primul pas spre marea împăcare. USR îl susține pe liberalul Florin Roman la șefia Camerei Deputaților SURSE
USR îl va susține pe liberalul Florin Roman pentru șefia interimară a Camerei Deputaților, susțin surse politice pentru Ziare.com. Decizia va deveni oficială în seara zilei de luni, 18...
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Clotilde Armand s-a adresat conducerii PNL cu duritate: „USL ucide. La propriu. Fără nicio exagerare”
Primarul Sectorului 1 a criticat dur comportamentul consilierilor PNL din forul legislativ local. Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand afirmă că ”USL ucide”, după ce consilierii PSD şi...
Sursa: Ziare.com