Chiuariu: Degradant mi se pare ca un magistrat sa deschida dosare politice

Marti, 25 Septembrie 2007, ora 15:55
1271 citiri
Chiuariu: Degradant mi se pare ca un magistrat sa deschida dosare politice

Raspunzandu-i presedintelui Traian Basescu, ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, afirma ca Parchetul nu trebuie sa devina arbitrul jocului politic, iar un Guvern care nu poate fi daramat in Parlament, sa fie decimat de decizii arbitrare ale procurorilor.

- Basescu: Atitudinea lui Chiuariu este degradanta (VIDEO)

"Eu nu am pentru ce sa ma apar pentru ca nu am fost acuzat de nimic, asa cum bine a precizat presedintele Traian Basescu. Eu am cum sa cer trimiterea dosarului in instanta, pentru simplul motiv ca nu exista un dosar pe numele meu. Acesta este de fapt absurdul situatiei", a replicat ministrul Tudor Chiuariu.

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca prin atitudinea fata de ancheta DNA, ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, se discrediteaza atat pe el cat si Guvernul si Justitia, pentru ca acesta ar fi trebuit sa ceara trimiterea dosarului in instanta si nu sa-si demonstreze nevinovatia la TV.

Presedintele Traian Basescu a mai declarat, referindu-se la ministrii Tudor Chiuariu si Paul Pacuraru, ca "documentele care au venit la Palatul Cotroceni nu arata inceperea urmaririi penale in ceea ce-i priveste" si ca in dosare nu exista niciun material prin care acestia sa fie acuzati.

"S-au facut investigatii in jurul domniilor lor, sunt declaratii in dosare ale unor oameni, dar ei nu au fost pusi sub urmarire penala, pentru ca legea nu permite acest lucru. Nu au nici calitate de invinuit, nu au nicio calitate in momentul de fata in relatie cu Parchetul", a spus Basescu.

Traian Basescu a apreciat ca atitudinea lui Chiuariu de a-si "tipa nevinovatia la televizor" face deservicii majore Guvernului, Justitiei si chiar propriei persoane, "pentru ca se decridibilizeaza".

In replica, ministrul Justitiei a subliniat ca degradant i se pare din partea unor magistrati sa foloseasca institutiile pe care le conduc in scopuri personale sau politice.

"Degradant mi se pare pentru un magistrat sa deschida dosare pe criterii politice. Degradant mi se pare ca procurorii aflati in incompatibilitate si in conflict de interese sa incerce sa ma discrediteze prin cereri abuzive. Tin sa reamintesc ca am cerut un control la DNA, iar controlul CSM arata ca situatia este dezastruoasa", a mai afirmat ministrul Chiuariu.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...