Chiuariu: Existenta comisiei prezidentiale era benefica

Miercuri, 28 Noiembrie 2007, ora 13:00
715 citiri
Chiuariu: Existenta comisiei prezidentiale era benefica

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a apreciat, miercuri, beneficiile ce deriva din existenta comisiei prezidentiale si a subliniat ca decizia privind anchetarea ministrilor poate fi un instrument politic in mana sefului statului, anunta NewsIn.

"Din punctul nostru de vedere, pe care l-am exprimat prin promovarea ordonantei, e bine ca aceasta comisie sa existe si ca aceasta decizie sa nu fie una politica, sa nu fie un instrument politic in mana presedintelui, cum vedem ca a devenit in ultima vreme, ci sa fie o decizie juridica si sa impiedice abuzurile impotriva membrilor Guvernului", a declarat Chiuariu.

El a declarat ca asteapta sa vada motivarea Curtii Constitutioanle a Romaniei (CCR) pentru a vedea care sunt criticile de neconstitutionalite si cum poate fi pusa decizia Curtii in acord cu legea fundamentala.

Chiuariu a explicat ca hotararea Curtii nu se refera la modificarile aduse de ordonanta pe care a promovat-o in ceea ce priveste strict componenta comisiei prezidentiale, ci la intreg articolul ce vizeaza acest organism infiintat la Palatul Cotroceni.

Ministrul a mai aratat ca, in acest moment, ordonanta Cabinetului este in vigoare, iar de la momentul publicarii deciziei CCR in Monitorul Oficial exista un termen de 45 de zile prevazut de Constitutie, in care Parlamentul si Guvernul au obligatia de a pune de acord cu legea fundamentala prevederile declarate neconstitutionale.

"Fara sa stim la ce se refera exact Curtea, de ce considera acele prevederi neconstitutioonale, vorbim degeaba. Si ieri, si astazi au fost luari de pozitie politice, fara nicio legatura cu decizia CCR", a declarat ministrul.

Tudor Chiuariu s-a aflat in atentia comisiei prezidentiale de avizare a declansarii anchetei penale in cazul ministrilor, organism a carui activiate a fost blocata prin promovarea unei ordonante ce ii modifica componenta.

Prin decizia CRR de marti a fost desfiintat orice tip de comisie la Palatul Cotroceni, care sa-l sfatuiasca pe seful statului in cazul anchetarii unui membru al Guvernului, dar s-a pastat puterea presedintelui de a decide si anchetarea si suspendarea unui ministru, putere care este consfintita de Constitutie.

Citeste si:
Vasile Dîncu susține că PSD nu se aliază cu PNL. „Nu putem să credităm un guvern care a dus România în această groapă. Nu dorim să facem niciun fel de USL”
Vasile Dîncu susține că PSD nu se aliază cu PNL. „Nu putem să credităm un guvern care a dus România în această groapă. Nu dorim să facem niciun fel de USL”
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a declarat duminică, 24 octombrie, că PSD şi PNL sunt de acord că nu doresc refacerea USL. ”Nu putem să credităm un guvern care...
Trupa Taxi, dedicație satirică pentru Klaus Iohannis. Cum sună noua melodie intitulată „Un sas” VIDEO
Trupa Taxi, dedicație satirică pentru Klaus Iohannis. Cum sună noua melodie intitulată „Un sas” VIDEO
Trupa Taxi, condusă de artistul Dan Teodorescu, a publicat duminică, 24 octombrie, pe canalul de YouTube, o piesă intitulată „Un sas” - o „dedicație” pentru președintele Klaus...
Sursa: Ziare.com