Pacuraru acuza, Chiuariu nu comenteaza

Joi, 06 Decembrie 2007, ora 17:33
1184 citiri
Pacuraru acuza, Chiuariu nu comenteaza

Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, aflat la Bruxelles, a refuzat sa comenteze solicitarea presedintelui Basescu de remaniere a sa din Guvern, in timp ce ministrul Muncii, Paul Pacuraru, l-a acuzat pe seful tarii ca face imagine proasta Romaniei.

Paul Pacuraru s-a aratat mirat de solicitarea presedintelui in ce-l priveste, sustinand ca, in ultimele zile, a fost sunat de doua ori de Basescu, acesta cerandu-i sa se ocupe de rezolvarea problemelor romanilor din Spania.

"Ultima data am vorbit luni sau marti cu presedintele Basescu si acesta nu mi-a zis nimic despre cererea de remaniere", a declarat Pacuraru pentru Antena 3.

De asemenea, ministrul Muncii a criticat atitudinea presedintelui Basescu: "Atitudinea presedintelui Basescu va face rau imaginii Romaniei, creand impresia ca, la Bucuresti, exista un guvern cu probleme de coruptie. Ori, in cazul meu, este zero fapta, zero lei, zero recompensa".

Paul Pacuraru si-a argumentat declaratia spunand ca a primit de la Cotroceni "asa -zisul" dosar in care este cercetat, iar "specialisi in drept" l-au asigurat ca nu exista niciunul dintre cele cinci elemente de constituire a unei infractiuni.

In ce priveste reactia premierului Tariceanu, cel care a primit solicitarea de remaniere a celor doi ministri, Paul Pacuraru crede ca decizia va apartine Senatului, in cazul sau.

"Din ce intuiesc eu, premierul Tariceanu va trimite o scrisoare Senatului, plenul Senatului va primi documentele Cotrocenului, iar, daca va exista cea mai mica urma de suspiciune, se va incepe urmarirea penala in ce ma priveste. Asa prevede Constitutia in astfel de cazuri: pentru orice senator, plenul Senatului trebuie sa se pronunte", a conchis Pacuraru.

Citeste si:
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat a discutat duminică cu echipe ale PNL și UDMR, în prezența lui Cîțu și Kelemen
Premierul desemnat Nicolae Ciucă a avut duminică, 24 octombrie, discuţii pentru formarea unei majorități parlamentare cu echipe ale PNL şi UDMR, în prezenţa lui Florin Cîţu şi Kelemen...
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Radio România a transmis duminică, 24 octombrie, că investighează circumstanțele în care a fost modificat un articol postat pe 22 iunie 2018 pe site-ul oficial al instituției de presă, care...
Sursa: Ziare.com