Antonescu spune ca Delegatia Permanenta a PNL va discuta cazul senatorului Tudor Chiuariu

Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 21:02
2617 citiri
Antonescu spune ca Delegatia Permanenta a PNL va discuta cazul senatorului Tudor Chiuariu

Liderul PNL, Crin Antonescu, a spus ca Delegatia Permanenta a partidului de saptamana viitoare va lua in discutie cazul senatorului liberal Tudor Chiuariu, condamnat, vineri, la trei ani si jumatate cu suspendare, precizand ca evita sa comenteze o sentinta judecatoreasca.

"Eu nu comentez sentinte judecatoresti. Am observat ca exista confuzii la unii comentatori si politicieni. Am facut comentarii si poate o sa fac comentarii despre tot felul de cauze, dar nu am comentat niciodata o sentinta judecatoreasca, indiferent de ceea ce cred despre ea", a declarat, vineri seara, la Iasi, liderul PNL Crin Antonescu, la finalul galei 'Romania pentru toti romanii', organizata de TNL la Teatrul National din municipiu.

Intrebat daca PNL va lua in discutie situatia lui Chiuariu la Delegatia Permanenta a partidului din 1-2 februarie, Antonescu a raspuns: "Da, sigur ca vom discuta".

Tot vineri seara, purtatorul de cuvant al PNL, Cristina Pocora, a declarat ca liberalii nu comenteaza decizia instantei in cazul senatorului Tudor Chiuariu, dar spera ca acesta "sa depaseasca momentul personal greu si sa ramana alaturi de PNL".

Fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu a primit trei ani si sase luni, tot cu suspendare, potrivit deciziei definitive luate vineri de ICCJ in dosarul "Posta Romana".

In cazul lui Chiuariu, ICCJ a stabilit, ca pedeapsa complementara, interzicerea drepturilor prevazute de art. 64, alineatul 1, teza a doua, precum si literele b si c din Codul penal. Pe durata termenului de incercare, s-a dispus suspendarea executarii pedepsei complementare.

In 27 noiembrie 2012, la fondul dosarului, fostul ministrul al Justitiei Tudor Chiuariu a fost achitat pentru abuz in serviciu, de un complet de trei judecatori ai ICCJ. Instanta suprema a retinut atunci, in cazul lui Chiuariu, ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii.

Potrivit anchetatorilor, in perioada anilor 2005 - 2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a SC Imopost Developements SA, demers in care au fost implicati si doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a "clarifica" situatia juridica a terenului si a favoriza astfel firma mentionata.

Prejudiciul in acest caz a fost estimat de DNA la 8.619.787 de euro.

Citeste si:
USR anunţă un pachet de legi antiplagiat: „În 1990, 1.500 de români aveau doctorat. Din 2000 până în 2006 au fost acordate alte 30.000”
USR anunţă un pachet de legi antiplagiat: „În 1990, 1.500 de români aveau doctorat. Din 2000 până în 2006 au fost acordate alte 30.000”
Mai mulți parlamentari USR au anunțat joi, 20 ianuarie, că depun un pachet de legi antiplagiat în debutul noii sesiuni parlamentare prin care îşi propun să stopeze propagarea fenomenului de...
Aurescu, despre anunţul lui Macron, privind prezenţa NATO în România: „Rezultatul eforturilor preşedintelui Klaus Iohannis”
Aurescu, despre anunţul lui Macron, privind prezenţa NATO în România: „Rezultatul eforturilor preşedintelui Klaus Iohannis”
Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a salutat joi, 20 ianuarie, anunţul preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, privind disponibilitatea ţării sale de a participa la prezenţa militară NATO...