Chiuariu, despre cazul Fenechiu: Prezumtia de nevinovatie nu este vreun moft

Marti, 26 Februarie 2013, ora 17:40
1733 citiri
Chiuariu, despre cazul Fenechiu: Prezumtia de nevinovatie nu este vreun moft
Foto: luju.ro

Pana cand o persoana nu e declarata in mod definitiv vinovata de catre un tribunal independent si impartial, nu ar trebui sa sufere vreo restrangere a drepturilor sale fundamentale, este de parere vicepresedintele executiv al PNL, Tudor Chiuariu, referindu-se la cazul lui Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, aflat in vizorul justitiei.

Exista unele voci, in special de la PDL, care cer demisia ministrului Transporturilor. Tudor Chiuariu il apara pe colegul sau de partid: "Domnul Fenechiu n-ar trebui sa faca altceva decat ce a facut si pana acum si anume sa se prezinte in fata justitiei si sa-si sustina cauza".

"Din punctul nostru de vedere, exista prezumtia de nevinovatie, care e un principiu constitutional si nu e vreun moft, pe care noi sau altcineva l-a inventat, e un principiu prevazut de Conventia Europeana a Drepturilor Omului si se aplica nu numai aici, ci in toate tarile civilizate.

Din punctul asta de vedere, pana o persoana nu e declarata in mod definitiv vinovata de catre un tribunal independent si impartial, nu cred ca ar trebui sa sufere vreo restrangere a drepturilor sale fundamentale", a declarat Chiuariu, pentru RFI Romania.

Ponta: Am discutat cu Basescu inainte sa-l propun pe Fenechiu, el a semnat decretul

Intrebat daca Relu Fenechiu ar trebui sa procedeze ca in alte tari, unde un demnitar de regula isi da demisia imediat cum apar suspiciuni la adresa lui, Chiuariu a raspuns: "Noi stim ca in Romania sunt multe suspiciuni, multe suspiciuni care nu s-au confirmat si pe de alta parte stim cui si cum au fost facute aceste dosare in special si anume de procurorii numiti in functie de domnul Basescu, pentru adversarii politici ai domnului Basescu.

Nu putem sa comparam situatia dintr-o tara normala cu situatia din Romania, cand "procurorii-sefi au fost numiti politic de domnul Basescu si normal, ca sa mai fie numiti o data in functie, ca sa faca domnul Basescu presiuni acum pentru numirea lor in alte functii, ei au facut jocurile politice ale domnului Basescu. Domnul Fenechiu e unul dintre adversarii domnului Basescu", a mai spus vicepresedintele PNL.

Citeste mai multe despre Chiuariu despre cazul Fenechiu: Prezumtia de nevinovatie este un principiu constitutional, nu vreun moft, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Iohannis, reacție despre candidații separați la primăria Capitalei: "Important este să nu ducă la lupte electorale în interiorul coaliţiei" VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis se teme cu privire la eventuale tensiuni în coaliția de guvernare PSD-PNL după ce partidele au decis să susțină candidați diferiți la primăria Capitalei în...
#Tudor Chiuariu prezumtie nevinovatie Fenechiu, #Relu Fenechiu prezumtie nevinovatie, #Relu Fenechiu dosar Transformatorul, #Relu Fenechiu proces , #PNL