Chiuariu: Mona Pivniceru nu trebuie incadrata nici la PSD, nici la PNL

Luni, 06 August 2012, ora 17:47
2277 citiri
Chiuariu: Mona Pivniceru nu trebuie incadrata nici la PSD, nici la PNL
Foto: agendadeiasi.ro

Desemnarea Monei Pivniceru ca ministru al Justitiei este "o alegere buna", este de parere fostul ministru de resort, liberalul Tudor Chiuariu. Deputatul PNL afirma ca fostul presedinte al Asociatiei Magistratilor din Romania "nu poate fi incadrata nici la PSD, nici la PNL".

Tudor Chiuariu a spus, pentru RFI Romania, ca Mona Pivniceru nu a fost propunerea PNL pentru postul de ministru al Justitiei.

"Nu, nu cred ca a fost o propunere a PNL, cred ca a fost o solutie aleasa de prim-ministru, pentru un moment si un portofoliu, care in mod traditional si mai ales pentru ca domnul Basescu are probleme cu justitia, e unul discutabil si ministrul Justitiei, in general, in Romania e supus unor presiuni politice iesite din comun.

Si atunci, ca sa nu mai fie discutie ca e de la PSD, ca e de la PNL, s-a optat pentru aceasta solutie, sa spunem a unui independent, nu as spune a unui tehnocrat, a unui magistrat de cariera, care are sustinerea tuturor partidelor care sustin acest Guvern", a precizat deputatul PNL.

Mona Pivniceru, "o alegere buna"

Mona Pivniceru nu trebuie "incadrata" nici la PSD, nici la PNL, declara Tudor Chiuariu.

"Nu vreau s-o incadram pe doamna Pivniceru nici la PSD, nici la PNL, nici altundeva, pentru ca n-ar fi corect. E o nominalizare din randul magistratilor a unui profesionist incontestabil, a unui magistrat de cariera care are sustinerea colegilor sai, pentru ca altfel n-ar fi fost aleasa nici presedinta a Asociatiei Magistratilor, nici membra in CSM prin alegeri si e un magistrat de cariera care a ajuns pana la cea mai inalta instanta din Romania, e judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie.Asadar, din punctul asta de vedere, eu cred ca e o alegere buna, ca sa nu se mai discute ca domnul Corlatean ar fi de la PSD, ca altcineva ar fi de la PNL si asa mai departe", afirma fostul ministru al Justitiei.

Intrebat ce provocari crede el ca va avea Mona Pivniceru la Ministerul Justitiei, Tudor Chiuariu a raspuns: "Va fi o provocare si anume aceea de a imbraca o haina noua. E o haina noua care-ti impune anumite constrangeri. Doamna Pivniceru nu mai poate fi atat de libera in exprimare, cum era atunci cand exprima punctul de vedere al unei asociatii profesionale si poate nici atat de libera cum era in calitate de membru al CSM. Aici cred ca va fi una dintre provocarile acestui mandat".

Cat despre inlocuirea liberalului Andrei Marga din functia de ministru de Externe, Tudor Chiuariu spune ca "in politica exista anumite conjuncturi, anumite imprejurari, care nu tin seama neaparat de valoarea intrinseca a persoanei. Domnul Marga ramane o mare personalitate a culturii romanesti, a educatiei, a lumii academice romane si a politicii romanesti, imi place sa cred. Cu siguranta, nu acesta va fi ultimul cuvant al domnului Marga in politica romaneasca".

Citeste mai multe despre Chiuariu: Pivniceru la Justitie, o alegere buna; nu trebuie incadrata nici la PSD, nici la PNL, pe RFI Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Chiuariu alegere buna Pivniceru, #Chiuariu Pivniceru incadrare PSD PNL, #Chiuariu numire Mona Pivniceru, #Mona Pivniceru numire ministru Justitie , #PNL
Comentarii