Chiuariu, nemultumit de condamnare. Antonescu il vrea plecat din functia de la Senat

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 12:43
8681 citiri
Chiuariu, nemultumit de condamnare. Antonescu il vrea plecat din functia de la Senat

Senatorul PNL Tudor Chiuariu, condamnat vineri definitiv la 3 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, sustine ca hotararea Inaltei Curti a fost data fara probe sau baza legala. Crin Antonescu spune ca el nu va putea ramane presedintele Comisiei Juridice a Senatului.

"Am luat act cu dezamagire de hotararea Inaltei Curti pronuntata ieri. Dreptatea a fost infranta de o hotarare data fara probe si fara baza legala. Fata de solutia de achitare din prima instanta, nu exista nicio proba noua care sa justifice solutia din recurs. (...)

Hotararea completului de recurs condamna o opinie. O opinie poate sa fie corecta sau gresita. Eu sustin in continuare ca era corecta, pentru ca s-a bazat, asa cum trebuie sa faca un jurist, pe acte autentice, acte care se bucura de prezumtia de legalitate si care produc efecte si astazi", explica Tudor Chiuariu intr-un comunicat remis Ziare.com, adaugand ca "o opinie, chiar daca ar fi fost gresita, nu poate fi un abuz".

Senatorul PNL spune ca asteapta sa fie publicata motivarea instantei, urmand sa faca plangere la Curtea Europeana a Drepturilor Omului de la Strasbourg.

Totodata, acesta invita pe oricine doreste la o dezbatere publica cu privire la dosarul sau si la decizia Inaltei Curti.

Tudor Chiuariu a fost condamnat vineri la 3 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare si la interzicerea exercitarii unor drepturi pe o perioada de 3 ani in dosarul Posta Romana, sentinta fiind definitiva si irevocabila.

Dosarul Posta: Fostii ministri Chiuariu si Nagy, condamnati la inchisoare cu suspendare

El este acuzat de abuz in serviciu, dupa ce a semnat, in calitate de ministru al Justitiei la momentul comiterii faptelor, a unei Hotarari de Guvern prin care un imobil al Postei Romane a fost transferat in proprietate privata, prin falsuri si la un pret mai mic cu 3,6 milioane de euro decat cel real. Prejudiciul estimat in acest caz este de 8.619.787 euro, reprezentand valoarea de piata a terenului.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat vineri seara decizia Inaltei Curti spunand ca, in opinia sa, Tudor Chiuariu nu mai poate ramane presedinte al Comisiei Juridice a Senatului, dar decizia va fi luata de conducerea partidului, saptamana viitoare.

"In functia de presedinte al Comisiei Juridice nu va putea ramane. Este o opinie strict personala pentru ca o asemenea decizie se ia la nivelul conducerii partidului (...) Functiile de conducere in Parlament sunt decizii ale partidului, mandatul de parlamentar nu este dat de noi, este dat de cetateni si daca legea ii da dreptul sa il pastreze, evident il va pastra", a declarat Crin Antonescu, citat de Digi24.

Citeste si:
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Cine sunt cei șapte doctori din Guvernul Ciucă. Miniștrii cu cele mai stufoase CV-uri
Încă 7 miniştri mai au diplome de doctori, în afara premierului Nicolae Ciucă: Bogdan Aurescu, Cătălin Predoiu, Alexandru Rafila, Virgil Popescu, Lucian Bode, Vasile Dîncu şi Sorin...
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Comentarii
T. basilic
rank 5
meandrele concretului
rank 5
Da cine-i mulțumit? În SUA primea 150 de ani, iar în China un glonte