Chiuariu: Nu e nevoie sa modificam Constitutia pentru confiscarea masinilor

Miercuri, 08 Mai 2013, ora 15:59
2965 citiri
Chiuariu: Nu e nevoie sa modificam Constitutia pentru confiscarea masinilor

Tudor Chiuariu, vicepresedintele comisiei pentru revizuirea Constitutiei, a comentat afirmatia premierului Ponta de miercuri sustinand ca nu pot fi operate modificari in Constitutie, cu ocazia revizuirii, in cazul drepturilor de proprietate, deoarece este vorba despre drepturi fundamentale.

Seful Guvernului a declarat, miercuri, la dezbaterea organizata de Forumul constitutional, ca este dispus sa fie luat de guler si "dat afara din biroul de premier" pentru ideea de a se facilita printr-o prevedere constitutionala confiscarea masinilor provenite din infractiuni.

Ponta: Parlamentul, singura institutie in care am mai multa incredere decat in premier

"Cred ca actualul text constitutional, de la articolul 44, aliniatul 9 'bunurile destinate, folosite sau rezultate din infractiuni ori contraventii pot fi confiscate numai in conditiile legii', dupa parerea mea acest text constitutional este acoperitor si pentru situatia pe care o aveti in vedere si care e in discutie si anume cand o infractiune sau o contraventie a fost savarsita folosindu-se un autovehicul. (...)

Avem baza constitutionala pentru a prevedea aceasta masura in lege, deci nu e nevoie sa modificam Constitutia in aceasta privinta. Mai mult, nici nu putem sa o modificam, Curtea Constitutionala s-a pronuntat deja ca acest articol nu poate face obiectul revizuirii", a afirmat senatorul PNL.

Chiuariu a precizat ca si in cazul exproprierilor exista prevederi constitutionale suficiente, existand posibilitatea ca prin lege sa fie reglementata o procedura accelerata in instanta in privinta cauzelor pentru exproprieri.

"Cred ca e destul de periculos insa sa vorbim mai ales in Romania, pentru ca au fost in trecut, pana acum 23 de ani au fost incalcate grav drepturile de proprietate si e periculos sa vorbim de faptul ca am putea sa introducem exceptii sau altceva, nu. Ce avem noi in Constitutie e in linie cu standardele europene si cu standardele celor mai civilizate state si aceste lucruri trebuie sa ramana asa", a mai afirmat senatorul PNL.

Citeste si:
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Consilieră USR agresată fizic de doi ”colegi” de la PNL și PMP. "Și dacă fac pușcărie, o bag în scaun cu rotile"
Un consilier local ales pe listele USR în localitatea Mogoșoaia, ar fi fost agresat de doi colegi de consiliu local, membri PMP și PNL, în cadrul unei ședințe de comisie ce a avut loc...
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Fondurilor Europene, după anunțul PSD privind renegocierea PNRR: ”Nu există niciun fel de discuţie”
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, a declarat joi, 27 ianuarie, că țara noastră este la zi în privința obiectivelor asumate în Planului Naţional de Redresare...