Chiuariu, pe faras din PNL? Ce spune sefa lui de partid

Marti, 13 Ianuarie 2015, ora 08:11
2140 citiri
Chiuariu, pe faras din PNL? Ce spune sefa lui de partid

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a afirmat, luni, ca a avut o discutie cu senatorul liberal Tudor Chiuariu, declarandu-se convinsa ca acesta va respecta criteriile de imagine si de integritate ale membrilor partidului.

"Discutiile pe care le am in privat raman in privat si cred ca orice om care - am avut o discutie cu Tudor - a fost membru de ceva vreme in PNL si tine la PNL va intelege rigorile de imagine, de integritate pe care le impune acest partid si sunt absolut convinsa ca decizia domniei sale va fi in concordanta cu lucrurile acestea", a spus Gorghiu la Realitatea TV.

Ea a fost intrebata daca Tudor Chiuariu va fi exclus din partid in cazul in care nu va intelege aceste criterii.

"Nu as vrea sa spun ce se va intampla in sanul partidului, dar eu cred ca aceste criterii, si vorbesc cu predilectie de imaginea PNL si de nevoia de a respecta niste criterii de integritate, vor fi intelese de Tudor Chiuariu si de absolut orice alt coleg si nu se va pune problema unor propuneri de excluderi in Biroul Permanent National de la Iasi, dar vom discuta la Iasi si vom vedea daca se intampla ceva pana atunci.

Eu am ferma convingere ca se va intampla si ca urmare a acestei discutii pe care am avut-o cu dl senator astazi. De altfel, o sa vedeti zilele urmatoare daca se intampla ceva sau nu", a raspuns Gorghiu.

Tudor Chiuariu, fortat sa-si dea demisia din PNL - pana cand are termen

Liderul PNL Ilfov, Marian Petrache, a anuntat luni ca presedintele partidului, Alina Gorghiu, i-a cerut senatorului Tudor Chiuariu suspendarea din partid pana la clarificarea situatiei sale juridice.

Secretarul general al PNL, despre suspendarea lui Chiuariu: Sa vedem ce discutii apar

"Domnisoara presedinte i-a cerut suspendarea din partid pana la rezolvarea situatiei sale juridice", a declarat Petrache, luni, la Palatul Parlamentului.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticoruptie din Brasov au dispus control judiciar pe o durata de 30 de zile fata de Tudor Chiuariu.

Chiuariu, cercetat in dosarul lui Hrebenciuc - ar fi cerut spaga 2,5 milioane de euro

"In contextul demersurilor infractionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafete de teren forestier catre inculpatul Paltin Gheorghe Sturdza, in noiembrie 2012, inculpatii Ioan Varga si Daniel Calugar s-au inteles cu Tudor Chiuariu sa primeasca suma de 2.500.000 de euro pentru a interveni pe langa functionarii publici ai Comisiei judetene de aplicare a legilor fondului funciar din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Bacau, RNP Romsilva - Directiei Silvice Bacau si OCPI Bacau, cu scopul de a-i determina pe acestia fie sa urgenteze, fie sa sa-si indeplineasca in mod defectuos (ex. sa nu exercite actiuni in justitie) atributiile de serviciu privind punerea in executare a unei decizii a Tribunalului Covasna.

Aceasta decizie avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafete de 43.227 ha teren forestier ce a apartinut fostului Domeniu Ghica-Comanesti", se arata in comunicatul DNA.

Sursa citata precizeaza ca, ulterior, cumpararea de influenta a fost disimulata prin incheierea unui contract de asistenta juridica incheiat cu Tudor Chiuariu, potrivit caruia suma de 2.000.000 de euro urma a fi platita cu titlu de onorariu fix si suma de 500.000 de euro, cu titlu de onorariu de succes la data predarii titlurilor de proprietate.

"Prin cooptarea lui Tudor Chiuariu in interiorul grupului infractional organizat, acesta a dobandit si asumat un rol esential, in sensul ca, sub coordonarea inculpatilor Ioan Adam si Paltin Gheorghe Sturdza, si-a folosit influenta politica data de calitatea de parlamentar si fost ministru al Justitiei pentru a interveni pe langa functionarii publici din cadrul Institutiei Prefectului Judetului Bacau, OCPI Bacau, Directia Silvica Bacau, in scopul urgentarii punerii in executare a deciziei Tribunalului Covasna", mai sustin procurorii.

Citeste si:
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Luptă pentru putere în PNL. Cine sunt liberalii care se bat pentru funcția de prim-vicepreședinte
Vineri, 27 mai, liberalii se reunesc la Poiana Brașov pentru ședința de Consiliu Național acolo unde vor avea loc alegeri pentru câte o funcție de secretar general al PNL,...
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Cât ar putea câștiga un profesor debutant. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu, aflat în fața unui nou protest
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, 23 mai, că va solicita majorarea prin lege a salariilor profesorilor debutanți. ”Propunerea mea este să avem un debut de salariu...