Comisia juridica a Senatului a avizat negativ proiectul Rosia Montana (Video)

Marti, 10 Septembrie 2013, ora 14:22
1961 citiri
Comisia juridica a Senatului a avizat negativ proiectul Rosia Montana (Video)
Foto: Facebook/Stefan Mako

Presedintele Comisiei Juridice a Senatului, Tudor Chiuariu, a anuntat ca proiectul de lege privind demararea exploatarii aurului la Rosia Montana a primit vot negativ din partea membrilor comisiei, in unanimitate.

Votul a fost acordat in sedinta de marti si a tinut cont de "observatiile de neconstitutionalitate" precum si de "cele 17 observatii ale Consiliului Legislativ", a precizat senatorul liberal.

Tudor Chiuariu a spus ca raportul Comisiei Juridice va fi redactat si trimis comisiilor de specialitate care vor face raportul pe fond.

Proiectul Rosia Montana a fost adoptat de Guvernul Ponta in luna august si trimis la Parlement. Ulterior, mai multi membri ai Cabinetului s-au dezis de el, incepand cu premierul Ponta care a declarat ca nu va vota proiectul in calitatea sa de deputat.

Si ministrul Mediului, Rovana Plumb (PNL), a declarat ca va da avizul de specialitate in functie de cum vor decide parlamentarii, iar ministrul Economiei, Varujan Vosganian (PNL) a precizat ca nu a avizat proiectul. De asemenea, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat ca ministerul sau a avizat "cu obiectii" proiectul initiat de ministrul Dan Sova.

Protestele masive de strada din ultimele 9 zile l-au determinat pe presedintele PNL Crin Antonescu sa anunte luni ca, personal, nu va vota acest proiect de lege.

Presedintele Academiei Romane: Proiectul Rosia Montana nu este acceptabil - Interviu

Crin Antonescu: Proiectul Rosia Montana nu poate fi sustinut, trebuie retras sau respins

Luat prin surprindere, liderul PSD Victor Ponta a venit la Parlament si impreuna cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, au decis ca proiectul sa parcurga in procedura de urgenta traseul parlamentar si sa fie respins cat se poate de repede.

Victor Ponta: Respingem proiectul Rosia Montana

Premierul Ponta nu a retras proiectul legislativ, asa ca protestatarii au continuat sa iasa in strada, nefiind convinsi de bunacredinta a politicienilor.

Eveniment Quarterly Report

PMP respinge orice negocieri cu PNL: ”Liberalii sunt, în acest moment, doar chelnerii de la masa PSD”
PMP respinge orice negocieri cu PNL: ”Liberalii sunt, în acest moment, doar chelnerii de la masa PSD”
Reprezentanţii PMP au dezminţit „fumigene” apărute în spaţiul public potrivit cărora partidul ar fi în discuţii pentru o fuziune cu PNL. Partidul Mişcarea Populară vrea să fie parte...
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
Partidul cu care PNL vrea să se alieze: ”Au început consultările active în vederea fuziunii” SURSE
În pragul anului electoral 2024, partidele au început deja să gândească strategii pentru a obține cele mai bune scoruri anul viitor, când vor exista patru rânduri de alegeri:...
#aviz negativ juristi Rosia Montana, #proiect Rosia Montana parlament , #PNL