Dosarul Posta Romana: Chiuariu, achitat, Nagy, inchisoare cu suspendare

Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 18:20
4023 citiri
Dosarul Posta Romana: Chiuariu, achitat, Nagy, inchisoare cu suspendare

Instanta suprema l-a achitat, marti seara, pe fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu (PNL) si l-a condamnat pe Zsolt Nagy (UDMR), fost ministru al Comunicatiilor, la 3,5 ani inchisoare cu suspendare, in dosarul Posta Romana, in care procurorii au cerut pedepse de inchisoare cu executare. Decizia nu este definitiva.

Alte trei persoane, respectiv fostul director general si alti doi directori, au fost condamnate, in acelasi dosar, la inchisoare cu executare, sentintele fiind de 5 pana la 7 ani, anunta Digi24.

Tudor Chiuariu candideaza la alegerile din 9 decembrie pentru un nou mandat de deputat, de data asta intr-un colegiu din judetul Mehedinti.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a finalizat in 13 noiembrie dezbaterile in acest dosar, pronuntarea deciziei fiind amanata de doua ori pana acum.

La ultimul termen de judecata, DNA a cerut Instantei Supreme condamnarea fostilor ministri Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu, precum si a fostilor sefi din Compania Posta Romana Dan Mihai Toader, Emanoil Lepadatu si Andrei Marinescu la pedepse in regim de detentie pentru faptele lor, in vreme ce pentru Ioan Folfa a sustinut ca se poate stabili o pedeapsa la inchisoare cu suspendare.

Dan Mihai Toader, fost directorul general al Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), Andrei Marinescu, fost director executiv al Directiei de Dezvoltare Strategica a CNPR, Emanoil Lepadatu, fost director economic executiv al CNPR, fostii ministri Zsolt Nagy si Tudor Chiuariu, precum si Ioan Folfa au fost trimisi in judecata in decembrie 2010, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave in legatura cu instrainarea unui teren din Calea Victoriei 133-135 din Capitala.

Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, in perioada anilor 2005 - 2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii Postei ar fi contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului in proprietatea privata a SC Imopost Developments SA, demers in care au fost implicati si cei doi membri ai Guvernului, prin emiterea unui act normativ cu scopul de a "clarifica" situatia juridica a terenului si a favoriza astfel societatea.

Prejudiciul cauzat statului prin instrainarea in mod ilegal a imobilului din Calea Victoriei nr.133-135 este in valoare de 8.619.787 euro, reprezentand valoarea de piata a terenului. Prejudiciul s-a raportat la valoarea terenului liber de constructii din care s-a scazut costul demolarii cladirii, intrucat cladirile existente pe teren au fost demolate de catre SC Imopost SA, potrivit DNA.

Citeste si:
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Ciolacu anunță noi măsuri fiscale. Sunt vizate taxele și impozitele
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la sediul PSD, că sunt mai multe măsuri fiscale pe care va trebui să le ia coaliţia, pe care şi să le prezinte până la 1 iunie. Codul...
Președintele CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, acuzat de ANI că nu poate justifica peste 40.000 de euro. Au fost sesizați procurorii
Președintele CJ Neamț, baronul PSD Ionel Arsene, acuzat de ANI că nu poate justifica peste 40.000 de euro. Au fost sesizați procurorii
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în cazul preşedintelui CJ Neamţ Ionel Arsene, pentru o diferenţă de peste 40.000 de euro între venituri şi averea dobândită....