Radu F. Alexandru: Propunerea lui Chiuariu privind presedintele, inacceptabila si meschina

Vineri, 24 Mai 2013, ora 11:49
2472 citiri
Radu F. Alexandru: Propunerea lui Chiuariu privind presedintele, inacceptabila si meschina
Foto: Arhiva

Propunerea lui Tudor Chiuariu, ca presedintele tarii sa nu mai aiba dreptul prin Constitutie sa ocupe functii de demnitate publica dupa incheierea mandatului este "o incalcare grosolana a drepturilor fundamentale", o idee "inacceptabila" si "meschina", spune vicepresedintele PDL, Radu F. Alexandru.

In opinia liderului democrat-liberal, propunerea lui Tudor Chiuariu "este o propunere absolut inacceptabila si exprima o data in plus modul resentimentar in care reprezentantii USL-ului si in mod special cei ai PNL-ului, atat in comisia pentru redactarea noii Constitutii, cat si cei care se exprima in spatiul public privesc aceasta modificare in continuare sub perspectiva prezentei lui Traian Basescu in viata politica.

A interzice cuiva dreptul de a fi in continuare prezent in viata politica, in speta de a alege si de a fi ales este o incalcare grosolana a Constitutiei, este o incalcare grosolana a drepturilor fundamentale ale omului, este o practica absolut neintalnita in nici una dintre tarile Uniunii Europene", a declarat Radu F.Alexandru la RFI Romania.

Radu F. Alexandru spune ca "un om care si-a incheiat mandatul sau mandatele de presedinte al tarii poate sa fie de exemplu prezent in Parlamentul European (...) sau isi poate continua activitatea in orice fel de postura publica. A te gandi ca un fost presedinte isi poate crea niste oportunitati pe scena politica de care sa beneficieze ulterior dupa incheierea mandatului consideram ca probeaza o gandire extrem de meschina si o gandire in totala contradictie cu functionarea normala a statului de drept".

Vicepresedintele PNL, Tudor Chiuariu, a declarat recent la finalul discutiilor cu grupurile parlamentare ca in cazul revizuirii Constitutiei este sustinuta ideea revenirii la un mandat de patru ani pentru seful statului si interzicerea ocuparii de demnitati publice, dupa finalizarea mandatului.

Citeste mai multe despre Radu F. Alexandru: Propunerea lui Chiuariu privind presedintele este absolut inacceptabila si meschina pe site-ul RFI.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Radu Alexandru Chiuariu Constitutie, #interdictie presedinte Constitutie , #PNL