Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Tudor Chiuariu spune lucruri trasnite (Opinii)

Duminica, 12 Mai 2013, ora 15:53
3910 citiri
Tudor Chiuariu spune lucruri trasnite (Opinii)

Fostul ministru al Justitiei Tudor Chiuariu, dupa ce a stat cativa ani intr-un con de umbra, iese de la o vreme tot mai des la rampa, cu idei in premiera.

Ultima gaselnita este propunerea ca sediul Curtii Constitutionale sa fie mutat din Bucuresti la Iasi, Cluj-Napoca sau Sibiu, pentru a fi evitate presiunile politice asupra judecatorilor.

Intrucat de multa vreme respectiva Curte sta ca un cui in pantoful USL, domnul Tudor Chiuariu propune masuri radicale. Nu chiar exterminarea, dar cel putin exilarea.

Pasol na turbinca, CCR! Na Sibir cu tine, sa nu mai incurci lucrurile in cetatea de scaun a lui Vlad Tepes! Du-te la Iasi, scaunul lui Cantemir Voda, la Cluj cetatea de scaun a lui Emil Boc, sau la Timisoara, scaunul de altadata al lui Iliescu, Prim Voievod de PCR. Numai asa are sanse Curtea Constitutionala sa scape de presiunea politicienilor asupra judecatorilor. Altfel, s-a dus pe garla echidistanta. Bingo!

Partea trasnita a lucrurilor este insa ca nici Iasii nu se afla la Polul Nord, nici Clujul la cel Sud si nici Timisoara nu pluteste pe orbita in cosmos. Orice politician are telefon, cu care ar fi un fleac sa faca putina presiune politica la Iasi, la Timisoara sau unde trebuie. Eventual, se poate urca in avion si intr-o singura ora ajunge oriunde vrea, face presiunile care-i trec prin cap si pana seara e inapoi acasa, ca si cum nici n-a fost plecat din Bucuresti.

Partea si mai trasnita a lucrurilor este ca senatorul PNL Chiuariu vrea sa-si plaseze propunerea in proiectul de Constitutie, ceea ce l-a revoltat pe senatorul PSD Toni Grebla: "In ce ma priveste, mutarea sediului si mai ales a trece in Constitutie faptul ca sediul unei anumite institutii nu trebuie sa fie in Bucuresti este absolut inacceptabil. Nu in Constitutie se rezolva astfel de lucruri".

Chiar daca Toni Grebla are dreptate, el nu observa ca Tudor Chiuariu vorbeste ca sa faca valuri, nu ca sa mute CCR. Din raspunsul clar al premierului, se vede ca senatorul Chiuariu nici n-a discutat ideea nastrusnica in USL si a spus-o intr-o doara, ca atunci cand le zici celor din jur ca te duci sa te plimbi sau sa iei o cafea la bufet.

De altfel, in eventualitatea cand mutarea CCR ar fi un succes, a doua zi ar trebui sa mutam si alte institutii, intrucat peste tot se pot face presiuni politice, toate trebuie sa fie echidistante si toate impartiale.

CSM s-ar putea muta la Focsani, chiar pe feuda domnului Oprisan, Parchetul General la Mamaia langa haremul domnului Mazare, Avocatul Poporului in Teleorman, DNA la Strehaia, ANI la Vaslui si tot asa mai departe, pana mutam cel putin noua institutii si cu sergentul zece.

Succesul ar putea avea rasunet in toata Europa. Nu pretind ca-i da cineva premiul Nobel domnului Chiuariu pentru asta, dar fiecare tara se gandeste cum sa-si faca institutiile mai impartiale. N-ar fi mare lucru sa se descentralizeze Berlinul, sa se imprastie institutiile din Paris, sa se faca harcea-parcea cele din Roma, Viena si chiar Bruxelles.

Intamplarea ar fi lipsita de importanta, daca domnul Chiuariu n-ar fi vicepreseditele comisiei senatoriale pentru elaborarea proiectului de Constitutie. De pe aceasta pozitie, a crezut ca lanseaza o bomba si a pocnit o tiribomba. In rest, e rasu-plansu'.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Tudor Chiuariu CCR mutare, #mutare sediu CCR Chiuariu , #PNL