Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Chiuariu si Adomnitei, cercetati de DNA

Miercuri, 22 Octombrie 2008, ora 15:58
2352 citiri
Chiuariu si Adomnitei, cercetati de DNA

Fostul ministru al Educatiei, Cristian Adomnitei, si fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, sunt cercetati de procurorii DNA in dosarul numit Afacerea Transformatorul, in care deputatul PNL Relu Fenechiu este acuzat de uz de fals.

Procurorii anticoruptie ancheteaza legalitatea achizitiilor de la Electrica Moldova, spun surse judiciare, in acest dosar fiind implicat deputatul PNL Relu Fenechiu si ar fi vizat Cristian Adomnitei, fostul ministru al Educatiei, informeaza NewsIn.

Se pare ca in timpul anchetei procurorii au descoperit ca pe acte se afla semnatura lui Chiuariu, conform blogului cumainilecurate.

In timpul audierilor care au avut loc la Iasi fostul ministru al Justitiei a declarat ca nu este semnatura lui cea din documente. Consilierul sau, Arthur Suciu, a declarat, pentru Ziare.com, ca Tudor Chiuariu a fost la DNA, in martie, in calitate de martor si ca fostul ministru a afirmat ca nu stie nimic de contractele in cauza.

DNA nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceste informatii. Oficial, DNA a declarat, prin purtatorul de cuvant Lidia Saplacan, ca "potrivit articolului 12, alineatul 1, litera e si f din legea 544 din 2001 privind liberul acces la informatii de interes public, in acest moment DNA nu poate oferi niciun fel de relatii in legatura cu acest subiect".

Literele de lege invocate de DNA prevad ca nu pot fi facute publice informatii privind procedura in timpul anchetei penale sau disciplinare, daca se pericliteaza rezultatul anchetei sau in alte conditii, aceeasi regula aplicandu-se informatiilor privind procedurile judiciare, daca publicitatea acestora aduce atingere asigurarii unui proces echitabil ori interesului legitim al oricareia dintre partile implicate in proces.

Relu Fenechiu este anchetat pe motiv ca, in perioada 1999-2004, ar fi vandut la preturi supraevaluate societatii Electrica Moldova transformatoare furate.

Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Pedeapsa primită de doi polițiști de frontieră care au luat mită 5 kilograme de brânză. Decizia instanței în cazul șpăgarilor
Doi polițiști din Botoșani au primit o pedeapsă „atipică” pentru fapte de corupție. Întrucât au luat mită cinci kilograme de caș, judecătorii i-au obligat să dea înapoi banii pe...
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
#Tudor Chiuariu, #cristian adomnitei, #cerceta, #DNA, #Relu Fenechiu , #Relu Fenechiu