CSM decide joi daca procurorul Tulus si-a indeplinit atributiile

Joi, 30 Octombrie 2008, ora 09:39
761 citiri
CSM decide joi daca procurorul Tulus si-a indeplinit atributiile

Sectia de procurori a CSM ia in discutie, joi, cele doua sesizari privind incalcarea codului deontologic al magistratilor in cazul procurorului Doru Tulus, seful Sectiei a II-a din DNA, dupa ce fostul ministru al Justititiei, Tudor Chiuariu, a cerut revocarea din functie a acestuia.

Doru Tulus, procuror sef al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, este acuzat de incalcarea unor dispozitii care arata ca "judecatorii si procurorii sunt obligati sa-si indeplineasca cu competenta si corectitudine indatoririle profesionale, sa respecte indatoririle cu caracter administrativ stabilite prin legi, regulamente si ordine de serviciu".

Potrivit unor surse judiciare, sesizarile privesc doua solutii de casare semnate de procurorul Doru Tulus.

Sesizarile sunt formulate in urma primului control de fond efectuat la DNA, in 2007, care a fost facut dupa ce fostul ministru al justitiei, Tudor Chiuariu, a cerut revocarea lui Tulus, informeaza NewsIn.

In cazul in care sectia pentru procurori considera intemeiate abaterile sesizate de comisia de disciplina, materialele vor fi trimise la Directia de resurse umane a CSM si vor fi inserate in dosarul personal al magistratului, iar in caz contrar, lucrarea se claseaza.

Procurorii Sectiei a II a din cadrul DNA, condusi de Doru Tulus, au instrumentat sau ancheteaza, de trei ani, mai multe dosare importante care au vizat sau vizeaza oameni politici, acuzati de savarsirea unor fapte de coruptie.

Astfel, presedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este cercetat de procurorii anticoruptie in dosarul in care este anchetata privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare, alaturi de alte 26 de persoane.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#CSM, #magistrati, #cod deontologic, #procuror, #Doru Tulus , #stiri Tudor Chiuariu