DNA: Noi acuzatii pentru Tudor Chiuariu - mita de 3 milioane de euro (Video)

Joi, 15 Ianuarie 2015, ora 19:10
16829 citiri
DNA: Noi acuzatii pentru Tudor Chiuariu - mita de 3 milioane de euro (Video)
Foto: Ziare.com

Procurorii DNA Brasov au extins urmarirea penala fata de senatorul suspendat din PNL Tudor Chiuariu, din cauza unei alte infractiuni de trafic de influenta, el cerand 3 milioane de euro mita.

"In contextul demersurilor infractionale depuse pentru retrocedarea unor mari suprafete de teren forestier catre inculpatul Gheorghe Paltin Sturdza, la data de 12 aprilie 2013, (...) la biroul SCA CHIUARIU SI ASOCIATII din Bucuresti a avut loc o intalnire intre Gheorghe Paltin Sturdza si Tudor Chiuariu.

Cu ocazia acelei intalniri, dupa ce Tudor Chiuariu l-a asigurat pe Gheorghe Paltin Sturdza de influenta sa avuta asupra functionarilor publici din judetul Bacau (...), i-a pretins acestuia suma de 3.000.000 de euro pentru a obtine, cu ajutorul influentei sale asupra respectivilor functionari, punerea in posesie a unui lot de aproximativ 6.000 de ha de padure", se arata in comunicatul DNA.

Chiuariu, cercetat in dosarul lui Hrebenciuc - ar fi cerut spaga 2,5 milioane de euro

Sambata, fostul ministru al Justitiei a fost audiat la DNA Brasov, in dosarul retrocedarilor ilegale in care Viorel Hrebenciuc a fost arestat.

Chiuariu este cercetat pentru trafic de influenta si spalare de bani. El ar fi cerut mita 2,5 milioane de euro, deghizata in onorariul de avocat, de la Paltin Sturza si Viorel Hrebenciuc, pentru a interveni pe langa prefectul de Bacau.

Tudor Chiuariu este cercetat de procurori sub control judiciar, dar poate fi arestat preventiv, daca nu va respecta conditiile impuse de procurori. Ulterior, marti, senatorul s-a autosuspendat din PNL.

Tudor Chiuariu s-a autosuspendat din PNL

Acesta nu este primul dosar al lui Tudor Chiuariu. In ianuarie anul trecut, fostul ministru al Justitiei a fost condamnat la 3 ani si 6 luni inchisoare cu suspendare, iar fostul ministru al Telecomunicatiilor Zsolt Nagy a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare in dosarul Posta Romana, in care cei doi au fost acuzati de abuz in serviciu si prejudicierea statului cu peste 8 milioane de euro.

Procurorii DNA au sustinut ca cei doi ministri au parafat, prin hotarare de guvern, transferul unui imobil situat in centrul Capitalei din proprietatea Postei Romane in proprietate privata, prin falsuri si la un pret mai mic cu 3,6 milioane de euro decat cel real. Prejudiciul estimat in acest caz este de 8.619.787 euro, reprezentand valoarea de piata a terenului.

Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Demersul REPER de a avea un reprezentant în Biroul Electoral Central ajunge la Curtea Constituțională
Reprezentanţii REPER au transmis că excepţia de neconstituţionalitate ridicată de partid prin contestaţia depusă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) privitor la decizia...
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
#Tudor Chiuariu DNA, #Tudor Chiuariu mita, #Tudor Chiuariu trafic influenta , #stiri Tudor Chiuariu
Comentarii
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Unul dintre specialistii Moliceanului
Poza Pacifistul
Pacifistul
rank 5