Tudor Chiuariu: Mandatul de ministru a fost o lupta cu DNA

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 08:41
1802 citiri
Tudor Chiuariu: Mandatul de ministru a fost o lupta cu DNA

Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, considera ca actiunile DNA nu au credibilitate din cauza comenzilor politice la care raspunde conducerea institutiei.

Chiuariu a declarat intr-un interviu acordat ziarului Adevarul ca cele sapte luni petrecute in fruntea Ministerului Justitiei au insemnat pentru el o lupta apriga cu sefii Directiei Nationale Anticoruptie.

Fostul ministru ii acuza si acum pe acestia de ineficienta si subordonare politica. Potrivit acestuia, in prezent justitia din Romania este in progress, comparativ cu anul 2004.

Fostul titular al portofoliului Justitiei a tinut sa precizeze ca nu vom vedea de la Comisia Europeana rapoarte favorabile pe domeniu atat timp cat seful statului va afirma ca in Romania magistratii pot fi cumparati.

Tudor Chiuariu crede ca pentru ameliorarea situatiei sistemului judiciar se impune, printre altele, adoptarea rapida a noilor coduri de procedura si aplicarea unei strategii de resurse umane.

Potrivit acestuia, cele mai mari neajunsuri din Justitie sunt la lupta impotriva coruptiei la nivel. "Va reamintesc ca pe plus, acum un an, a fost Agentia Nationala de Integritate. Pe minus a fost lupta impotriva coruptiei la nivel inalt. Iar intre timp nu s-a intamplat nimic", sustine Chiuariu.

Fostul ministru al Justitiei a vorbit si despre determinari politice in cazul demisiei lui. "A fost o incercare de a ma indeparta din functie, stiindu-se ca era putin probabil ca toata situatia creata sa nu conduca la demisie", afirma Chiuariu.

El sustine ca interesata de acest lucru a fost Directia Nationale Anticoruptie, "care avea un interes concret ca eu sa nu mai vorbesc despre lucrurile care se intampla acolo".

Tudor Chiuariu spune ca a intrat in conflict cu DNA in momentul in care a facut cererea de revocare a sefului Sectiei a II-a.

Citește și:
Ministrul Novak a rămas fără permis de conducere! Cu ce viteză a fost prins pe șoseaua de centură
Ministrul Novak a rămas fără permis de conducere! Cu ce viteză a fost prins pe șoseaua de centură
Ministrul Sportului Eduard Novak (46 de ani) a rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. Conform Fanatik, Novak a fost surprins pe 3 iunie 2022 conducând cu o viteză...
Mai multe organizaţii cer demisia ministrului Predoiu și acuză „un posibil amestec într-un dosar de corupţie”
Mai multe organizaţii cer demisia ministrului Predoiu și acuză „un posibil amestec într-un dosar de corupţie”
Mai multe organizaţii civice au cerut joi, 2 februarie, demisia ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, acuzând ”un posibil amestec într-un dosar de corupţie”. ”Există suspiciuni...