Vraciul Ciuhodaru, om politic (Opinii)

Duminica, 15 Ianuarie 2012, ora 17:13
4386 citiri
Vraciul Ciuhodaru, om politic (Opinii)
Foto: wordpress.com

Ca si alti jurnalisti, C.T. Popescu s-a scarbit de politica. Nu stiu de unde i se trage, poate din cartile politologilor, in niciun caz din Romania, unde nu avem nici politicieni adevarati mai multi ca degetele de la maini, nici politici publice reale, ci o politicareala ordinara si degradanta, dar foc de costisitoare.

Caci politica este o disciplina stiintifica serioasa pe care trebuie s-o invete si s-o puna in opera dregatorii in vederea bunei guvernari. Sa fi avut vreodata asa ceva?

Homo politicus

Nu, domnule CTP, vraciul Ciuhodaru este razaret, dar nu este om politic, asa cum nu este om politic niciuna din mangafalele impinse in prim-plan de alte interese decat ale cetatenilor votanti. Cat despre "vraci", pot spune ca am o deosebita stima pentru vindecatorii anonimi care milenii la rand au vindecat lumea, de cele mai multe ori in numele si cu ajutorul lui Dumnezeu, fara a lua pielea de pe om.

Ei stiu secretele tuturor plantelor, substantelor, fenomenelor, practica anumite ritualuri ale insanatosirii mostenite din mosi-stramosi si, spre deosebire de multi medici, au o mare sensibilitate fata de suferinta aproapelui. De altfel, stiintele medicale se bazeaza in buna parte pe tehnicile si experienta lor.

Asadar, lasati-o mai moale cu vracii. Dupa episoadele de zilele trecute, nu stiu ce reactii vor avea pacientii apropo de viitorul vraciului Ciuhodaru, in schimb, cel politic abia acum poate incepe. Cariera sa de pana azi, asemeni tuturor celorlalti profitori ai slabiciunilor romanesti, nu este a unui homo politicus, ci a unui carierist de duzina, mort dupa functii, notorietate si imagine publica.

Nu are un crez politic anume. Asemeni tuturor traseistilor, singura ideologie e a puterii obtinute nu conteaza prin ce mijloace.

Politica sau trasul sforilor?

Adevarat, a enuntat multe proiecte, asa cum fac Boc si subordonatii sai cand n-au ce spune, fara a pune in opera vreunul. Insa din toate s-a itit pofta nemasurata de parvenire, mai cu seama vara trecuta, cand, dorind nominalizarea pentru primaria Iasilor, a schimbat cateva partide fara a avea mustrari de constiinta, pana s-a prins lumea cu cine are a face.

Senzatia presei a fost ca doctorul incearca sa se infiltreze sau ca e infiltrat in randurile Opozitiei, iar insiruirea de acuze stropsite in stanga si dreapta trebuia sa legitimeze un lider puternic, bataios si razbatator.

Chemarea intempestiva la Cotroceni in urma scandalului Arafat, cica sa-si depuna CV-ul, arata ca presedintia s-a specializat in activitati de personal ori de impresariat, calitatile actoricesti ale lui Ciuhodaru semanand izbitor cu ale maestrului sau. Sarcina de a constitui o supracomisie, care sa o supervizeze pe cea existenta, l-a scos pentru doua zile din conul de umbra.

Steaua lui Ciuhodaru

Se parea ca steaua sa se ridica la orizont, ca doar nu s-a dus cu noaptea-n cap si de flori de cuc la presedinte, iar postul lui Arafat, cel sacrificat pe altarul nimicniciei dambovitene, ii va pregati trambulina pentru Primaria Capitalei. Caci matrasirea lui Oprescu a devenit obsesia Puterii, nu de ieri de azi.

Necazul lui Ciuhodaru e ca stratagema prezidentiala a scos lumea in strada, mitul presedintelui jucator fiind spulberat in cateva ore, cu tot cu viitorul politic al formatiunilor din arcul guvernamental. Asa ca vraciul are timp sa se pregateasca sarguincios sa devina om politic pe bune.

Farsa si cacealmaua ca doctrine

Fireste, tribulatiile de mai sus n-au legatura cu interesele cetatenesti, dar cate din jocurile de culise ale actantilor primei scene au? Un inventar ar fi edificator: legea invatamantului, inaplicabila in totalitate, n-a urmarit in fapt reformarea invatarii, a educatiei, ca dovada adaptarea curriculara nici nu e luata in discutie, ci drenarea banului public si politizarea sistemica, instaurarea activistilor portocalii pe posturi de conducere; reforma pensiilor si a salariilor a urmarit si ea micsorarea veniturilor si favorizarea propriilor bazine electorale.

In plus, trebuiau amputate salariile dascalilor, ale intelectualilor care inca nu l-au ascultat pe dl presedinte si n-au taiat-o din tara, permitandu-si sa castige la fel ca ospatarii si tinichigiii.

Nu era mai simplu sa-si foloseasca inteligenta si jocurile de picioare pentru dezvoltarea industriei si a agriculturii? Pentru colectarea impozitelor si taxelor de la clientela de partid?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Dreapta Unită cere demisia președintelui AEP Toni Greblă, după scurgerea datelor personale ale potențialilor șefi de secție: „Și-a demonstrat încă o dată incompetenţa”
Alianţa Dreapta Unită îi cere demisia preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţie de votare....
Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Nicolae Ciucă, la lansarea candidaților PNL la Tulcea: „PNL a demonstrat deja că este partidul cu cei mai eficienţi aleşi locali”
Preşedintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, a afirmat, sâmbătă, că, în judeţul Tulcea, PNL a demonstrat deja că este partidul ”cu cei mai eficienţi aleşi locali”. ”Primarii PNL...
#Ciuhodaru vraci politician, #Romania politica alegeri, #Cotroceni cacealma Oprescu , #Legea Sanatatii