Ciuhodaru, un record mondial de ambitie si stupiditate (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 20:41
9301 citiri
Ciuhodaru, un record mondial de ambitie si stupiditate (Opinii)
Foto: cotidianul.ro

Stupiditatea doctorului Ciuhodaru de la UPU a Spitalului de Urgente din Iasi nu este deloc de aceeasi natura cu cea, de exemplu, a lui Traian Igas. Nu despre balbaitul agramat si fara sens vorbim aici, ci despre inadecvarea resurselor la cerintele mediului inconjurator.

Ambitia doctorului care din garda fuge-n Parlamentul Romaniei, cand da bine sa fie vazut la Bucuresti sau in vreun studio al unei televiziuni, l-a ajutat pana acum sa razbata si sa isi implineasca visele din prima tinerete.

A fost mai intai la PSD, cu ajutorul caruia a si reusit, in 2008, sa fie ales deputat in Parlamentul Romaniei. Cand jocurile politice, la care nu se prea pricepe, nu l-au mai propulsat, s-a mutat la PC.

Pentru ca a vrut si inca spera ca are o sansa la Primaria Iasului, insa candidatul Nichita a fost de neclintit de pe tronul PSD Iasi, doctorul a trecut la PC. Partidul lui "Felix" Voiculescu i-a promis ca il sustine mediatic in lupta pentru Primaria Iasului. Tot din cauza lacomiei si ineptiei politice a lui Ciuhodaru, USL a fost la un pas sa se rupa in capitala Moldovei.

Cand a vazut ca totusi Uniunea e mai rezistenta decat dorintele de preamarire ale tanarului deputat, doctorul si-a orientat ambitia inspre oricand-primitorii si repede halitorii de orice esuat politic din Parlament - independentii reevaluatului Oprea.

Din aceasta oaza virgina a sarit Ciuhodaru in locul proaspatului demisionat Read Arafat. Nu chiar pe fotoliul sau, ci in cea mai comica functie de care am auzit vreodata - consilier onorific al ministrului Sanatatii.

Ca spectacolul de circ sa fie total, pentru aceasta numire, Tudor Ciuhodaru a iesit din garda de la UPU Iasi si a sarit direct in trenul care l-a dus pana la Cotroceni, unde il astepta presedintele sa-i analizeze CV-ul. Postul o fi fost el la Ministerul Sanatatii, insa concursul s-a tinut la Cotroceni.

Dupa "examinarea" sumara a presedintelui, Ciuhodaru a iesit din nou pe toate posturile sa se laude cu functia onorifica obtinuta dupa impuscarea lui Arafat.

S-a vrut sa se panseze excomunicarea fondatorului SMURD "din sistem", insa inabilitatea politica a doctorului in permanenta de garda la UPU si-a dat inca o data arama pe fata.

Dupa ce ne-a anuntat ca a re-facut echipa de consilieri a ministrului, dupa ce s-a mai laudat timp de o zi ca va zgudui din temelii sistemul de urgenta cu analiza-i specifica, a doua zi aflam ca a fost demis.

Nu inainte ca doctorul Georgescu, proaspat numit si el subsecretar de stat in locul lui Raed Arafat, sa declare in direct ca a acceptat postul pentru ca doar n-o fi nebun sa il lase pe Ciuhodaru sa faca reforma sistemului de urgenta.

Numai dupa aceste ultime umilinte, plus infinitele mistouri soptite pe la colt de institutii, credeti ca ambitiosul nostru doctor de garda iesean a invatat ceva?

Nimic. Ce explicatie a dat demiterii sale? "Unii sunt rapizi, rezolva situatiile de urgenta urgent" - ce-i drept, glumea. Am curaj sa pun pariu ca deja Ciuhodaru incepea sa renunte la visul de primar si se imagina cum i-ar sta in postul de ministru al Sanatatii. Ca daca Igas e ministru la Interne, Udrea la Turism si Dezvoltare, Funeriu la Educatie, de ce nu ar fi fost bun si Ciuhodaru la Sanatate?

Ciuhodaru este cea mai buna ilustrare a haosului total din reforma inexistenta, dar trambitata in permanenta de actuala guvernare. Ciuhodaru e expresia perfecta a saraciei resurselor chiar si in generatia tanara, care s-ar presupune ca va urma. In sfarsit, pentru Ciuhodaru e de ajuns atat - cand nu ai nimic a spune, insirand cuvinte goale, ce din coada au sa sune...

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Ciuhodaru demis Ministerul Sanatatii, #Tudor Ciuhodaru deputat UNPR, #Ciuhodaru Raed Arafat, #Andrei Georgrescu Ciuhodaru , #Raed Arafat