Ciuhodaru are initiative pe banda rulanta: Dupa modificarea Codului Penal, vrea restituirea banilor taiati de Boc si interzicerea exportului de lemne

Sambata, 04 Martie 2017, ora 19:33
10249 citiri
Ciuhodaru are initiative pe banda rulanta: Dupa modificarea Codului Penal, vrea restituirea banilor taiati de Boc si interzicerea exportului de lemne
Foto: Facebook/Tudor Ciuhodaru

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a depus mai multe proiecte de legi in ultimul timp, printre care unul care prevede restituirea sumelor de bani pentru toti angajatii din sistemul bugetar, dupa taierile din 2010, si altul care interzice exportul de lemn.

Ciuhodaru a intrat in atentia publica in ultimele zile dupa ce a depus la Parlament un alt proiect de lege controversat, potrivit caruia toti cei care ingreuneaza exercitarea puterii in stat sa fie pedepsiti cu inchisoarea. Proiectul a revoltat opinia publica, intelegandu-se ca deputatul PSD vrea sa ii pedepseasca pe protestatarii antiguvernamentali. Ciuhodaru a negat, iar PSD s-a delimitat de initiativa lui.

Iata ca alte doua initiative depuse de medicul iesean au starnit interesul public.

Primul proiect de lege prevede restituirea sumelor de bani pentru toti angajatii din sistemul bugetar, dupa taierile din 2010, in conditiile in care o parte dintre ei si-au recuperat deja sumele de bani prin decizii judecatoresti.

"Are ca obiect de reglementare eliminarea inegalitatilor salariale rezultate chiar in urma aplicarii legii 118/2010, in sensul acordarii tuturor angajatilor bugetari sumele care au fost diminuate din salariul de baza, inclusiv sporurile, indemnizatiile si alte si alte drepturi salariale", a explicat deputatul PSD.

Proiectul prevede ca personalului din sectorul bugetar sa i se restituie banii pierduti in urma taierilor dispuse in 2010, pana la reintregirea acestora, in 2012. Impactul financiar estimat este de aproximativ 14,4 miliarde de lei. Sursa de finantare indicata in expunerea de motive este suplimentarea cheltuielilor de personal din bugetul general consolidat.

Sustinerea unei astfel de initiative legislative nu a fost inca discutata de coalitia aflata la guvernare, desi subiectul a mai fost in discutie si in legislatura trecuta.

Pe de alta parte, Tudor Ciuhodaru vrea interzicerea exportului de material lemnos si pedepse cu inchisoarea de la 5 la 10 ani pentru cei care fac astfel de fapte.

"Practic, vreau ca padurile noastre sa nu mai plece la export. Am depus un proiect de lege pentru protejarea acestor suprafete forestiere, pentru ca suntem in plin dezastru ecologic. La fiecare ora, Romania pierde sase hectare de padure si se inregistreaza 69 de cazuri de taieri ilegale in fiecare zi, iar Romania a pierdut pana acum mai bine de jumatate din paduri", a declarat Ciuhodaru.

Potrivit acestuia, reglementarile actuale sunt "insuficiente" si "blande".

"Proiectul meu de lege rezolva chiar cauza acestor defrisari masive. Prin aceasta lege, exportul de materiale lemnoase de pe teritoriul Romaniei este interzis. Iar incalcarea acestei reglementari va fi pedepsita ca infractiune, cu 5 pana la 10 ani de inchisoare", a explicat deputatul Ciuhodaru.

In opinia sa, interzicerea exportului de materiale lemnoase nu incalca legislatia europeana, ci doar confera Romaniei statutul de tara care nu-si vinde "pe nimic" pe resursele.

De profesie medic, Tudor Ciuhodaru este la al treilea mandat de deputat si a trecut in ultimii 7 ani prin mai multe partide: PSD, PC, UNPR, PP-DD, iar UNPR, si acum din nou PSD.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

CSAT a dispus „măsuri de întărire a Forțelor Armate Române”, în contextul atacurilor ruse de la granița României cu Ucraina
CSAT a dispus „măsuri de întărire a Forțelor Armate Române”, în contextul atacurilor ruse de la granița României cu Ucraina
CSAT a dispus, miercuri, 21 februarie, măsuri de întărire a Forţelor Armate Române, inclusiv prin asigurarea cadrului legal adecvat care să răspundă cerinţelor de apărare a României,...
REPER: Comasarea alegerilor va crește pericolul acaparării scenei politice de către partide extremiste. „PSD şi PNL au pierdut deja sprijinul alegătorilor”
REPER: Comasarea alegerilor va crește pericolul acaparării scenei politice de către partide extremiste. „PSD şi PNL au pierdut deja sprijinul alegătorilor”
Deputata Oana Cambera, vicepreşedinta partidului REPER şi deputatul Andrei Lupu au avertizat miercuri, 21 februarie, că o decizie a coaliţiei de guvernare privind comasarea alegerilor va...
#Ciuhodaru proiect lege salarii bugetari, #Ciuhodaru proiect lege export lemn , #stiri Tudor Ciuhodaru