Ciuhodaru cere adoptarea urgenta a legii pentru sanatate in scoli

Joi, 15 Septembrie 2011, ora 17:03
1331 citiri
Ciuhodaru cere adoptarea urgenta a legii pentru sanatate in scoli

Deputatul conservator, Tudor Ciuhodaru, solicita Camerei Deputatilor sa adopte de urgenta legea pentru sanatate in scoli.

Ciuhodaru sustine ca lipsa educatiei sau asigurarea ei formala la orele de dirigentie sau biologie a facut ca Romania sa fie primul loc in Europa la nivelul numarului de avorturi, mame minore si copii abandonati, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

"Cele 8.500 de mame minore, din fiecare an, ne situeaza pe primul loc in Europa. S-a ajuns la situatia in care din 1.000 de femei care nasc, 43 sunt minore. Mamele minore au risc crescut de avort iar daca nasterea are loc exista riscul major ca acest copil sa fie abandonat iar tanara mama va avea dificultati de integrare si abandon social. Peste 40.000 de copii sunt abandonati in Romania, la care se adauga alti 300.000 lasati in grija rudelor", precizeaza deputatul PC.

Ciuhodaru atrage atentia ca mamele minore din tara noastra nu au primit educatie sexuala la scoala.

"Conform statisticilor, mamele minore provin in general din familii dezorganizate, se regasesc in special in zona rurala, au un nivel redus de educatie, inclusiv educatie sexuala si contraceptiva. Cazul de la Roman din aceste zile, cand o adolescenta de 14 ani naste pentru a doua oara confirma aceste statistici si fac din orele de educatie pentru sanatate in scoli o problema de sanatate publica", a declarat vicepresedintele PC.

Ciuhodaru spera ca adoptarea legii sa nu fie tergiversata in plenul Parlamentului.

"Sper doar ca aceast proiect legislativ nu va fi respins doar pe criteriul ca e initiat de Opozitie", a conchis deputatul conservator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Tudor Ciuhodaru deputat, #educatie sexuala scoala , #stiri Tudor Ciuhodaru