Ziare.com

Ciuhodaru si Giurgiu propun amenda de 1.000 de lei pentru absenta la vot

Sambata, 01 Octombrie 2011, ora 21:32

   

Ciuhodaru si Giurgiu propun amenda de 1.000 de lei pentru absenta la vot
Deputatii Tudor Ciuhodaru si Mircia Giurgiu au depus la Parlament o initiativa legislativa prin care doresc introducerea votului obligatoriu si instituirea unei amenzi de 1.000 de lei pentru cei care nu se prezinta la urne, abaterea repetata ducand si la restrangerea unor drepturi.

Neparticiparea la vot va constitui contraventie, daca nu se respecta obligativitatea participarii la scrutin. Lipsa prezentei la urne se va transpune, potrivit initiativei, in amenzi si lipsire de drepturi.

Cu alte cuvine, cei doi deputati doresc ca amenda sa fie de 1.000 de lei "pentru prima neparticipare", de 1.000 de lei "si restrictionarea posibilitatii de a obtine orice fel de facilitati fiscale, ajutoare indemnizatii, de la bugetul de stat la a doua neprezentare" si cu o amenda de 1.000 de lei "si suspendarea dreptului de vot pentru mai mult de doua neprezentari".

Initiatorii apreciaza, printre altele, in expunerea de motive, ca adoptarea acestui proiect de act normativ va reduce frauda electorala, va creste reprezentativitatea politica, va responsabiliza electoratul si va creste legitimitatea Parlamentului si Presedintelui o data cu procentul participarii la vot.

Proiectul este depus la Senat, iar forul decizional pentru acest act normativ va fi Camera Deputatilor.

Prin proiectul de act normativ initiat de deputatii Tudor Ciuhodaru (UNPR) si Mircia Giurgiu (neafiliat politic in Parlament) se propune modificarea si completarea Legii nr.35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, dar si modificarea si completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale nr.215/2001 si a Legii nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali.
Sursa: rNews

Articol citit de 1456 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

daca pe noi ne obliga sa votam,

ar trebui sa fie si ei OBLIGATI sa mearga in parlament.Iar cine are mai mult de 10 absente sa i se retraga mandatul(considerand ca acesta nu are nevoie de el sau ca cetatenii care l-au votat nu reprezinta o prioritate pentru el).Astia sunt precum tiganii,vor numai drepturi si nici o obligatie.

initiativa sa fie aplicata parlamentarilor care lipsesc

de la locul de munca,in aceste conditii bugetul parlamentului se va "ingrasa",de exemplu antenescu ar trebui sa aduca bani de acasa ca sasui achite amenzile pt absente de la locul de munca

 

Ma mira ca initiativa vine si din partea UNPR

Din cate stim, chiar si ptr alegeri omul poate avea optiuni, atata timp cat santem in democratie. Vina neprezentarii la vot a cetatenilor sant tocmai acesti politicieni, care, in loc sa sanctioneze: lipsa de la serviciu, neparticiparea la sedinte, neluarea de cuvant in sedinte, nepropuneri de legi si (sau) votul (pro-contra) la toate legile propuse, acestia se cearta, se impaca si noi suportam teatrul lor ieftin, pe banii nostri. La ce sa mai mearga oamenii la vot, cand acolo nu se iau masurile care trebuiesc luate? Deci, inainte sa vii cu asemenea propuneri tampite, analizeaza, omule MOTIVELE si nu incercati sa aruncati vina tot pe amaratii. Am zis.

si pentru cretinism politic

amenda sa fie platita in ciuhodari si giurgi !

 

Iar le-a fatat mintea....

Porumbacu lipseste de la "serviciuri" cate 350 de zile pe an si in loc sa fie sanctionat, isi primeste linistit leafa lunara de 1000 de euro.
Iar romanul, daca n-are chef sa mearga la vot e amendat cu 1000 de lei!

Bravo domnilor.
Ati facut ra-hatul praf...inca o data!

 

Cum doar votul deosebeste omul de restul regnului animal, initiativa

e exceptionala si se poate corobora cu votul prin corespondenta.

 

La defavorizati, puscarie nu amenda

Pentru un parlamentar 1000 lei or fi bani de buzunar la beizadea, dar pentru poporul care ar lipsi de la vot, intentia legiuitorului devine nu a amenda ci a condamna la puscarie, fiindca 80% din devaforizati n-ar avea din ce da guvernului o asemenea suma.

 

Din ce in ce mai democratic

Adica sunt obligat sa ma duc sa votez, chiar si daca nici un candidat nu ma reprezinta si imi dau seama ca acestia sunt oportunisti politici, dornici de inavutire. Asta da initiativa "vrei nu vrei bea Grigore aghiasma"

 

Ciuhodaru trebuie sa plateasca ....

... cate 1000 de lei la fiecare partid de la care pleaca ...

Interesant...

Asta era si planul Dragnea, sa fie populatia responsabilizata pentru rezultatele alegerilor. E foarte bine ca vine de la unpr ; ar putea trece cu sustinerea unpr si usl. Va obliga toti neinteresatii de viata politica sa-si spuna si ei cuvantul, si probabil va un cuvant mai responsabil decat al automatonilor care-si vand votul sau fac plimbari cu autobuzul la alegeri.

 

Serios? !

Si ce se rezolva cu asta? Majoritate nici nu realizeaza de ce trebuie sa se prezinte la vot. La pariu daca se face un sondaj pe tema ce este Statul 70% nu vor sti ce sa raspunda. Si ma refer la cei din mediul rural. Si chiar , ce cistig daca merg la vot? Dreptul de a plati taxe si impozite?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor