Ciuhodaru vrea pedeapsa maxima pentru cei care agreseaza personalul medical

Luni, 12 Decembrie 2011, ora 10:17
1199 citiri
Ciuhodaru vrea pedeapsa maxima pentru cei care agreseaza personalul medical
Foto: Arhiva

Medicul Tudor Ciuhodaru cere adoptarea de urgenta a proiectului de act normativ ce prevede pedeapsa maxima pentru cei care agreseaza personalul medical, precum si asigurarea pazei Unitatilor de Primire a Urgentelor (UPU) de catre politie.

Printre motivele invocate de Tudor Ciuhodaru, care lucreaza de aproape doua decenii in UPU, sunt numeroasele cazuri de agresiuni in unitatile de primire urgente din spitale, dar si faptul ca sanctionarea actelor de violenta indreptate impotriva medicilor aflati la datorie ar descuraja aceasta agresivitate, permitandu-i personalului medical sa poata actiona eficient in interesul pacientului.

"Mai mira pe cineva faptul ca un ambulantier a fost batut incercand sa salveze viata asistentului? Nu cred. Jurnalele de stiri se deschid in fiecare zi cu cate un doctor, asistent, brancardier sau ambulantier batut sau injunghiat. Suntem de aceeasi parte a baricadei cand incercam imposibilul. De aceea vrem sa fie mai bine pentru pacientii nostri prin realizarea unui cod de bune practici. Aceasta initiativa legislativa este doar una din cele ce vor realiza un sistem medical in care relatia pacient - medic va fi din nou cea mai importanta", a declarat luni presei Tudor Ciuhodaru.

Deputatul Tudor Ciuhodaru sustine ca "sanctionarea actelor de violenta impotriva personalului medical ar descuraja aceasta agresivitate, permitand totodata truditorilor din sanatate sa poata actiona eficient in interesul pacientilor".

"De asemenea, propuneam si ca in cazul decesului personalului medical in urma unei astfel de agresiuni familia sa poata beneficia de o asigurare de viata implicita. Nici astazi acest proiect de lege nu a fost adoptat. Se pare ca mai trebuie sa fie batut vreun ambulantier sau injunghiat un brancardier de la UPU Cluj pentru ca legile pe care le initiez, pornind de la o realitate dureroasa, sa intre in atentia guvernantilor. Acest proiect legislativ a beneficiat doar de avizul negativ din partea ministerului de resort. Sper ca noul ministru al Sanatatii, medic de profesie, sa ne ajute in a salva si vietile celor care salveaza vieti", a precizat Tudor Ciuhodaru.

Deputatul Tudor Ciuhodaru a depus in urma cu mai bine de un an un proiect legislativ care prevedea masuri drastice impotriva celor care agreseaza personalul medical aflat in misiune.

In proiect, Ciuhodaru propunea ca agresiunile impotriva personalului medical sa fie considerate infractiuni si sa fie pedepsite ca atare.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Tudor Ciuhodaru pedeapsa agresiuni, #agresiuni personal medical , #stiri Tudor Ciuhodaru