Ciuhodaru vrea sa revolutioneze alegerea consilierilor locali

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 16:35
2583 citiri
Ciuhodaru vrea sa revolutioneze alegerea consilierilor locali
Foto: Arhiva

Deputatul UNPR Tudor Ciuhodaru a depus la Senat un proiect de lege care prevede ca partidul din care fac parte primarul sau presedintele de Consiliu Judetean sa primeasca, automat, jumatate din numarul consilierilor locali sau judeteni.

Ciuhodaru crede ca, astfel, primarii si presedintii de Consilii Judetene vor putea sa-si duca la bun sfarsit proiectele, fara a fi blocati de consilierii care apartin de partide adverse.

"Este firesc sa fie asa. Intotdeuna primarii s-au plans ca nu isi pot face proiectele din cauza ca au un consiliu ostil si au gasit asta ca o scuza de fiecare data. Am spus jumatate, nu jumatate plus. Tot timpul, edilii au recurs la subterfugii, negocieri, sa nu spun mascarii, nu tocmai legale, de fiecare data, in asa fel incat sa reuseasca sa isi treaca proiectele prin Consiliul Local.

Mi se pare firesc, atunci cand ai promis un lucru, sa il faci, iar daca nu faci sa nu ai scuza ca ai in permanenta un consiliu ostil", a declarat deputatul UNPR pentru Ziare.com.

El spune ca vrea sa se renunte si la practica prin care consilierii sa poata fi dati afara daca nu voteaza asa cum isi doreste partidul.

"Atunci cand un consilier local nu voteaza cum ii spune partidul, ci voteaza omul dupa constiinta, sa nu fie dat afara. Eu nu incurajez traseismul, ci oamenii care gandesc si au responsabilitatea pentru ceea ce voteaza si care nu gandesc neaparat cu statutul de partid", ne-a mai spus acesta.

Intrebat care partid ar fi avantajat de aceasta masura, Tudor Ciuhodaru a pretins ca cetatenii vor fi avantajati.

"Vorbim de cetateni, de partidul celor care voteaza cu adevarat. Daca oamenii vor crede in cel care poate sa ii reprezinte, il vor alege foarte clar pe cel care sa ii reprezinte si sa impinga orasul sau comunitatea mai departe. Si nu imi inchipui ca un primar de calitate isi va alege sa aiba langa el oameni de o calitate indoielnica. Criteriile de alegere vor fi expertiza. Primarul trebuie sa fie un bun gospodar, care sa isi aleaga expertii pe diverse domenii de activitate si nu neaparat sa politizeze consiliul local.

Daca isi va numi activisti de partid, va fi de-a dreptul kamikaze, iar asta se va vedea imediat dupa ce vor fi pusi la treaba. Cred ca primarul va avea tot interesul sa iasa cu o garnitura eficienta, ca sa isi duca la indeplinire toate proiectele pe care le-a promis in campania electorala", a mai spus deputatul UNPR.

Desi este convins ca proiectul sau este unul foarte bun, Ciuhodaru sustine ca sunt slabe sanse sa fie adoptat.

"M-am plans tot timpul ca initiativele mele legislative bune au fost respinse. Cat despre initiativa legislativa care prevede pedepse pentru agresiunea in spitale, eu am lansat-o in 2009, iar ei (parlamentari n.red.) tot dezbat. Cat timp ei dezbat, un coleg de-al meu moare pentru un serviciu de urgenta. Sper ca daca vrem sa dam o sansa primarilor sa se tina de cuvant, si sa vedem acest lucru, acest proiect va fi adoptat", a mai spus Ciuhodaru pentru Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Politicianul ieșit din închisoare care vrea al patrulea mandat de primar. Piedone îl susține: ”Sistemul e putred”
Politicianul ieșit din închisoare care vrea al patrulea mandat de primar. Piedone îl susține: ”Sistemul e putred”
Un fost baron local, Romeo Stavarache, primar al Bacăului ales de trei ori, este hotărât să candideze pentru un nou mandat. Cristian Popescu Piedone a fost în Bacău pentru a susține...
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga a ieșit la atac: ”Minte excepțional!” Fostul om de încredere al lui Traian Băsescu nu mai prinde post la Bruxelles
Vasile Blaga, politicianul PDL care a trecut în PNL și, după ce l-a susținut pe Traian Băsescu, și-a exprimat sprijinul pentru Klaus Iohannis în vederea propulsării fostului primar la...
#Tudor Ciuhodaru proiect lege, #jumatate consilieri partid primar castigator , #stiri Tudor Ciuhodaru