Deputatul medic Ciuhodaru, acuzat ca a incasat ilegal 30.000 de lei

Luni, 10 Ianuarie 2011, ora 17:48
2691 citiri
Deputatul medic Ciuhodaru, acuzat ca a incasat ilegal 30.000 de lei
Foto: Antena 1

Conducerea Spitalului "Sf.Ioan" din Iasi il acuza pe medicul deputat Tudor Ciuhodaru ca a incasat necuvenit o suma de aproape 30.000 lei declarand ca a fost in unitatea medicala, fiind de fapt la Parlament la Bucuresti, insa Ciuhodaru sugereaza ca acuzatiile au substrat politic.

Comitetul director al Spitalului de Urgente "Sf.Ioan" din Iasi a decis, luni, imputarea sumei de aproape 30.000 lei dr. Tudor Ciuhodaru, deoarece acesta ar fi incasat necuvenit banii.

Potrivit managerului spitalului, dr. Vladimir Poroch, rezultatele unei anchete interne, demarata in decembrie 2010, arata ca Ciuhodaru, in perioada mai 2009 - noiembrie 2010, figureaza prezent, in acelasi timp, atat in Iasi, la Spitalul de Urgente, cat si in Bucuresti, la Camera Deputatilor.

"Dupa ce au fost analizate pontajele de la spital si situatia prezentelor la Camera Deputatilor s-a constatat ca dr. Ciuhodaru a fost prezent in acelasi timp, scriptic, la ambele locuri de munca, timp de 151 zile. Pentru cele 151 zile, remuneratia primita necuvenita de la bugetul statului este de 29.343 lei", a declarat dr. Vladimir Poroch, prin intermediul unui comunicat de presa.

Managerul spitalului a explicat ca medicii parlamentari pot sa lucreze in unitatile sanitare pana la 50% din timpul normal de lucru, iar Ciuhodaru ar fi depasit norma prevazuta de lege insistand "pe un ton ridicat" la angajatele Biroului Personal al unitatii sa-i fie acceptate pontajele.

Managerul spitalului a mai spus ca dr. Tudor Ciuhodaru a fost eliberat din functia de purtator de cuvant al unitatii sanitare, deoarece faptele sale "pot aduce atingere imaginii spitalului".

In replica, dr. Tudor Ciuhodaru a declarat ca va actiona in instanta spitalul.

"Am decis sa lucrez conform unei decizii a Camerei Deputatilor. La dosarul meu personal, exista o anexa prin care mi s-a permis acest lucru, nu o poate contesta nimeni. Faptul ca muncesc mai mult decat e cazul, nu vad de ce ar fi pedepsit. Am muncit, mi-am desfasurat activitatea mult peste programul de lucru. Faptul ca aceasta decizie vine la o zi dupa ce m-am inscris in PC, arata ca nu sunt motive obiective ce stau la baza acestei decizii, ci motive ce tin de alta sfera. Voi actiona in judecata spitalul", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.

"Toata lumea stie ca am fost acolo mai mult decat au fost multi altii, si zi si noapte am fost de gasit la Urgente. Nu am nimic sa-mi reprosez, am fost acolo si nimeni nu poate sa conteste acest lucru. Programul Camerei se stie care este, si vorbim de indemnizatie, nu de un program de lucru batut intre niste ore, si activitatea Camerei este facuta in functie de necesitati. (...)

Faptul ca aceasta decizie apare astazi nu poate decat sa ma surprinda pentru ca eu lucrez in spital ca si deputat inca din 2008. Sunt convins ca decizia care apare astazi are alte legaturi decat cele care tin de activitatea mea medicala", a mai spus deputatul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#medic Tudor Ciuhodaru, #spital venituri necuvenite , #stiri Tudor Ciuhodaru