Deputatul PC Tudor Ciuhodaru, inapoi in UNPR?

Joi, 22 Septembrie 2011, ora 13:55
2161 citiri
Deputatul PC Tudor Ciuhodaru, inapoi in UNPR?
Foto: Arhiva

Deputatul PC Tudor Ciuhodaru ar putea deveni membru al UNPR dupa ce acesta nu a primit sprijinul PSD si PNL pentru a candida anul viitor la Primaria Iasului, au declarat joi surse din UNPR.

"Isi cauta un partid, exista posibilitatea de a deveni membru UNPR din cauza faptului ca PSD si PNL il sustin pe Gheorge Nechita la Primaria Iasului. Sunt discutii, dar inca nu s-a luat nici o decizie in privinta inscrierii lui Ciuhodaru la noi", a declarat un reprezentant al UNPR.

Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a declarat joi pentru NewsIn ca singurul lucru cert este ca va candida la primaria Iasului, intrebat daca ramane in Partidul Conservator sau se inscrie in UNPR.

"Voi ramane candidat la primaria Iasului, asta este singurul lucru cert, nu-mi spune Victor Ponta ce sa fac, nu stiu ce aliante vor mai fi pana atunci...", a declarat Ciuhodaru, intrebat daca ramane in Partidul Conservator sau se inscrie in UNPR in vederea alegerilor pentru primaria Iasului de anul viitor.

Deputatul a mai spus ca intalnirea de miercuri de la Palatul Victoria a avut loc la dorinta lui Emil Boc care i-a solicitat "niste detalii despre domeniul sanatatii".

Intrebat daca la discutii au participat si reprezentanti ai UNPR, Ciuhodaru a spus ca la Guvern "erau mai multi politicieni" si ca nu putea sa nu vorbeasca cu ei daca s-au intalnit.

Deputatul a mai declarat ca i-a spus premierului despre proiectele sale pentru Iasi, precizand ca sunt "unele legate de fondurile europene si unele ce vizeaza domeniul medical". Deputatul a precizat ca intalnirea de miercuri a avut loc inaintea sedintei de Guvern care a inceput la ora 16.00.

Daniel Constantin, presedintele PC, a declarat, joi, pentru NewsIn, ca saptamana viitoare in Biroul Executiv Central al partidului se va discuta si situatia lui Tudor Ciuhodaru, dar a precizat ca acesta i-a dat asigurari ca nu pleaca din PC.

Intrebat cum comenteaza faptul ca deputatul conservator, Tudor Ciuhodaru, s-a intalnit cu premierul Emil Boc la Guvern si ca acesta negociaza intrarea in UNPR, presedintele PC Daniel Constantin a declarat pentru NewsIn ca a discutat telefonic cu Ciuhodaru si ca "aceasta problema va fi lamurita saptamana viitore cand va avea loc Biroul Executiv Central al partidului".

Liderul conservator a mai spus ca in urma discutiilor avute cu Ciuhodaru, i s-au dat asigurari ca doctoral nu va parasi PC. "Am discutat si saptamana trecuta cu el, am discutat si astazi (n.r., miercuri) la telefon, mi-a dat asigurari ca nu pleaca din partid", a completat el. Daniel Constantin a precizat ca atata timp cat Ciuhodaru ramane membru al PC, acesta va fi sustinut in vederea alegerilor pentru primaria Iasului.

Sursele citate au mai precizat ca Ciuhodaru a avut la Guvern, miercuri, o intalnire cu premierul si cu lideri ai UNPR pentru a vedea daca are sprijinul PDL si UNPR in vederea unei candidaturi la Primaria Iasului. Sursele sustin ca, doar cu sprijinul PC, Ciuhodaru nu poate castiga scaunul de primar al Iasului.

De notat ca marti Ciuhodaru a votat pentru noul minister al Afacerilor Europene, desi Opozitia nu a participat la vot.

Ciuhodaru a mai fost membru al UNPR o perioada. Ciuhodaru a ajuns in Parlament candidand in numele PSD. Din ianuarie 2010 devine independent, merge la UNPR din 1 mai 2010, cand s-a infiintat partidul. A fost exclus din UNPR, dupa ce, in 15 iunie, a votat motiunea de cenzura "Opriti genocidul social", in ciuda unei decizii a conducerii UNPR, prin care parlamentarii formatiunii urmau sa voteze, sub amenintarea excluderii, impotriva motiunii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Tudor Ciuhodaru PC Primarie Iasi, #Tudor Ciuhodaru inscriere UNPR , #stiri Tudor Ciuhodaru