Proiect: Soferii beti sau drogati la volan sa nu mai conduca 5 ani si sa plateasca

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 14:12
4615 citiri
Proiect: Soferii beti sau drogati la volan sa nu mai conduca 5 ani si sa plateasca
Foto: Arhiva

Deputatul Tudor Ciuhodaru cere adoptarea unui proiect de lege care sa ii impiedice pe soferii bauti sau drogati prinsi in trafic sa mai conduca timp de cinci ani si care sa prevada ca cei vinovati sa deconteze toate cheltuielile, in prezent suportate de stat.

"De la inceputul anului 2012, in fiecare zi a ajuns la urgente cel putin un sofer aflat sub influenta psihotropelor sau baut (...) Remarcam ca nicio femeie nu a fost oprita in trafic in urma consumului etanolic sau a psihotropelor si niciun barbat de peste 60 de ani. Trei soferi sunt amendati in fiecare zi dupa ce au fost surprinsi bauti in trafic, iar pierderile economice legate de evenimentele rutiere sunt estimate la 1,5-2% din PIB", subliniaza deputatul Ciuhodaru intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta mai spune ca toate cheltuielile colaterale sunt suportate de fiecare dintre noi si tin de interventia politiei, determinarile prin alcooltest, deplasarea la spital, interventia unei echipe medicale, recoltarea de probe biologice si determinari toxicologice.

"Mai mult decat atat. Odata ajunsi la spital, acesti soferi produc disfunctionalitati in activitatea serviciilor de urgenta prin agresivitate verbala sau supraaglomerarea activitatii medicale", spune deputatul, medic la Spitalul de Urgenta din Iasi.

In opinia sa, proiectul de lege pe care il propune si care prevede ca cei surprinsi in trafic sub influenta alcoolului sau psihotropelor sa deconteze atat actul medical, precum si interventia politiei, si sa isi piarda dreptul de a conduce cel putin cinci ani este absolut necesar.

"Nu mi se pare firesc ca sa platim cu totii pentru faptul ca unii soferi aleg alcoolul in locul sigurantei, iar prin acest proiect ii ajutam sa deconteze cheltuielile pe care le produc, si totodata speram sa descurajam consumul de alcool in trafic.

Fara masuri ferme, aceste situatii se vor repeta din ce in ce mai des", avertizeaza medicul.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#lege Ciuhodaru soferi beti, #lege soferi beti drogati , #stiri Tudor Ciuhodaru