Tudor Ciuhodaru propune reducerea TVA pentru medicamente la 5%

Miercuri, 06 Aprilie 2011, ora 17:40
1336 citiri
Tudor Ciuhodaru propune reducerea TVA pentru medicamente la 5%
Foto: Arhiva

Deputatul PC Tudor Ciuhodaru a depus in Camera Deputatilor un proiect legislativ ce vizeaza reducerea TVA pentru medicamente la 5%.

Deputatul Partidului Conservator considera cresterea pretului la medicamente drept un atentat la siguranta nationala in contextul suprapunerii cu efectele crizei si ale desfiintarii spitalelor, se arata intr-un comunicat al PC.

"Reducerea preturilor la medicamente va duce la cresterea accesului la tratament a romanilor si va permite derularea programelor de sanatate in conditii de normalitate", spune Ciuhodaru, care adauga ca Romania are cea mai mica rata de compensare a medicamentelor din Uniunea Europeana.

"Daca la noi rata este de doar 59%, media europeana este de 81%. In Polonia media compensarii ajunge la 67,5%, in Cehia 78,6% iar in Spania, tara aflata in criza, rata compensarii ajunge la 93,4%", argumenteaza vicepresedintele PC.

"Datoriile peste termenele de decontare ale Ministerului Sanatatii si CNAS catre producatori, distribuitori si farmacii au ajuns la 935 milioane lei. De aceea, reducerea TVA-ului la medicamente la 5% va creste accesul la tratament al romanilor intr-o tara bolnava aflata in criza.

Strategia de crestere a accesului la medicamente este una dintre bazele esentiale pentru dezvoltarea medicinei primare si decongestionarea spitalelor, prin tratarea eficienta a bolilor cronice in ambulator si reducerea complicatiilor acestora. Pe termen lung va duce la cresterea sperantei de viata", mai considera medicul Tudor Ciuhodaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
Gafa rușinoasă a premierului Ciolacu în Qatar. Ce-a putut să spună în loc de ”lecție” VIDEO
În timpul vizitei sale în Qatar, premierul Marcel Ciolacu a fost protagonistul unei gafe rușinoase, în timp ce lăuda grandoarea Campionatului Mondial de Fotbal găzduit de țara asiatică în...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#tudor ciuhodaru pc, #propunere reducre TVA medicamente , #stiri Tudor Ciuhodaru
Comentarii
Poza Dr Felix
Dr Felix
rank 5
mi-a placut comparatia cu alte tari din zona est-europeana, pt ca asa, prin comparatie putem vedea ce e bine sau rau la noi