Antena3 il acuza pe Lazar de plagiat. Toader a mai gasit astfel un motiv de revocare. Replica procurorului general

Vineri, 02 Noiembrie 2018, ora 09:53
10023 citiri
Antena3 il acuza pe Lazar de plagiat. Toader a mai gasit astfel un motiv de revocare. Replica procurorului general
Foto: Arhiva Ziare.com

Antena3 a semnalat joi seara ca Augustin Lazar ar fi folosit, pentru proiectul de management din 2016, cand a candidat la functia de procuror general, pasaje pe care le-ar fi copiat din proiectul fostului procuror general Tiberiu Nitu, in 2013.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, considera ca asta reprezinta inca un motiv bun ca el sa plece din functie.

"Daca ma intrebati pe mine, sigur ca da (Lazar ar fi trebuit sa plece din functie - n.red.) . Erau motivele conflictele de natura constitutionala. Eu m-am oprit la 20, dar puteam sa scriu mult mai multe (in raportul de evaluare a activitatii lui Lazar - n.red.) ", a declarat Toader la Antena3.

Cele mai multe pasaje identice prezentate de postul citat se regasesc la capitolele "Disfunctionalitati si masuri" privind activitatea Ministerului Public.

Lazar acuza o calomnie ridicola

Intr-un raspuns pentru Realitatea TV, Augustin Lazar spune ca aceste acuzatii sunt o "calomnie ridicola" si subliniaza ca problemele din proiecte sunt transmise de la un mandat la altul.

"Aceleasi probleme sunt transmise de la un mandat la altul, pentru a fi continuate in proiectele urmatoare. Tabelele fac parte din analizele Ministerului Public. Am preluat problemele de continuat. Iar urmatorii procurori generali vor continua strategiile institutiei.

Prioritatile MCV sunt retinute in proiecte, conform rapoartelor periodice si urmaresc obiectivele de atins de circa 10 ani. De la un procuror general la urmatorul. Sectia de resurse si documente formuleaza tabele cu concluzii, actiuni si obiective, retinute obligatoriu in fiecare proiect managerial ancorat in realitatile ultimelor analize si concluzii", a explicat procurorul general pentru sursa citata.

Acesta precizeaza ca "manipularea a devenit o arta pentru cei fara scrupule".

"Ele sunt continuate din proiect in proiect, pana la realizare si completare cu obiective noi. In prezent, avem o strategie a Ministerului Public mai detaliata, cuprinzand obiective si perioade de realizare.

Eu am lucrari profesionale de referinta, nu am nevoie sa reproduc lucrarile altora cu mai putine aptitudini de cercetare. O calomnie ridicola. Manipularea a devenit o arta pentru cei fara scrupule", a conchis Lazar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
#Tudorel Toader conflict Augustin Lazar, #Augustin Lazar plagiat , #Augustin Lazar