Ministrul Justitiei, noi atacuri la Augustin Lazar: Trage de timp, probabil isi va activa pensia la finalul mandatului

Joi, 13 Decembrie 2018, ora 14:26
4148 citiri
Ministrul Justitiei, noi atacuri la Augustin Lazar: Trage de timp, probabil isi va activa pensia la finalul mandatului

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a declansat un nou atac la adresa procurorului general, Augustin Lazar.

Toader s-a referit la demersul in instanta al lui Lazar sustinand ca acesta "foloseste tertipurile si posibilitatile legii de a trage de timp cu speranta finalizarii mandatului", in aprilie anul viitor.

Reactia ministrului vine dupa ce Curtea de Apel Bucuresti i-a dat dreptate lui Lazar in cazul instantei care judeca procesul de suspendare a procedurii de revocare a procurorului general. Dosarul a fost trimis la Inalta Curte. CAB a sesizat si CCR cu o exceptie de neconstitutionalitate.

Intrebat despre demersul in instanta al procurorului Augustin Lazar privind revocarea sa si daca putea sa faca acest demers ca persoana fizica, Tudorel Toader a raspuns: "Aici pot spune multe, va dati seama, dar ma rezum la putine. Eu nu am evaluat persoana fizica, am evaluat procurorul general."

"Trage de timp"

"Cred ca e limpede pentru toata lumea. Tot limpede este si faptul ca, procedural, foloseste tertipurile si posibilitatile legii de a trage de timp cu speranta finalizarii mandatului, cred in 19 aprilie la anul.

Dovada: faptul ca s-a dus la Alba Iulia, acasa unde locuieste persoana fizica si nu s-a dus la instanta administrativa, de control administrativ din Bucuresti, unde-si are sediul persoana juridica pe al carei conducator l-am evaluat".

Ministrul Justitiei a spus ca procurorul Lazar nu a evocat "neconstitutionalitatea legii si competentelor procedurilor de evaluare, ci Legea 544 privind contenciosul administrativ, cu o mare dilema daca poate sesiza Curtea, instanta de control, pe persoana fizica sau in numele persoanei juridice".

"Concluziile le trageti si dumneavoastra", a adaugat el.

Sesizarea CCR

El s-a referit si la "faptul ca la Alba Iulia a cerut ca sa fie sesizata Curtea de Justitie a Uniunii Europene, daca un ministru poate sa ceara revocarea".

"In primul rand, raportul de evaluare nu este un act administrativ, nu produce efecte juridice, daca le-ar fi produs, il revocam de atuncea, si a incercat sa aduca la Curtea de Justitie a Uniunii, i s-a respins. Acuma varianta a doua, ne duce mai aproape si o varianta care iarasi sa traga de timp.

Unde, la Curtea Constitutionala, cu un conflict negativ de competenta, ca de cand ii legea nu se stie daca ce judecator, ce instanta e competenta. Ne ducem in conflict negativ, se duce dansul la Inalta Curte, Inalta Curte ii va spune cine are competenta sa judece, va veni inapoi aicea, intre timp isi va activa probabil pensia si isi va incheia mandatul in deplina demnitate", a incheiat Toader.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...