Ziare.com

Toader i-a respins pe toti cei 4 candidati la functia de procuror general. Filmul unei audieri tensionate cu Augustin Lazar

de Redactia Ziare.com
Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 15:48

   

Toader i-a respins pe toti cei 4 candidati la functia de procuror general. Filmul unei audieri tensionate cu Augustin Lazar
Cei patru candidati pentru functia de procuror general al Romaniei - Augustin Lazar, Marian Drilea, Gabriela Scutea si Daniel Horodniceanu - au sustinut miercuri interviul, in fata unei comisii conduse de ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Ministrul Toader a respins toti candidatii pentru functia de procuror general, inclusiv pe Augustin Lazar, potrivit unor surse citate de Ziare.com. Procedura de selectie va fi reluata integral. Informatia a fost confirmata de Tudorel Toader pentru Agerpres.

Din comisia de interviu de azi au facut parte trei secretari de stat: Mariana Mot, Nicolae Liviu Popa si Octavian Costea.

Interviurile au inceput la ora 9:00 si au fost transmise in format LIVE TEXT pe Ziare.com:

13:30 - Ultimul candidat pentru functia de procuror general, Gabriela Scutea, si-a incheiat interviul.

Tudorel Toader a insistat in cazul Gabrielei Scutea cu intrebarile privind semnarea protocolului dintre Parchetul General si SRI. Ea a ocupat functia de procuror general adjunct al Romaniei in perioada in care Parchetul General era condus de Laura Codruta Kovesi.

Toader i-a reamintit o declaratie in care Scutea ar fi spus ca protocoalele cu SRI ar fi fost benefice.

"Sunt sigura si-mi asum faptul ca atunci am afirmat ca protocoalele, protocolul din 2009, pe care l-am semnat, incomit, cred ca asa figura, ulterior fiind abrogat de doamna procuror Kovesi, a fost necesar pentru ca el venea sa puna intr-un singur cadru mai multe protocoale existente la nivelul PICCJ, la nivelul PCA Bucuresti, in ceea ce priveste activitatea legata de sederea strainilor in Romania si cred ca mai era unul si cu DNA.

Practic, s-a creat, si din acest punct de vedere se poate spune ca am caracterizat ca fiind benefic, pentru ca era un singur cadru," a precizat Scutea.

Procurorul isi asuma concluziile CCR, in ceea ce priveste constatarea confictului de natura constitutionala.

"In ceea ce priveste conduita mea in raport de protocolul respectiv, sunt foarte sigura de faptul ca inserarea formularii "in conditiile legii" reprezenta exercitarea atributiilor fiecarei parti, atata cat ii permite legea," a tinut sa spuna Scutea.

"Apreciem sinceritatea si atasamentul la ceea ce ati considerat normal atunci. Nu are relevanta ca va asumati decizia CCR, pentru ca deciziile CCR sunt obligatorii", a reactionat Toader.

Protestul de la Bruxelles

Secretarul de stat Mariana Mot a intrebat-o pe Gabriela Scutea daca a participat la protestul magistratilor de la Bruxelles: Mi s-a parut mie, sau v-am vazut pe scari la Bruxelles? V-am confundat?

"Sunt cu acelasi pardesiu si cu acelasi fular pe care il am si astazi!"

"Protestul a fost unul tacut. Este o forma de exprimare. Chiar daca a fost dus in afara tarii. Din alt punct de vedere, atat Inspectia Judiciara, cat si niste instrumente ale Consiliului Europei, daca nu gresesc, arata ca obligatia de rezerva a magistratilor nu inseamna ca in situatii deosebite sa nu isi expuna punctul de vedere.

Va rog sa ma iertati pentru exprimarea directa, domnul secretar de stat Costea stie, in situatia in care noi ne-am aflat impreuna la aceeasi masa, in 9-10 februarie, si nu stiam de OUG 7, iar a doua zi ea a fost data, iar noi acolo discutam exact despre transparenta si buna-discutie in general, intre puterile statului, inseamna ca poate ne aflam in acel punct in care obligatia de rezerva este, cum sa spun, are o virgula.

Poate sa duca la exprimarea unui punct de vedere de catre corpul magistratilor. Va repet, a fost un protest tacut, asa cum s-a tinut si in Bucuresti, si in orasul nostru, iar prezenta mea alaturi de anumiti colegi, sa stiti ca uneori m-am gandit inclusiv ca este pentru a nu li se spune: Bai, voi sunteti niste copii abia iesiti din INM. Nu sunt."

13:00 - Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, sustine ca nu a existat niciun motiv de conflict la interviul sustinut miercuri, in fata ministrului Justitiei, Tudorel Toader, pentru un alt mandat la sefia Parchetului General.

"Eu zic ca ne-am exprimat ca niste oameni decenti si nu a fost niciun motiv sa facem vreun conflict, cand aici este o procedura oficiala, transparenta, este o procedura care ar trebui sa fie impartiala si o sa ne convingem in continuare, exista standarde internationale prevazute de Carta de la Roma, cum trebuie sa fie facute aceste proceduri sa fie transparente, sa nu fie niciun fel de discutii", le-a spus Lazar jurnalistilor, la finalul interviului de la MJ, citat de Agerpres.

11:50 - Procurorul Gabriela Scutea, ultimul candidat la functia de procuror general, si-a inceput prezentarea.11:45 - Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si procurorul Augustin Lazar au avut un schimb de replici cu privire la activitatea procurorilor in perioada comunista. Totul a inceput dupa ce Toader l-a intrebat pe Lazar despre activitatea sa de la Comisia de liberari conditionate de la Gherla.

Ministrul a tinut sa precizeze ca in perioada comunista nu a facut parte din nicio comisie de liberari conditionate.

De altfel, cei doi oficiali s-au contrat de mai multe ori pe parcursul interviului. La final, Toader l-a ironizat pe Lazar, caruia i-a spus ca, daca este nemultumit de rezultate, poate contesta decizia de astazi.

Tudorel Toader: Vreau sa fie fiecare intrebare cu raspunsuri punctuale. Procurorii au o inteligenta superioara, fata de cine? Cand zici superioara ai un element de raportare.
Augustin Lazar: Celor inferiori. Nu vreau sa ofensez pe nimeni. Vreau sa spun ca procurorii fac parte din categoria magistartilor, care cu toti sunt produsul INM.

Tudorel Toader: Ce facem cu cei care nu s-au finisat la INM?
Augustin Lazar: Nu exista oameni care au intrat in sistem fara sa se fi finisat la INM.

Tudorel Toader: Stiu ca stiti ca se filmeaza si vreti sa acoperiti intrebarea. Cand faci o comparatie, care este termenul? Am inteles ca nu vreti sa ofensati pe nimeni.

Ministrul il intreaba pe procurorul general despre situatia sechestrelor asiguratori si recuperarea prejudiciilor.

Tudorel Toader: Privind masurile asiguratorii, valoarea lor ati zis ca este 2,3 miliarde de lei. Unii spun ca se iau masurile asiguratorii la un anumit moment, altii spun ca sunt supradimensionate. Cert este ca valoarea lor de piata scade, pana se termina procesul. Diferenta dintre ce raportati si ce se rapoarteaza este semnificativa. Cum facem sa o reducem?
Augustin Lazar: Este obiectivul unui proiect facut in parteneriat cu agentia specializata. Noi vrem sa se poata realiza efectiv recuperarea prejudiciilor. Noi am reusit asta in dosarele de recuperare a unor bunuri din patrimoniul national.

Tudorel Toader: Ati spus de lipsa de procurori, de resursa materiala.
Augustin Lazar: Ne-am organizat si am reusit sa facem mai mult, cu mai putin.

Tudorel Toader: Nu vreti punctual sa ne vorbiti de eventuale nerealizari.
Augustin Lazar: Doresc sa va spun ca, in toate mandatele mele, partea plina a paharului a fost mai mare decat partea goala. Partea goala sunt cateva chestiuni pe care le-am aratat la capitolul vulnerabilitati .Acestea nu pot fi eliminate cu desavarsire.

"Achitari au fost si vor fi, insa ele trebuie analizate si discutate."

Tudorel Toader: Si diminuate, nu doar analizate.
Augustin Lazar: Da, si diminuate. Si apoi vazut care sunt oamenii cu eficienta mai slaba. Eu am incetat delegarea unor procurori care nu au avut eficienta necesara. Au fost revocati cativa procurori, inclusiv procurori cu functii de conducere. Au trebuit sa explice de ce s-a dat o achitare intr-un dosar din 2016, cand standardele erau altele atunci.

Tudorel Toader: Protocolul din 2009 pe care mi l-ati trimis nu avea ultimile doua pagini, nu stiam cine l-a semnat. L-am gasit la CSM. Ulterior, a aparut cel din 2016. Ulterior, s-a dovedit ca au fost mai multe protocoale. Ce parere aveti despre asta?
Augsutin Lazar: Am o memorie foarte buna. Este si inregistrarea. Discutia era despre pretinse echipe mixte. Toata discutia a venit despre pretinsa existanta a unor echipe secrete, care amesteca procedurile procesuale. Eu am zis Doamne-Dumnezeule, aceasta inginerie nu este posibila.

Noi vorbeam despre pretinsa existenta a protocoalelor. Nu intrati in faza a doua, cum s-a aplicat. Eram in faza daca au existat.

Tudorel Toader: Ce parere aveti de decizia CCR in acest caz?
Augustin Lazar: Vreau sa fiu practic, m-am uitat la partea protocolului din 2016 care spune ca respecta exigentele constitutionale. Am aici decizia CCR, am adus-o cu mine.

Ea spune ca respecta exigentele constitutionale, insa sunt trei termeni "care pot sa permita...", si sunt de acord cu asta. Sunt de acord cu decizia CCR.

Tudorel Toader: Alta intrebare cu caracter general. Am vazut in spatiul public ultimele incidente raportate la cariera dumneavoastra profesionala.
Augustin Lazar: Care este intrebarea?

Tudorel Toader: Vis-a-vis de acele incidente. Cu dezvaluirile acestea si cu calificativele care vi s-au adus.
Augustin Lazar: Atat eu, cat si dumneavoastra am exercitat inainte de 1989 functia de procuror. Eram la inceput de cariera, incercam sa ne dam seama despre tot. In mod cert, procurorii tineri incercau sa respecte cadrul legal. Cadrul legal trebuie analizat la standarul etic de acum, cel european.

Cadrul legal de atunci nu avea standard. Eu am si exprimat scuze publice si regretele mele personale pentru oameni. Spun public adevarul, chiar daca deranjeaza pe cineva.

Tudorel Toader: Unii spun ca scuzele nu sunt in numele institutiei, ca aceste scuze ar trebui sa fie in nume personal. Cand ati intrat in procuratura?
Augustin Lazar: La 1 martie 1982. Dreptul de semnatura l-am avut dupa 6 luni.
Tudorel Toader: Eu nu am facut parte din comisiii de eliberari conditionate, este vorba si de arondarea penitenciarului. In trecutul meu profesional se poate uita oricine, este totul transparent.

Mariana Mot: Care este opinia dvs cu privire la Sectia Speciala? Ar trebui sa functioneze ca o Directie, pe modelul DIICOT sau DNA?
Augustin Lazar: Noi am raspuns printr-o analiza....Am aratat de la inceput care sunt motivele de neconstitutionalitate ale legii prin care a fost infiintata Sectia. Dupa ce a fost pusa in aplicare legea, noi am pus la dispozitie toate resursele.

11:00 - Augustin Lazar sustine in fata comisiei de interviu ca a facut parte din echipa care a reformat in 1998 activitatea in Ministerul Public. A fost momentul in care a fost numit pe o functie de conducere in Parchetul General si in care au fost deschise mai multe dosare de privatizari, fraude economice si fraude bancare.

"A fost momentul in care s-a facut jurisprudenta in astfel de dosare."

El spune ca in mandatul de 3 ani care se incheie, au fost rezolvate circa 1,4 milioane de cazuri si cele doua "mari dosare istorice": Mineriada si Revolutia din decembrie 1989.

Procurorul general sustine ca datele statistice arata ca anchetele din intreaga tara au fost solutionate mai repede in mandatul sau.

In politia judiciara s-au schimbat generatiile de politisti: "Potivit MAI, 17 mii de politisti au parasit sistemul, iar acestia au trebuit sa fie pregatit."

"Gradul de ocupare al Ministerului Public este de 85%. Este o lipsa de 15% de procurori. Am compensat prin calitatile managerilor."

"Am pus accentul pe calitatea actului de urmarire penala. Noi trebuie sa asiguram preventiv", precizeaza magistratul.

Incepand cu 2017 a inceput sa se pronunte in public despre drepturile fundamentale. "Am considerat ca este important, inca din 2017, sa conturam un proiect numit Protectia drepturilor omului si a drepturilor fundamentale in faza de urmarire penala," spune Lazar.

"Masurile asiguratorii pentru recuperarea prejudicilor sunt in centrul activitatii noastre. Vorbim de 2,3 miliarde de lei in 2018. Arata interesul Ministerului Public pentru recuperarea produsului infractional."

10:35 - Incepe prezentarea lui Augustin Lazar.

"Proiectul pe care am onoarea sa vi-l prezint astazi este rezultatul unei experiente considerabile in Ministerul Public, de 37 de ani. Am avut functii de conducere timp de 20 de ani. Functiile de conducere le-am obtinut dupa 17 ani de activitate", isi incepe interviul Augustin Lazar.

Procurorul general arata ca are o experienta in anchete in dosare complexe.10:30 - Daniel Horodniceanu si-a incheiat prezentarea. Fostul sef DIICOT a raspuns la mai multe intrebari puse de comisia de interviu.

Tudorel Toader: O intrebare mai sensibila. Intre Olanda si Romania, care este raportul intre numarul de procurori, numarul de locuitori, numarul de cauze pe care le rezolva? Daca sunt particularitati, Olanda-Romania?

Daniel Horodniceanu: Noi avem un numar de 2.900 de procurori, iar ei au in jur de 800 de procurori.

Fostul sef DIICOT insista pe realizarea unei analize functionale a intregului sistem judiciar, care ar trebui sa faca obiectul unei hotarari de guvern.

De asemenea, magistratul afirma ca trebuie identificate derapajele din sistem.

"Trebuie trasi la raspundere cei care incalca conduita de magistrat. Putem vedea toate acestea pe pagina Inspectiei Judiciare. Ele trebuie identificati, iar cei vinovati sa fie trasi la raspundere. Este important sa accesam programe europene de pregatire profesionala", afirma Horodniceanu.

"Recuperarea prejudiciilor, pe victime le intereseaza recuperarea pagubei, nu cat a fost condamnarea. Trebuie pus accentul pe investigatiile financiare", prezinta Horodniceanu.

Tudorel Toader: Cineva imi spunea sa respectam recomandarile MCV si GRECO, pentru ca Romania sa respecte prevederile europene si tratatele. Cum vedeti?
Daniel Horodniceanu: Poate fi o discutie si aici. Romania a semnat un tratat cu UE.

Tudorel Toader: Avem o strategie nationala si la DIICOT?
Daniel Horodniceanu: Nu avem o startegia nationala de combatere a crimei organizate. Avem o strategia nationala de combatere a coruptiei.

09:50 - Fostul sef DIICOT, Daniel Horodniceanu, este cel de-al doilea procuror care este intervievat pentru functia de procuror general. Magistratul isi prezinta CV-ul si functiile pe care le-a ocupat in Ministerul Public.

Horodniceanu isi prezinta proiectul sau de management pentru functia de procuror general.09.45 Procurorul Marian Drilea a vorbit in prezentarea sa si despre tensiunile din sistemul judiciar. El a explicat ca cel mai inalt reprezentant al Ministerului Public trebuie sa aiba un rol de mediere, nu sa emita judecati de valoare din perceptii proprii.

"Consider ca avem un cadru legislativ coerent, cu garantii suficiente de independenta," declara Drilea.

Procurorul precizeaza ca, in cazurile de achitare, procurorii trebuie sa analizeze aceste decizii, iar pregatirea profesionala a magistratilor sa fie una continua.

Au urmat apoi mai multe intrebari.

Tudorel Toader: Ati spus ca trebuie eliminate tensiunile din sistem. Puteti da doua astfel de exemple de tensiuni?

Marian Drilea: Aceste negocieri pe care reprezentatii abilitati le poarta cu reprezentantii UE in privinta MCV au determinat reactii, atat din parta procurorilor, cat si a judecatorilor. Aceste tensiuni sunt determinate de modul de reglementare a SIIJ si modalitatea in care-si indeplineste atributiile. Foarte multi cred ca aceasta sectie nu ar fi trebuit sa fie infiintata.

Operationalizarea acestei sectii se judeca in cinci instante. Nu trebuie sa se ajunga in situatia ca procurorul general sa aiba calitatea de parat in unele cauze sau sa fie trimise intrebari la CJUE.

Drilea lauda infiintarea SIIJ: "In primul rand ma vad nevoit sa subliniez garantiile legale ale acestei sectii, procurorii sunt numiti de CSM, nu consider ca e imixtiune externa."

Mariana Mot: Din pozitia de procuror general, la momentul la care public au fost semnalate diferite abateri, modalitati de lucru, neconforme cu legea, la diferite directiii, ma refer in mod concret la DNA, abateri in activitatea procurorilor, cum ati gestiona aceasta situatie?

Marian Drilea: Exista parghii legale pentru a efectua controale. Procurorul general poate dispune aceste controale, are aceasta parghie. Astfel de cazuri prezentate de mass-media trebuie urmate de verificari. Totul trebuie facut cu transparenta.

In ceea ce priveste situatia de la DNA, Drilea explica: "Nu a fost gestionata in mod corespunzator, ca pozitia a fost de aparare a persoanelor care astazi se constata ca nu au avut conduita corespunzatoare".

9:20 - Primul procuror care este intervievat este Marian Drilea. In prima parte a interviului, magistratul isi prezinta proiectul de management.


9.00 Augustin Lazar a ajuns, miercuri, inainte de ora 9:00 la sediul Ministerului Justitiei unde va sustine interviul programat in cadrul selectiei pentru functia de procuror general.

"De ce sa am emotii? Este al nu stiu catele examen pe care-l sustin, asa ca nu am nicio emotie", a spus Lazar, care a precizat ca va face declaratii dupa ce va iesi de la interviu.

8:30 - "In cursul zilei de azi (miercuri - n.red.), probabil inainte sau dupa motiune, vom da un raspuns. Interviul si deliberarea au loc in sala de consiliu a ministerului. Am convingerea ca il asteptati si pe dansul (Augustin Lazar - n.red.) si va va raspunde la aceasta intrebare. Eu nu imi exprim punctul de vedere aici, inainte de interviuri", a spus Tudorel Toader, la venirea la minister.

Intrebat despre legaturile lui Lazar cu Securitatea, Toader a raspuns: "Din momentul in care am anuntat ca azi, inainte sau dupa motiune, vom da raspunsul, inseamna ca vom incheia procedura".

Cum se deruleaza interviul

Fiecare candidat va avea la dispozitie aproximativ 30 de minute pentru a face o prezentare a Ministerului Public, a eventualelor disfunctii si vulnerabilitati identificate, dar si propuneri de remediere a acestora, dupa care vor raspunde intrebarilor puse de membrii comisiei de examinare.

Propunerea ministrului Justitiei va fi inaintata Sectiei pentru procurori a CSM, in vederea obtinerii avizului, urmand ca, dupa aceea, Tudorel Toader sa inainteze propunerea presedintelui Romaniei.

Candidatii

Daniel Horodniceanu a candidat pentru al doilea mandat la sefia DIICOT si a fost respins de ministrul Tudorel Toader. Totodata, el candideaza si pentru functia de procuror european din partea Romaniei.

Gabriela Scutea a fost adjunctul Laurei Codruta Kovesi, in vremea cand aceasta era procuror general.

Marian Drilea este procuror la DIICOT Brasov, el fiind cel care l-a anchetat pe fostul sef al ANAF Sorin Blejnar in dosarul "Motorina".

Tudorel Toader a declansat, in octombrie 2018, procedura de revocare din functia de procuror general a lui Augustin Lazar.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 25268 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
50 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Actul I. Infiintarea SS in ciuda recomandarilor europene si

diminuarea responsabilitatilor procurorului general, dl. Augustin Lazar.
Putorel 1 - Lazar 0.

Actul II. Inscenarea publica a acuzatiilor Augustin Lazar=tortionar, membru al Securitatii ceausiste, etc. Lazar scoate Dosarul Revolutiei si infunda ciuma rosie cu ratul in noroi. Scorul evolueaza, Lazar marcheaza.
Putorel 1 - Lazar 1.

Actul III. Inscenarea actiuala a acestui exemane pe care Lazar TREBUIE sa-l piarda neaparat. Matchul este in desfasurare. Arbitrul Iohannis pare sa nu vada ca Putorel incearca sa traga un gol din offside :). Astept fluierul final.

 

Trebuie sa recunosc ca Putorel este mai perfid decat media pzdistilo

Acestia sunt indivizi cu frunte de doua degete si cu par in nas. Putorel are chelie decapotabila pana la ceafa :))) De ce spun asta?

Din cauza rezultatului surprinzator a acestui simulacru de nominalizare a unui candidat in locul lui Augustin Lazar. As spune ca prin refuzul celor 4 candidati, Putorel doreste sa-si pastreze inca un as in maneca pentru a rezista la presiunea lui dracnea cu OUG-ul liberator. In acest fel, inca il amageste pe daddy ca ar putea (inca) sa taie craca lui Lazar, care a bagat psd-ul in mocirla pana in gat, cu Dosarul Revolutiei :)))

In realitate Putorel este constient ca nu va scoate cartoful fierbinte cu mainile lui. O va impinge pe veorica, care incepe si ea sa cotcodaceasca in limba ei de lemn. Dracnea si-a rezolvat intotdeauna "les basses besognes" cu ajutorul sclavilor, indirect. Si Ponta facea la fel. Si el disparea aiurea atunci cand era groasa.

Toti sobolanii astia rosii sunt fricosi, lasi, transmit maladii contagioase, paraziteaza toata societatea. Sa vina deratizarea !!!

 

Așa ceva ...

Lazar vopsitul despre demisie: “nu ar fi in interesul public... sa ramana unii sa manevreze!" Oameni buni, fără procurorul asta comunist suntem pierduți! Si după ce nu o mai fi, sa rămană ca Lenin la intrarea in Ministerul Public! Cat tupeu! Cat tupeu!

 

@Printul "Cat tupeu! Cat tupeu!"

Nimic nou sub soare. Tupeu clasic de tortzionar bolshevic. Si de obicei astia aveau origini verificate si "sanatoase" aka proveneau si din randul tractoristilor decorati cu "erou al muncii socialiste" sau "tractoristu anului". Sigur loazarica a primit si Ordinul "meritul agricol".
E de mirare ca si huiduma aia mov cu basu cat casa boborului are acelasi tupeu?

 

Așa ceva ...

"Tudorel Toader: Eu știu că știți că se filmează și că aveți tentația să acoperiți intrebarea ca să fiți văzut, să dați impresia... Răspundeți punctual"
Toderel este genial, pe bune!

 

dar cum va simtiti

voi cand stiti ca un alt procuror comunist este seful comisiei?
se va alege un procuror general care sa fie un nou ciorbea
nu sunteti de tot rasul?!

 

@prenteso

"Toderel este genial, pe bune"
-este genial *** mica , nici negi nu MAI are la cat l ai suBt .

Ce nu publică ziare.com, jurnalism tată

Tudorel Toader: Ce facem cu cei care nu s-au finisat? Păi ce, dumneavoastră ati făcut Institutul Superior al Magistraturii?
Augustin Lazăr: Noi suntem cei finisați de sistem, de Parchet.
Tudorel Toader: Eu știu că știți că aveți tentația ca la CSM să acoperiți intrebarea, ca să fiți văzut… Vă rog să răspundeți punctual. Nu acoperiți intrebarea !

Ce-i printule kgbist?

te-ai trezit din votca?
Cum e sa te "analizeze' niste nulitati precum tudorel,sau asa zisii secretari de stat(care stau,ca de aia sint de stat),niste habarnisti,facuti pe puncte,pesedisti semianalfabeti(pleonasm)?
Cum o fi sa explici unor proosti ceea ce ei oricum nu inteleg?
Sper sa se termine mai repede cu ciuma rosie si sa-l vad pe tudorel explicind judecatorilor legile cu dedicatie ptr tilhari pe care le-a facut.
Intelegi ba print prostac agent rus?

Tumorel e varza. Habar-n-are de legi si institutii

Cum s-a catarat un asemenea specimem imund intr-o universitate? De fapt, cand vezi semianalfabeti ca asta cu doctorat si tiluri pe el, ti se face mila de tara. Astia ar trebui stropiti cu DDT.

Cred ca va este CLAR,ca SLUGA GIO psd-alde-udmr

adica Tudorel Toader,a primit ORDIN sa-l numeascā in functia de procuror general ,pe SINISTRUL Iordache.
Imi pare rau de Augustin Lazar,dar era evident ca vor incerca sa-l discrediteze
de cei din Grupul Infractional Organizat Psd-Alde-Udmr...
Sa speram ca presedintele Iohannis nu va accepta aceasta ilegalitate...un individ ca Iordache,fara scrupule si fara pregatire profesionalā,intr-o functie de o importantā VITALA intr-un stat de drept.
Uitati-va ce putut sa facā psd,alde si pnl din functia de avocat al poporului,de cand l-a pus pe Victor Ciorbā,in functie,ajuns SLUGA GIO psd-alde-udmr

@MasorCoceanu' 09.15

- pai da , n'avea liceu' auto ,moto ,velo ,sport , si balaureat si accces la facultate cu recomenduire de la pecerea , ca tumorel ! :o)))

"Toader i-a respins pe toti cei 4 candidati la functia de procuror general. Filmul unei audieri tensionate cu Augustin Lazar"

Drilea va fi alesul. Tovarasul de raliuri a lui Ponta, cel care i-a

fabricat dosarul fake lui Blejnar. Toate instiututiile din Bucuresti nu s-au apucat sa-i faca dosar, ca nu erau probe si vine un oarecare de la Brasov si-l executa cu manie proletara. Nu mai e Ponta, e Dragnea, procurarasul asta nu are probleme sa fie presul altuia.

 

Ce vorbești ...

#AiudRezistLazăr ii spune lui TuDorel că Aiudul e o chestie de #Etică

Iar ai tras linii pe nisip la mare, manelica?

Sau va da partidul cate o linie la iesirea din schimb? Doua acuze la adresa lui Lazar s-au dezumflat: aia cu Filip si aia cu Muntean. Prezinta cineva scuze? Bubonel, Dragnea?

Cosorulmuceanu e un psdist smecher

Și-a organizat, ca atunci cand reclami un comentariu plin de injurături al sau sa iți apara un mesaj cum ca mesajul a mai fost reclamat și ca e urmărit. Rog pe admin sa cerceteze și sa elimine pe acest escroc psdist de pe z.c. Toate cele 7 mesaje ale escrocului se comporta la fel.

Ehei tzaraveci-ule ...

Vazui ca fusesi pe site toata ziulica. Acu io zic ca ori esti asistat social ori din asta traiesti. Auzisi bre ca venira rusii. Intreaba-i pe Plesoianu si Savalic. Auzii ca "bubico" tortiona un vacar care tortiona un vitel in epoca voastra de aur (acu suntem in epoca swarovski - intreb-o pe Olgata, iau iesit cateva pe clanta)

Doar o intrebare simpla pentru Lazar

A fost la scoala de la Bran?
Scoala de la Bran: "Inainte de 1989, nici un procuror nu ajungea sef daca nu era instruit special la scoala Securitatii de la Bran, dezvaluie ex-procurorul Alexandru Pantea intr-un amplu interviu …in "Romania libera". La scoala Securitatii de la Bran, tinerii procurori erau invatati sa fabrice probe, sa santajeze, sa aresteze, sa ancheteze, sa admita torturarea si exterminarea oponentilor regimului comunist. …. Lectiile erau predate de generali de Securitate si Militie, precum si de procurori de la Procuratura Generala a Romaniei. Procurorii instruiti la Bran primeau ordinele Securitatii prin ofiterii de legatura care le erau repartizati imediat dupa absolvirea scolii. Arestau la ordin, eliberau la ordin, in functie de interesele Securitatii.

» Sa intelegem ca toti sefii din Procuratura erau absolventi ai scolilor Securitatii?
Da, si in plus trebuia sa aiba si scoala PCR "stefan Gheorghiu". Nimeni nu ajungea sef in Procuratura daca nu era colaborator al Securitatii si pregatit special de aceasta institutie si de PCR. Procurorul era suveran pe dosarul penal si, daca nu era omul de incredere al Securitatii, nu putea ajunge sef. seful Procuraturii era cel care repartiza dosarele penale catre procurorii simpli si care hotara ce se intampla cu ele. Dosarele sensibile erau instrumentate numai de catre procurorii pregatiti special de Securitate. Procurorii erau mai importanti decat militienii, pentru ca militienii primeau ordinele de la procurori. Ma mir ca pana acum nu au fost facute publice aceste informatii pentru a se realiza cu adevarat reformarea Justitiei. Normal ar fi sa se publice numele tuturor procurorilor care au urmat scolile Securitatii. Aceste informatii sunt trecute cu siguranta in dosarele profesionale ale procurorilor. Acum aceste dosare sunt in custodia CSM. Daca s-ar face publice aceste informatii, nu s-ar mai practica santajarea procurorilor, care probabil si acum primesc ordine de la serviciile secrete, asa cum primeam si eu cand eram procuror.

» De la cine primeau procurorii ordine in dosarele sensibile?
Primeau ordinele de la ofiterul lor de legatura de la Securitate, care, la randul sau, le primea de la PCR, de obicei de la primul secretar, dar noi, procurorii, nu stiam exact de la ce activist venea ordinul. Daca ordinul nu era executat, atunci intervenea direct activistul de partid care raspundea de Justitie. La Bran am fost instruiti si cum sa-i santajam pe judecatorii care nu erau receptivi la ordinele Securitatii si ale PCR. Mai luau si ei un cadou si noi trebuia sa-i santajam cu asta. De asemenea, eram instruiti sa-i santajam pe avocati. Avocatii erau cei mai vulnerabili: puteau fi oricand arestati prin inscenari. "

 

sa punem aceasta intrebare

tuturor procurorilor, judecatorilor, membrilor de vaza ai emanatiolor, unii dintre ei ministri in functie.. si care ne conduc (de nas) de 30 de ani
hai sa terminam odata cu circul asta!

De acord!

Nu am nimic impotriva...

Sa punem aceasta intrebare

si lui printul ,alfabeta,cosoruluidraci,cucubuci,marinxxx,medgidiadraci,etc,toti postaci agenti kgbisti acoperiti sau securisti neno,platiti s-o frece acasa pe banii nostri.Muriti ba!

analfabeta este o bolsevica raspandaca

Nici acuma n-a raspuns la diversiunea aia cu Ioan Muntean, infractor de drept comun devenit "detinut politic" la Haznaua 3.

Lidia Barbulescu a refuzat in 2008 sa faca publice numele magistratilor care au trecut pe la scoala Securitatii de la Bran. De ce? Ca sa poata fi manevrati in pozitii de ministrii ai justitiei, la CSM si la CCR.

DRAGEI ALFABETE,

de acord cu tine 100%! Cu o singura conditie: incepe cu Ilici! Daca vrei sa fii credibila!!! Si, evident, prezinta probele in cazul Augustin Lazar! Pentru ca, intre cei doi, este o mare diferenta: COLOANA!!! A lui Tete SIGUR a fost fragezita - daca avea natural vreun rest?! -, la Bran!!!

@n'alfabeta 09.53

- vezi ca-l confunzi pe lazar cu tumorel ! :o(((

"Toader i-a respins pe toti cei 4 candidati la functia de procuror general. Filmul unei audieri tensionate cu Augustin Lazar"

madam grapini

pai dorneanu safu la ccreau infractorilor a fost la 'bran' pe timul lu dej fa *****
si todirel [ 57 000 de ron lunar .. de la stat ] a facut fane ghiorghiu la ff .
todirel are o problema ..daca vrea ambasador trebuie sa dea ordonantele [lazaroiu la fel cu completurile de trei ] sau sa se faca de *** total daca mai are ceva ce nu pute in hoitu ala scarbos. .

#bynnarul, probabil pentru ca gandeste cu doua....

bile deodata. Altfel nu-mi iesplic de unde atata intuitzie in gandire.
Esti precoce bah sapca maronie, probabil si tu ca si luazarica: iute ca o caprioara si ager ca un mistretz.
#cubulbuci

ASCULTATI-L PE TETE!!!!

Asta-i "profesor universitar" la Drept???? "Rector"? Ce dracul le-o fi dat la Bran, ca numai OBIECTIVITATE nu le-a picurat in tartacuta....

 

BRAVOOOOO !!!

Domnule procuror General al Romaniei, Augustin Lazar

 

"BRAVOOOOO !!!"

Asa, bravo ghiocel, i-a de la basescu.
In afara de a pleca capu mai potzi sa te indoi si de sale si sa te prinzi cu mainile de glezna. Se chiama pozitzia capra. Ca asa va invatza sa statzi partenerii aia externi cu care vretzi voi sa fitzi in consonantza. Treaba voastra statzi cum vretzi da avetzi grija ca Timermmans e hollande!

Auzi ba scatologicule, daca tu reprezinti...

..."partenerii interni", orice "partener extern" e de preferat unora ca tine!

 

Bai, Coisorule, da' vad ca stii perfect pozitia

La care instructaj de partid ti-au predat-o tovarasii de la pesede? La ala de pupat, sau la ala de primit?

Cel putin figura cu prinsul de glezne e chiar interesanta. Cred c-ai exersat serios pana sa o deprinzi corespunzator.

Da' totusi nu pot pricepe un lucru: cum de ai curajul sa-l acuzi pe altul ca-i zice "bravo" unui anume personaj, cand voi, admiratorii zelosi ai pesedelei, ii strigati "bravo" clipa de clipa sefului vostru de trib Dragnea, cadeti in extaz numai cand ii pronuntati numele, aplaudati orice nerozie spune sau face si va-ncovoiati cu umilinta slugarnica in fata lui ca-n fata unui zeu?

Oare la voi, pesedoii, treaba asta nu tot pozitia "capra" se cheama ca este?

Si-n ce priveste partenerii externi, vad ca ai nostalgii amarnice din epoca aia in care invatai cu drag ca occidentalii capitalisti sunt dusmani de moarte ai comunismului romanesc. Mai mult ca sigur ca ai prefera din tot adancul sufletului tau ca partenerii externi sa ne fie tot rusii "vecini si prieteni", ca-n vremurile comuniste atat de scumpe tie. Da' vezi ca partenerii aia din Est ne-ar cam trage-o (asa cum ne-au mai tras-o aproape juma' de secol) din toate pozitile posibile, inclusiv din aia "capra" de care spui. Si treaba e ca noi, aia cu mintea ceva mai limpede, chiar nu mai avem nevoie de un asemenea "parteneriat" din Est. Asa ca-l preferam pe Timmermans, care cel putin e baiat subtire, cu maniere rafinate de Occident. Nu ca rusnacul, badaran, care nici macar nu se descalta de senile cand vine sa-ti invadeze tara cu tancul.

Da' daca tie-ti place, treaba ta. Nimeni nu se poate opune placerii tale. Deci pune-te capra si asteapta-i pe rusi.

ASTA-I "COMISIE"

de profesionisti ai Dreptului??? Asa se alege Procurorul general al Romaniei? Vai de mama voastra... va rad si curcile... pai copii nostri care-au fost la intalnirea cu Timmermans ii baga in buzunar in 5 secunde!!! Si pe bubosul uns in toate uleiurile pestilentiale, si pe colegii de "comisie"!!! Ce distanta... de la Pamant la Luna!!!!

 

Mai mult ca sigur

membrii comisiei aveau lighene sub masa..Cand ai in fata un personaj ca lazăr există riscul vomitatului...

 
 

Asta chiar a fost un comentariu demn de un troll

Ca si tine boStane!!!
Se vede cind nu ai argumente ataci cu injuraturi!!!!
RUSINICAAAA!!!!!!

 

Asta chiar e culmea nesimtirii.

S-au prezentat sa ocupe postul de parchetar sef toti care au fost deja sefi in diverse forme dupa 90.Si dintr-o tara in care iti era frica sa furi un cui din bunul obstesc,asa se nume acum nu ca azi companie de stat,CORUPTIA sa ajunga la cote alarmante facand cunoscuta Romania mai ceva ca Nadia sau Ilie Nastase.
Intr-o tara normala la cap trebuiau interzisi la participare toti procurorii parchetari care au fost sefi pe undeva in sistem.Pe cine sa alege sa starpeasca coruptia,tot dintre aia care au ocolit starpirea ei.

 

Si nesimtire dar si executare de ordin ?

Cel putin in cazul lui Lazar si al lui Horodniceanu, multa lume s-a convins de mult de incompetenta demonstrata de cei doi in inaltele functii detinute. Nu cumva baietii astia doi poate ar fi vrut sa evite a-si mai etala inca odata public nestiinta dar au fost obligati sa se prezinte la acest interviu? In cazul lor este o varianta de luat in seama.

da, ba georgele2, ai dreptate.

i-a obligat Soros pe amandoi. zicea Ciuvica la voi, la Mocirla 3.
vezi ca ai uitat titlul: "si securitatea ?"
:))))

Georgica doi, vad ca tu-ti pui intrebari,...

...tu-ti dai raspunsuri, iar pe noi nu ne intereseaza toata zbaterea ta interioara.
Si-atunci, ce dreak mai cauti pe forumul asta??

Mai Jorjica, o singura intrebare esentiala:

De incompetenta lui Tudorel, ce ai de zis? Fiindca si asta e demonstrata cu varf si indesat, la fel cum zici ca a fost demonstrata si a altora. Si la fel de multa lume s-a convins pe deplin de aceasta incompetenta.

Oare cum e sa fii incompetent si totusi sa conduci un ditamai ministerul de maxima importanta intr-un stat? Si oare cum e sa fii incompetent notoriu si totusi sa fii in masura sa judeci competenta altora?

Slugarnicia fata de seful de partid care te-a pus intr-o inalta functie nu se cheama deloc "competenta", mai Jorjica. Si nici nu tine loc de competenta. Iar daca acum Tudorel pare ca nu prea mai raspunde comenzilor primite de la sef, asta inseamna ori ca se joaca un teatru ieftin si de fatada, ori ca intr-adevar se produce o revolta de amploare in sanul partidului, ori ca ca Tudorel a priceput in al 12-lea ceas niste chestii si vrea sa arate, pe ultima suta de metri, ca poate sa fie cat de cat, macar 1 la suta, competent. Dar asta chiar nu-l absolva cu nimic de nenumaratele incompetente anterioare. Asa ca tot aia e.

Si inca ceva, ca fapt divers. Sa stii ca universitarii aia din Iasi care s-au tot revoltat impotriva lui Tudorel, chiar au facut-o din pura convingere. Nu-s platiti nici de Soros si nici de Statul Paralelipipedic. Tudorel s-a straduit din rasputeri sa lase o impresie deplorabila prin toate locurile prin care s-a perindat la viata lui. Intamplator, la locul meu de munca am un coleg care a studiat candva Dreptul la Iasi si l-a avut profesor pe Tudorel. Ca sa nu crezi (sau sa creada cineva) ca fabulez si ca scot inventii "din burta", dar si pentru ca prin natura meseriei sunt un om al informatiilor documentate, spun ca pe respectivul coleg al meu il cheama Emilian Pal. E din Roman, a terminat candva Dreptul, dar lucreaza de ani buni in jurnalismul local. Si ori de cate ori vine vorba de fostul lui profesor Tudorel, actualmente mare ministru, colegul meu spune doar atat, cu lehamite si disptret: "Era un dobytoc. Niciodata n-am inteles ceva din cursurile lui." Asta apropo de competenta.

Si garantez ca respectivul coleg al meu Emilian Pal, om modest si traitor din salariul lunar, n-a fost platit de Soros ca sa afirme frecvent chestia asta despre Tudorel. Si nici Statul Paralelogramic nu l-a platit nici macar cu 50 de bani.

@MasorCoceanu' 15.31

- ma tu stai la tara cu buda'n fundu' curtii , daca apelezi la lighean ! baie n'ai , cu cada , lavoar si weceu si bideu !? :o)))

"Toader i-a respins pe toti cei 4 candidati la functia de procuror general. Filmul unei audieri tensionate cu Augustin Lazar"

 
 

Gargamel

Trebuie sa o propuna pe adina florea si in functia asta.
O sa-i respinga pe toti pana vine floarea .

 

Nu, pe adina n-o propune!

E prea inteligenta si-i provoaca complexe de inferioritate lui Tumorel!

Pfiuuuuu...multi postaci de serviciu ai partidului ciumat.

Intre Augustin Lazar si Tumorel Slugarel al infractorilor aleg cu primul.
Lazar isi arata calitatile si se vede de pe luna ca omul isi cunoaste meseria.Tumorel nu se dovedeste decat a fi avocatul infractorilor de tip 'Dracnea'.
Amandoi vin din perioada comunista.Stim cu toti ca atunci justitia era pentru prostime.In comunism justitia o facea securitatea, iar magistratii jucau teatru pentru popor.
Lazar recunoaste si mai mult, isi cere scuze pentru cea ce a fost,pe cand Slugarel incerca cu toate fortele sa readuca justitia exact ca in perioada comunista.
Antenistii lui Voiculescu si victemele penale si imaginare, lasati teatrul ca nu prea mai aveti telespectatori.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor