Toader spune ca numai Dancila poate sesiza CCR pentru revocarea lui Lazar: Nu are iesire din aceasta situatie

Luni, 28 Ianuarie 2019, ora 22:07
6923 citiri
Toader spune ca numai Dancila poate sesiza CCR pentru revocarea lui Lazar: Nu are iesire din aceasta situatie
Foto: Marian Ilie / Mediafax Foto / Hepta.ro

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat, luni, ca nu poate sesiza, ca ministru, Curtea Constitutionala, ci premierul trebuie sa faca sesizarea Curtii cu privire la situatia procurorului general al Romaniei, a carui revocare Toader a propus-o in urma cu mai multe luni. "Nu e alta cale de urmat", a spus Toader.

"Sesizarea Curtii Constitutionale, eu, ca ministru al Justitiei, nu sunt subiect de sezina, nu pot sesiza eu, va trebui doar doamna prim-ministru. Prin urmare, continutul actelor este de natura juridica, evaluarea e de natura juridica, dar decizia de sesizare sau nu a instantei de contencios constitutional are componenta politica, decizie pe care repet, nu o iau eu, o poate lua doamna prim-ministru", a spus Tudorel Toader, luni seara, la Antena 3.

Acesta a adaugat, in acest context, ca "nu exista alta cale de urmat".

"Sa nu spuneti a lasa lucrurile asa cum sunt, adica doamna premier propune un ministru, doi si se tot respinge, se tot refuza, ministrul Justitiei propune revocare sau alte desemnari de procurori cu functii de conducere si se respinge pe motive inexistente gen nelegalitate si s-a dovedit cu actele in mana ca nu a fost nici nelegalitate la cele pe care le-a refuzat si aici nu as vrea sa fiu nedrept, sa dau nume, dar cativa dintre candidatii propusi sefi de sectie si refuzati de presedinte ii cunosc de foarte multi ani si sunt oameni onesti, foarte bine pregatiti, devotati sistemului si actului de infaptuire a justitiei. Ii cunosc institutional si stiu cum isi fac datoria de magistrat", a spus Tudorel Toader.

Toader a spus ca decizia referitoare la revocarea lui Kovesi este "valabila la indigo" cu cea a lui Augustin Lazar.

"Mentin toate argumentele pe care le-am mentionat in raportul de evaluare. Cred ca astazi argumentele sunt mai consistente, mai convingatoare, mai puternice chiar decat la momentul la care am prezentat raportul de evaluare", a mai spus ministrul, referindu-se la revocarea procurorului general.

"Sunt convins ca, pe fond, nu are iesire din aceasta situatie juridica", a spus ministrul Justitiei, cu privire la demersurile in instanta ale procurorului general, care a contestat revocarea sa.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Toader revocare Lazar, #Dancila sesizare CCR , #Augustin Lazar
Comentarii
Poza untermensch
untermensch
rank 5
bubosu o baga pe globina
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5