Reset Iasi cere cercetarea disciplinara a lui Tudorel Toader: Cand era ministru dadea interviuri Antenei 3 din biroul de rector

Marti, 04 Februarie 2020, ora 10:14
7406 citiri
Reset Iasi cere cercetarea disciplinara a lui Tudorel Toader: Cand era ministru dadea interviuri Antenei 3 din biroul de rector
Foto: Captura Antena 3 (Arhiva)

Grupul civic Reset a depus o sesizare la Comisia de Etica a Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi in care solicita declansarea procedurii disciplinare impotriva fostului ministru al Justitiei Tudorel Toader, pentru folosirea imaginii si a spatiilor institutiei, din calitatea de ministru, in vreme ce era rector autosuspendat.

Conform Codului de etica, este interzisa "folosirea numelui UAIC, a resurselor umane, financiare sau materiale in scopuri politice partizane", arata Reset Iasi, intr-o postare pe Facebook.

Potrivit sursei citate, Tudorel Toader a sustinut mereu ca nu a facut parte dintr-un partid politic si ca nu a participat la discutii politice, "dar a fost prezent la vreo doua CEx-uri, cum a si recunoscut."

Universitatea, folosita pentru imagine?

Grupul civic sustine ca Tudorel Toader ar fi folosit imaginea Universitatii in activitatea de ministru.

"In mai toate interventiile sale publice, a tinut sa ne reaminteasca statutul sau de cadru didactic, fost decan si rector autosuspendat al UAIC, pentru a-si justifica o pozitie de autoritate academica in fata publicului si a sustinatorilor politici si prin intermediul careia sa acrediteze validitatea si justetea politicilor publice pe care le-a propus in calitate de Ministru al Justitiei", sustine Reset Iasi.

De asemenea, din calitate de ministru, Toader ar fi folosit spatiile Universitatii.

"Ministrul Tudorel Toader a acordat doua interviuri (in 16 martie 2018 si in decembrie 2018) din biroul de rector al Universitatii, in conditiile in care se auto-suspendase din functia de rector, neavand asadar dreptul de a utiliza spatiile UAIC ca si cum ar fi fost rector in exercitiul functiei", prezinta faptele Reset Iasi.

Este vorba de interviuri pe care Tudorel Toader le-a acordat postului Antena 3.

Grupul civic precizeaza ca, in acest caz, Comisia de Etica are la dispozitie 30 de zile sa raspunda solicitarii.

I.S.

#Tudorel Toader rector, #Tudorel Toader ministru , #justitie