Ziare.com

Toader se lauda cu informatizarea instantelor. Birchall arata ca a gasit proiectul blocat si ea i-a adus finantare

Luni, 14 Octombrie 2019, ora 15:54

   

Toader se lauda cu informatizarea instantelor. Birchall arata ca a gasit proiectul blocat si ea i-a adus finantare
Fostul si actualul ministru al Justitiei poarta un dialog online, prin postari pe Facebook, fiecare asumandu-si meritul pentrui informatizarea instantelor si dotarea cu echipamente IT de ultima generatie.

Fostul ministru Tudorel Toader isi asuma paternitatea acestui proiect si spune ca acesta a demarat inca din ianuarie 2019.

La randul sau, Ana Birchall se plange ca, atunci cand a venit in aprilie la MJ, proiectul de informatizare era blocat, din lipsa de finantare, nefiind alocati bani de la buget. Situatia s-ar fi rezolvat printr-o hotarare de guvern care a fost adoptata in septembrie.

Informatizarea Anei Birchall

Ana Birchall a explicat, luni, ca Ministerul Justitiei desfasoara in aceasta perioada cel mai amplu si complex proces de informatizare a instantelor.

Achizitia vizeaza dotarea cu echipamente informatice (statii de lucru, software si scannere corespunzatoare) pentru tot personalul instantelor din Romania - judecatori si personal auxiliar, iar valoarea totala a contractului este de 46.387.830 de lei.

"In aprilie, cand am venit la minister, am constatat ca acest proiect era blocat din lipsa de finantare, nefiind alocate sumele necesare in bugetul pe anul 2019.

Printr-un efort comun, prin Hotararea nr. 699/2019 din 17 septembrie 2019 (atasata), alaturi de colegii din Guvern, am reusit sa asiguram finantarea integrala, astfel incat procesul de informatizare sa fie realizat pana la finalul acestui an.

De aceasta investitie vor beneficia instantele, judecatori si personal auxiliar de specialitate, potrivit unui grafic stabilit clar intre Ministerul Justitiei si furnizori, astfel incat ultima livrare si instalare a echipamentelor va avea loc in data de 5 decembrie 2019.

Informatizarea instantelor de judecata este parte a unui proiect mai amplu promovat de Ministerul Justitiei pentru a asigura infrastructura si logistica necesare unui act de justitie de calitate," afirma Birchall.

Potrivit acesteia, contractul prevede livrarea a 6.986 de computere (inclusiv licentele software) si a 976 de scannere. Pana la acest moment, au fost livrate 1.263 de computere si 144 de scannere pentru trei Curti de Apel si partial catre Ministerul Justitiei, urmand ca pana la 5 decembrie sa fie livrate restul de 5.723 de computere si 832 de scannere pentru celelalte 12 Curti de Apel.Precizarea lui Toader

La putin timp dupa postarea Anei Birchall, Tudorel Toader nu s-a lasat mai prejos si a punctat pe Facebook cateva "precizari".

"Dosarul electronic, realizat astazi la nivelul tuturor instantelor de judecata, este urmarea contractului pe care l-am semnat, in calitate de ministru al Justitiei, cu o valoare de 7,7 milioane de euro, a carui aplicare a inceput in ianuarie 2019!," este ferm Toader.

El reaminteste de o postare din 30 iunie, in care vorbea despre dosarul electronic - la nivelul fiecarei instante de judecata, in care arata ca acesta se realizeaza in cadrul Proiectului de "Imbunatatire a Serviciilor Judiciare" finantat de Banca Mondiala prin Acordul de Imprumut 8695-RO.

"Ministerul Justitiei a semnat contractul pentru achizitia de echipamente IT si programe informatice, de natura sa faciliteze activitatea de infaptuire a justitiei, inclusiv sub aspectul accesului la respectivele documente. Avand o valoare de 7,7 milioane de euro, implementarea contractului a inceput in ianuarie 2019, urmand a se finaliza pana la finalul lui 2019.

Beneficiarii achizitiei vor fi toate instantele din Romania, respectiv Curtile de Apel, tribunalele si judecatoriile.

Prin acest contract, se achizitioneaza 6.986 computere si 976 scanere de documente. Infrastructura hardware a instantelor la nivel national va fi imbunatatita semnificativ, deoarece aproximativ 85% din infrastructura IT existenta va fi inlocuita, cea actuala fiind depasita moral si fizic ca urmare a utilizarii acesteia in ultimii 10-12 ani. In martie 2019, impreuna cu furnizorul a fost stabilit calendarul de livrare (regionala) a scannerelor si calculatoarelor (infrastructura hardware a dosarului electronic).

In prezent are loc distribuirea si instalarea respectivelor echipamente," scria fostul minustru al Justitiei in aceasta vara. Tudorel Toader si-a dat demisia de la MJ pe 18 aprilie 2019.

I.S.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5281 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
10 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Toader s-a laudat cu multe...

Omul asta sufera de narcisism cronic...

 

Intr-adevar

tipul este narcisist. Dupa ce a pus justitia pe butuci in favoarea infractorilor din psd-alde acum nu are nici macar bunul simt sa taca si sa se retraga undeva unde sa il putem uita.
Are si un tupeu incredibil.

la Tudorel i face-ti o suflare la gaura aia mare

e prea inteligent sa ramana cu pantalonii pe vine cum vor unii . Da apropo de birchall unde e Hartia cu planul de urmat de la Amerloci ??? Daca ramane cu joiannis in guvern si mai mult ministru al justitiei atunci este clar ca lumina zilei ca suntem o colonie si nu o tara cu 20 milioane de oameni verticali si mandrii

Isi schimba scutecele

"Succesele" lui au fost un dezastru pentru tara.
Acum infractorii zburda printre noi.

 

Putorel este copt pentru o IEVALUARE psihologica si chiar o sedinta

cu detectorul de minciuni :)))

https://www.youtube.com/watch?v=HNLC-b8zWEk

 

TOADER, LA PUSCARIE!

Acolo ii este locul! Daca dupa cazul "Caracal", aveam si procurori, bubosul unsuros era demult dupa gratii!

 

Ha,ha,ha!

"Fostul ministru Tudorel Toader isi asuma paternitatea acestui proiect .."si desigur Ana birchall..maternitatea.Daca ma uit bine la acest "copil"numit justitie, mi se pare ca este cam.. schiop si chior cu toata informatizarea lui.Sa fie oare parintii..degenerati?

 

As incepe cu lucruri elementare

cu putin timp in urma drumurile m-au purtat la judecatoria Oravita. Toaleta (una) intr-un stadiu de neimaginat, nu curgea nici macar apa. Pe cladire scrie "atentie cade tencuiala" Ce sa mai spunem de celelalte aspecte. Dar probabil din cauza acestor conditii grele de munca, judecatorii au salariile pe care le au si ies la pensie la o varsta de invidiat. Presupun Oravita nu e un caz singular

 

Sigur nu este..

La tribunalul din Buftea wc-urile sunt comune si judecatorii stau in birouri fara ferestre sau aerisire

asta inseamna ca si pishoarele sunt comune ?!?

.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor