Tudorel Toader ii va da in judecata pe liberalii Catalin Predoiu si Rares Bogdan

Vineri, 11 Octombrie 2019, ora 08:51
8698 citiri
Tudorel Toader ii va da in judecata pe liberalii Catalin Predoiu si Rares Bogdan
Foto: Facebook/Tudorel Toader

Fostul ministru al Justitiei Tudorel Toader a anuntat ca ii va actiona in judecata pe liberalii Catalin Predoiu si Rares Bogdan, pentru ca ar fi vehiculat "neadevarul" ca legea privind recursul compensatoriu ar fi fost initiata in timpul mandatului sau la Ministerul Justitiei.

"Repetam, in speranta de a se intelege! Legea privind recursul compensatoriu nu a fost initiata in timp ce eram ministru al Justitiei. Proiectul de lege a fost modificat, in mod substantial, de catre parlamentari. Sub semnatura mea, MJ a dat aviz negativ modificarilor parlamentare.

Sub semnatura mea, MJ a sustinut neconstitutionalitatea proiectului de lege. Am dat numeroase dezmintiri fata de informatiile publice referitoare la contributia mea si a MJ privind sustinerea legii referitoare la recursul compensatoriu", a scris pe Facebook fostul ministru al Justitiei, in prezent rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza din Iasi.

El a mai punctat ca Predoiu si Rares Bogdan sunt doi dintre cei care au sustinut public ca aceasta lege ar fi fost initiata in perioada cand conducea Ministerul Justitiei.

"In speranta clarificarii acestei situatii, in zilele urmatoare, voi actiona in instanta de judecata pe doi dintre sustinatorii acestui neadevar - Catalin Predoiu si Rares Bogdan!", adauga Tudorel Toader in postarea sa.

Dupa mesajul lui Toader, Rares Bogdan a reactionat pe Facebook.

"Autorul moral si cel care a desavarsit actiunea de eliberare a peste 21.000 de infractori pe strazile Romaniei anunta ca m-a actionat in judecata. Sluga lui Dragnea, Nicolicea, Serban, Iordache, Bacalbasa si Codrin are un tupeu de nedescris in continuate. Ii amintesc acestui individ mizerabil ca si din cauza lui, pe strazile Romaniei de astazi se afla 21.049 de infractori eliberati inainte de termen pana in luna septembrie. Cu 3000 mai multi decat in iunie.

Mai concret: 943 criminali, 110 pedofili, 634 violatori, 2.300 de talhari. 1.877 au fost incarcerati din nou, fie pentru ca au comis noi fapte grave, fie pentru ca au fost condamnate in alte dosare. 507 dintre infractorii eliberati au comis noi fapte violente: 47 de omoruri, 357 talharii, 47 de violuri", a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Quarterly Report - Editia 4

De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
De ce își face AUR campanie cu Mihai Viteazul, Vlad Țepeș sau Ștefan cel Mare: ”Vorbim de o caracteristică a național-comunismului”
Partidul AUR s-a consacrat de-a lungul timpului prin folosirea de figuri istorice și scenete cu voievozi pentru a-și face mesajul auzit. Mihai Viteazul, Vlad Țepeș și Ștefan cel Mare apar...
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Orice vot pentru extremiști scade relevanța României în PE
Toate planurile despre viitorul Europei depind de cum se va vota la alegerile pentru PE. Candidați și oameni de afaceri au discutat despre oportunități și provocări, la invitația Camerei de...
#Toader proces Catalin Predoiu, #Toader proces Rares Bogdan , #justitie