Ziare.com

Aviz negativ de la CSM pentru Adina Florea la sefia DNA. Doar Toader a votat-o. Filmul audierii cu acuzatii preluate din presa

de Alexandra Sandru; Ionel Stoica
Luni, 08 Octombrie 2018, ora 13:30

   

Aviz negativ de la CSM pentru Adina Florea la sefia DNA. Doar Toader a votat-o. Filmul audierii cu acuzatii preluate din presa
Procurorul Adina Florea, propunerea ministrului Justitiei pentru conducerea DNA, a primit luni aviz negativ de la CSM. Singurul care a votat pentru aceasta a fost chiar cel care a propus-o, Tudorel Toader. Ministrul Justitiei anuntase insa ca oricum nu va tine cont de avizul CSM si ii va inainte lui Klaus Iohannis propunerea ca Florea sa fie sef la DNA.

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a pus-o sa isi prezinte proiectul de management cu masurile pe care le va lua daca va ajunge sefa DNA, insa Florea a folosit majoritatea timpului alocat pentru a o critica pe Laura Codruta Kovesi.

Cea care vrea sa fie sefa DNA a facut acuzatii grave despre presupuse abuzuri ale procurorilor, acuzand si in fata membrilor CSM ca DNA a facut "vedete inculpati" si i-a plimbat in catuse pe la televizor. Pusa sa explice acuzatiile, Florea a recunoscut ca, de fapt, nu are date si a preluat doar informatii aparute in spatiul public, multe dintre ele lansate de politicieni.

Mai mult, ea a facut si afirmatii extrem de grave pentru un procuror. A spus ca nu a fost niciodata un procuror independent (ulterior a precizat ca s-a exprimat gresit), a laudat unele modificari aduse Legilor Justitiei si a precizat ca ea crede ca loialitatea procurorilor trebuie sa fie fata de institutiile statului, incluisv fata de Parlament.

Florea ar fi mers in locul lui Kovesi sa fie audiata intr-o comisie parlamentara si, daca acea comisie i-ar fi cerut, ar fi oferit dosare clasate.

Despre subiecte sensibile - modificarile Codurilor Penale, pozitia Comisiei de la Venetia, a GRECO, criticile a mii de magistrati la adresa reformei din Justitie asa cum se doreste sa fie facuta de catre coalitia de guvernare - Florea a evitat sa isi asume o pozitie, insistand ca "procurorul aplica legea, nu o comenteaza".

Data trecuta, audierea lui Florea fusese amanata pana la lamurirea situatiei privind sesizarea Inspectiei Judiciare cu privire la dosarul legat de provenienta protocolului secret SRI-Parchetul General publicat de Darius Valcov.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, cele mai importante informatii si declarati de la audierea Adinei Florea, cea care vrea sa conduca DNA:

13:24 - Aviz negativ de la CSM. Potrivit unor surse Ziare.com, decizia a fost luata cu 6 voturi la 1. Singurul care a votat pentru Florea este chiar Tudorel Toader.

13:00 - Deliberarile pot dura intre cateva zeci de minute si ore. Ramaneti alaturi de noi pentru a afla ce aviz va da CSM. Amintim ca Tudorel Toader a anuntat deja ca nu va tine oricum cont de aviz, pentru ca e consultativ, si ii va trimite lui Klaus Iohannis propunerea ca Adina Florea sa fie sefa DNA.

12:48: Cosmin Olaru il intrerupe pe Toader si il roaga "din 1996 sa venim in 2018, din Japonia, in Romania si sa-i multumim dnei Florea pentru efortul depus in cele 3 ore de audieri".

"Va uram succes, o sa intram in deliberare", spune Olaru.

Florea iese din sala.

12:39 - S-au terminat intrebarile. Lazar trage primele concluzii. "Intrebarile au fost pertinente si raspunsurile de natura sa ne creeze o imagine pentru a putea vota".

Toader: Si eu cred ca au fost intrebari pertinente, mie personal, fara sa ma antepronunt, raspunsurile mi-au placut.

"Dl procuror general ne vedem nu maine, poimaine", ii spune Toader lui Lazar, apoi il critica pentru pozitiile luate public si aminteste, inca o data, ca el a terminat sef de promotie facultatea. "Tentatia romanului de a crede ca le stie pe toate", mai spune tot Toader.

Pe 10 octombrie este consiliul procurorilor generali, acolo se vor intalni Lazar si Toader.

Lazar ii raspunde: "Noi trebuie sa privim in viitor, in Europa exista niste valori ale culturii juridice. Ori de cate ori o problema e pusa in spatiul public magistratii o dezbat pentru imbunatatirea cadrului normativ. Ministerul Public e o valoare a culturii juridice".

12:30 - Tatiana Toader, CSM: Spuneti ca bilanturile DNA au fost cosmetizate si ca DNA a fost ermetica. V-ati desfasurat activitatea doar la Constanta, pe ce v-ati bazat concluzia generalizata?

Adina Florea: Mi-am desfasurat activitatea 6 ani la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta, deci am avut o imagine si pe Tulcea. Si pe Constanta si Tulcea am dovada concreta pe aceasta lipsa de colaborare.

Tatiana Toader: Pe ce va bazati cand spuneti "practica din DNA de a dezbate decizii judecatoresti".

Adina Florea: Pe ce a aparut in spatiul public.

Tatiana Toader: V-a fost suficient?

Adina Florea: Da.

Tatiana Toader continua sa o intrebe care sunt documentele pe baza carora si-a formulat acuzatiile. Florea da raspunsuri vagi si pana la urma recunoaste ca doar din ce a auzit la televizor.

Tatiana Toader: Cum ii veti motiva pe procurori cand vor fi obligati sa solutioneze dosarele in termen de un an?

Adina Florea: Eu, din practica, cred ca termenul de un an in care sa incepi urmarirea penala in personam e destul de rezonabil.

Tatiana Toader: Legat de protocolul din 2016. Dvs lecturand adresa nu ati solicitat mai mult decat sa cititi adresa, nu v-ati interesat ce e in spatele ei?

Adina Florea: Nu.

12:17 - Nicolae Andrei Solomon, CSM: Daca ati fi fost in locul nostru si dvs ati fi facut demersuri sa lamuriti situatia care a dus la amanarea audierii?

Adina Florea: Temporar nu sunt in locul dvs, nu stiu cum as fi procedat.

Intervine si Toader sa combata intrebarea lui Solomon.

Nicolae Andrei Solomon: Ati vorbit de abateri de la rigorile statului de drept la DNA, dar la nivel international DNA are o imagine foarte buna. De ce diferenta?

Adina Florea: Imaginea e foarte buna, nu despre asta era vorba. Ma refeream la activitatea fostului procuror sef al DNA, nu la DNA.

Nicolae Andrei Solomon: Ati spus ca o deficienta o reprezinta recuperarea prejudiciului. Din comunicarile DNA rezulta ca au fost puse sechestre de doua miliarde de euro. E mult, e putin?

Adina Florea: Nu stiu sa va spun. Dar da, s-au aplicat masuri asiguratorii, dar de ce nu s-au luat si masuri de valorificare?

Nicolae Andrei Solomon: Credeti ca lupta anticoruptie mai e o prioritate a statului roman?

Adina Florea: Nu am impresia, am convingerea ca lupta anticoruptie e o prioritate pentru toate institutiile si autoritatile statului roman.

Nicolae Andrei Solomon: Ati facut acuzatii grave legate de dosare solicitate abuziv de DNA, puteti da un exemplu?

Adina Florea: Au fost situatii in care DNA a solicitat dosare pe atragerea competentei, au ramas aici 1-2 chiar 3 ani si s-au intors la parchete in acelasi stadiu procesual.

Nicolae Andrei Solomon: Daca o comisie parlamentara va cere sa va prezentati in fata ei, va duceti?

Adina Florea: Da!

Nicolae Andrei Solomon Daca va cere un dosar clasat trimiteti dosarul?

Adina Florea: O comisie are dreptul sa ceara informatii ca orice cetatean in baza Legii 544. Un dosar clasat poate fi solicitat.

11:55 - Cristain Ban, CSM: Pana la urma, protocoalele adauga sau nu la lege?

Adina Florea: Am spus ca nu cunosc si nu ma lansez in speculatii. (anterior spusese ca adauga la lege)

Cristain Ban: Credeti, totusi, ca ar avea un temei? Ne obliga legea si acum sa colaboram cu SRI.

Adina Florea: Vreti sa speculez?

Cristain Ban: Ati spus despre sectia speciala ca e un plus. Credeti ca o astfel de structura din Bucuresti poate audia magistratii in teritoriu altfel decat prin politisti?

Adina Florea: Da, de ce nu? O sa vedem despre ce e vorba. Daca a fost infiintata, sectia sa fie lasata sa-si desfasoare activitatea.

Cristain Ban: Cum se va respecta principiul specializarilor procurorilor?

Adina Florea: Practica acestei sectii va stabili si modul in care procurorii se vor specializa. Ma gandesc ca vor merge de la un anumit grad in sus...

Cristain Ban: Au aparut in presa informatii ca v-ati dezis de cei care au criticat modificarile aduse Legilor Justitiei.

Adina Florea: Eu am spus ca nu am semnat petitia electronica.

Cristain Ban: Credeti ca majoritatea magistratilor gresesc?

Adina Florea: Da... nu cred ca putem discuta la modul general ca 4.000 de colegi gresesc. Dar fiecare are dreptul sa isi spuna opinia.

Intervine si Toader: Era vizat si Ministerul Justitiei, asa ca vedeti ce spune Comisia de la Venetia cu privire la limitele libertatii de exprimare a magistratilor. Sa nu ne imaginam ca magistratii pot iesi la scena deschisa si cum le spune cineva ceva, gata, s-a incalcat independenta Justitiei.

Cristain Ban: Cu privire la Codurile Penale, apreciati ca dezincriminarea unor fapte va afecta activitatea DNA?

Adina Florea: Daca vorbiti de propuneri, haideti sa vedem cum se vor concretiza ele. Eu mi-as permite sa nu fac comentarii, haideti sa asteptam.

Cristain Ban: Jumatate din dosarele sectiei I a DNA au ca obiect traficul de influenta. Jumatate din activitatea DNA nu va mai exista, de aia va intreb. V-ati gandit la o posibila restructurare? Mai vine si sectia speciala care va ia un birou si mai intervine si prescriptia si mai dispar si de acolo sute de dosare...

Adina Florea: Eu am inteles ca vorbiti de volumul de munca si spuneam ca obiectul de activitate al DNA nu se rezuma la abuz in serviciu, care e o infractiune ce ar putea sa intre in competenta altor structuri. DNA are resursa umana sa documenteze si sa faca dosare penale pentru infractiuni mult mai complexe decat acest abuz in serviciu - fraudarea achizitiilor publice, spalare de bani, coruptie in toate domeniile de activitate.

Eu nu cred ca e necesara o restructurare cu privire la resursa umana, dimpotriva, ar fi nevoie de o marire a schemei. Dar pornim in a formula aceste intrebari si raspunsuri de la premise viitoare.

Cristain Ban: Care sunt solutiile pe care le propuneti pentru indeplinirea recomandarilor GRECO?

Adina Florea: Nu se refera exclusiv la activitatea DNA. Cele care privesc DNA se refera la continuarea luptei impotriva coruptiei si la continuarea activitatii sustinute si cred ca am incercat sa subliniez ca DNA are resursele, logistica si specializarea pentru a combate coruptia.

Cristain Ban: Dar cu privire la recomandarile Comisiei de la Venetia si MCV?

Adina Florea: Iarasi, atat acele propuneri ale Comisiei de la Venetia si MCV din punctul meu de vedere exced atributiilor procurorului. MCV are in vedere intarirea independentei magistratilor. Ceea ce trebuie facut e continuarea si promovarea acestei activitati independente a magistratului procuror, nu cred ca se pune problema unei imixtiuni in independenta procurorilor.

Cristain Ban: M-ar interesa pozitia dvs pe recomandarea nr 1 din MCV, in care Romaniei i se cere un mecanism robust si transparent in cazul numirilor procurorilor sefi.

Adina Florea: Intr-un fel, imi cer scuze, dar ati raspuns dvs. CSM a facut propuneri si in masura in care vor fi apreciate benefice se vor transpune intr-o norma legislativa. Nu cred ca din pozitia mea de procuror pot sa-mi exprim opinia peste cea a CSM.

Cristain Ban: Veti sustine acest punct de vedere?

Adina Florea: Categoric, dar eu nu cunosc...

Cristain Ban: Rezistenta crescuta la stres e in fisa postului. Credeti ca iesirile mediatice repetate pot contracara atacurile impotriva DNA si a conducerii?

Adina Florea: Iesirile in presa nu cred ca au legatura cu rezistenta la stres. Presiunea mediatica o consider ca presiune mediatica si presa oricum va continua sa comenteze.

Cristain Ban: Cele 8 solutii de achitare din dosarele dvs le apreciati multe?

Adina Florea: Le apreciez ca fiind putine, daca ma raportez la numarul total de dosare instrumentate. Daca le iau separat, probabil ca, daca eram mai riguroasa, nu se finalizau cu achitari.

Cristain Ban: Procentul de achitari al DNA se incadreaza in media europeana?

Adina Florea: Nu stiu care e media europeana, dar sa nu devenim tributarii statisticii. Eu cred ca achitarile in dosarele DNA sunt multe si fiecare sa-si asume aceste greseli.

Cristain Ban: Plecati de la prezumtia ca orice achitare are o culpa?

Adina Florea: Nu, nu, Doamne fereste!

Cristain Ban: O intrebare tehnica. De maine sunteti sef DNA si pe parcursul instrumentarii unui dosar se formuleaza o plangere impotriva procurorului de caz. Cum veti proceda? Veti trimite administrativ plangerea la sectia speciala de combatere a infractiunilor comise de magistrati? Ii dati nr. unic si o dati la sectia penala? Declinati intreg dosarul la sectia penala de cercetare a magistratilor?

Adina Florea: Administrativ, din punctul meu de vedere.

11:48 - Toader intra din nou in contradictoriu cu Augustin Lazar pe tema protocoalelor. Lazar aduce explicatii si argumente, Toader arunca acuzatii "ati amestecat procurorii cu sereistii".

11:32 - Florin Deac, CSM: Care dintre calitatile dvs sunt in masura sa va recomande pentru aceasta functie si sa determine transformarea dvs dintr-un lider formal intr-un lider complet care sa castige respectul colegilor?

Adina Florea: Cred ca respectul e cel mai greu de castigat si se castiga prin calitatile profesionale, prin modul in care profesionistul stie sa impartaseasca din cunostintele sale si din modul in care stie sa comunice cu colegii sai.

Nu am considerat niciodata ca sunt sef si ceilalti imi sunt subordonati. Eu i-am considerat intotdeauna colegi si acest mod informal de a relationa e esential in stabilirea unei relatii benefice. Dialogul informal uneori e mai important decat cel formal. Cunoasterea obiceiurilor pe care colegul le are in afara orelor de program, a modului in care isi desfasoara activitatea extraprofesionala poate aduce un plus intre sef si procurorul sau persoanlul de specialitate.

Cred ca sunt in masura de a fi un sef bun si de a-i transforma pe cei din jurul meu in profesionisti buni. Si respectul trebuie sa fie reciproc.

Florin Deac: Cum veti incerca sa armonizati obiectivele pe care vi le-ati propus cu cele ale echipei manageriale de la Parchetul General?

Adina Florea: Sunt convinsa ca pornim de la raporturi generale de cooperare si colaborare si, daca le respectam, am convingerea ca activitatea profesionala va fi una eficienta.

Augustin Lazar: Cu tot cu protocoale?

Florin Deac: E urmatoarea intrebare.

Adina Florea: Daca e urmatoarea intrebare, raspund. (Lasa sa se inteleaga ca nu-i rasunde lui Lazar, ci lui Deac)

Florin Deac: In 2012-2018 ati fost procuror general adjunct la Constanta in conditiile in care stiu ca adjunctul e si seful structurii de securitate. Toate documentele care intra la structura de securitate clasificate trec si prin mana sefului structurii, daca procurorul general nu prelucreaza un protocol secret cu colegii care detin certificat, atunci prelucrarea se face de catre seful structurii de securitate. Va amintiti cumva totusi sa fi lucrat?

Adina Florea: Opinia despre protocoale asa la modul general nu pot sa o formulez ca nu cunosc despre ce e vorba si nu am sa speculez. Am fost sef al structurii de securitate si aceasta functie a fost mai mult decorativa, nu au trecut prin mana mea niciun fel de informatii clasificate. Rolul meu se rezuma doar la atributiile strict prevazute de lege, de a aviza certificatele ORNISS.

Tudorel Toader: Am un raspuns si eu aici. Nu cred ca e necesar sa va spun ca MJ nu participa la infaptuirea actului de justitie. Vorbim de protocoalele care au afectat climatul juridic. Ati bagat MJ ca da bine, sa nu confundam activitatea procurorului, judecatorului, sereistlui judiciar si activitatea de la MJ.

Florin Deac: Acum nu stiu cine a hotarat care sunt nocive, ca ele sunt inca secrete.

Tudorel Toader: Bine.. vorbiti pentru cei care filmeaza.

Florin Deac: Pe parcursul activitatii aveti ceva sa va reprosati in general? Sunt lucruri pe care le puteati face mai bine sau nu trebuia sa le faceti?

Adina Florea: Privind retrospectiv, cu siguranta ca da. Mi-as putea reprosa si simplul fapt ca am 8 solutii de achitare.

11:12 - Seful sectiei de procurori din CSM, Codrut Olaru: Mi se pare nedrept ca nu am gasit in proiectul dvs nicio mentiune pozitiva cu privire la activitatea DNA. Credeti ca exista si aspecte pozitive?

Adina Florea: Cred ca au fost si aspecte pozitive. Cred ca la nivelul DNA atat structura centrala, cat si servicii teritoriale exista procurori care isi cunosc atributiile si desfasoara o activitate legala. Aceasta este baza de la care trebuie sa pornim.

Florin Deac: Si pe mine m-a instristat sa aud ca nu ati fost niciodata un procuror independent. Vi s-a impus vredata o solutie?

Adina Florea: Probabil ca o sa ma urmareasca acest raspuns nefericit. Nu, niciodata nu mi s-a impus nicio solutie, nu a existat niciun fel de interventie din partea nimanui in solutiile mele.

Florin Deac: Cum v-ati defini intr-un singur cuvant?

Adina Florea: Intr-un singur cuvant? Profesionist (cuvantul fusese dat exemplu chiar de Deac, cand a vazut ca Florea face o pauza prea lunga).

Codrut Olaru: Care sunt limitele unei astfel de colaborari cu procurorul general?

Adina Florea: A fost o exprimare nefericita cand am spus ca nu sunt un procuror independent. Nu se pune problema...intotdeauna am fost si raman un procuror independent, nimeni n-a intervenit in solutiile pe care le-am dat... Ma refeream la activitatea pe care procurorul general in calitate de manager superior o poate exercita, in sensul de coordonare, de monitorizare, nicidecum de a interveni in privinta independentei personale sau cu privire la independenta procurorilor de executie.

Codrut Olaru: Si limitele unei astfel de colaborari unde le vedeti?

Adina Florea: In activitatea pe care procurorul general o poate exercita in raport cu activitatea procurorului sef DNA.

Codrut Olaru: Despre Legile Justitiei si modificarile la Codurile Penale, faceti o evaluare succinta a plusurilor si minusurilor si cum vedeti sectia speciala de investigare a magistratilor?

Adina Florea: Aceasta sectie este un plus. Pe Legile Justitiei, as prefera sa nu ma hazardez sa fac comentarii, rolul procurorului e de a aplica legea, nu de a comenta lege. Voi astepta modificarile si in masura in care nu aduc beneficii cu certitudine vor exista parghiile legale pentru ca aceste neajunsuri sa fie puse in acord cu legea.

Codrut Olaru: Despre colaborarea cu mass-media. Exista acel fenomen de telejustitie. Cum veti gestiona aceasta responsabilitate a DNA, intre a asigura dreptul mass media de a relata si dreptul persoanelor cercetate?

Adina Florea: Este evident ca dreptul mass-media de a cunoaste activitatea de urmarire penala trebuie respectat. Dar aceasta nu inseamna ca este obligatoriu ca persoanele cercetate la nivelul DNA sa fie defilate in catuse prin fata reprezentantilor mass-media. CEDO a si sanctionat Romania. Nu cred ca este un aspect insurmontabil, acela de a nu mai permite mass-mediei sau a nu mai ajunge in situatia in care mass-media sa televizeze persoanele cercetate.

Codrut Olaru: Concret cum veti gestiona?

Adina Florea: Nu cunosc foarte bine topografia DNA, deci nu pot sa va spun concret pe unde vor intra si pe unde vor iesi persoanele. E destul de simplu de rezolvat, perceptia mea din afara a fost aceea ca de fiecare data mass-media a stiut punctual cand se iau masuri.

Codrut Olaru: Ati avut 11 interviuri sau aparitii dupa nominalizare. Credeti ca a fost excesiva mediatizarea sau autopromovarea candidaturii, in conditiile in care ati avut si interventii de o ora si 10 minute in cadrul unor emisiuni? Credeti ca e de resortul nostru sa fim tot timpul pe mass-media?

Adina Florea: Nicidecum. Dati-mi voie sa cred ca nu m-am considerat niciodata vedeta si nici nu-mi doresc. Chiar imi doresc ca presa sa uite de mine, daca imi e permis sa spun lucrul acesta. A fost vorba despre o chestiune referitoare la aspecte ce vizau activitatea mea profsionala de doi ani incoace pe o anumita problema juridica dintr-un anumit dosar penal. Niciodata nu am aparut in spatiul public, daca a parut excesiv, a fost ca un raspuns la ceea ce presa a continuat sa ma intrebe in mod constant, nu mi-am dorit eu sa am aceste iesiri publice. Poate e si entuziasmul momentului, dar nu-mi doream sa para excesiva mediatizarea.

11:09 - Augustin Lazar, replica pentru Toader: Pentru a intelege notiunea de Minister Public am oferit dlui ministru lucrarea intitulata Ministerul Public. Cred ca e o gluma sa spunem cine e ministru in Ministerul Public. A fost spusa pentru a ne mai relaxa putin cred.

Tudorel Toader: Traditia o respectam, dar am facut referire la o chestiune pe care cu toata traditia nu o puteti nega.

11:03 - Acum pune intrebari Augustin Lazar, insa e intrerupt de Tudorel Toader.

Augustin Lazar: Fiind sesizata de SRI, s-a simtit obligata sa comita vreo ilegalitate avand in vedere ca exista un protocol care reprezinta o metodologie de lucru?

Adina Florea: La Constanta protocolul din 2016 nu a fost prelucrat, aceasta chestiune s-a lamurit acum, cand s-a cercetat incidentul de securitate.

Augustin Lazar: Am inteles ca lucreaza colega noastra de 28 de ani in MP. Nu a stiut niciodata ca exista astfel de protocoale? Sa inteleg ca nu a stiut niciodata?

Adina Florea: Am spus ca nu le-am cunoscut continutul. Stiam ca exista, dar nu le-am cunoscut continutul.

Augustin Lazar: Ati simtit nevoia de a cunoste ce scria in protocol si nu ati putut lucra dosarul pe care il aveati in lucru? Aveti cunostinta de colegi care cunoscand despre aceasta chestiune au fost afectati in ceea ce lucrau ei?

Adina Florea: Deci... eu in decursul activitatii mele cred ca am lucrat ca urmare a sesizarii SRI in 3 sau 4 sesizari.

10:57 - Incep intrebarile. Primul care intreaba e Toader.

Tudorel Toader: Timmermans afirma recent ca protocoalele au afectat climatul juridic din Romania si cere autoritatilor sa analizeze impactul lor. Ce atitudine veti avea ca procuror sef al DNA fata de aceste protocoale? Ati lucrat cu protocoale?

Adina Florea: In toata activitatea nu am lucrat cu aceste protocoale. De altfel, nu le-am cunoscut pana cand nu au devenit publice. Aceste protocoale adauga la lege. Daca CPP este cel care asigura cadrul procesual in baza caruia procurorul isi desfasoara activitatea, dupa parerea mea, protocoalele au creat un alt cadru in baza caruia sa se poata lucra in acele echipe mixte care sunt prevazute de protocoale si care exced cadrului procesual legal. Prin urmare, as pune la dispozitia comisiei care ar verifica protocoalele, toate documentele care sa contribuie la aflarea adevarului judiciar.

Toader reia relatarile despre cum a cerut el, la televizor, desecretizarea protocoalelor.

Tudorel Toader: Ministerul Public e singurul care nu are ministru. In Romania toate ministerele fac parte din Executiv, deci gasesc nefireasca denumirea, dar asa e Constitutia, vedem viitorul ce ne va rezerva. Daca veti fi sefa DNA, care va fi relatia cu procurorul general? Va sti de activitatea dvs sau va veti declara un procuror total independent?

Adina Florea: Nu am fost niciodata un procuror independent, pentru ca sistemul e controlat ierarhic, orice decizie se ia la nivel de management este supusa controlului ierarhic.

Tudorel Toader: Procurorul general va valideaza actele dvs?

Adina Florea: Nu e vorba de a valida, dar acestea sunt supuse controlului ierarhic.

10:53 - Adina Florea spune ca seful DNA si procurorii pe care ii conduce trebuie sa fie loiali altor institutii, inclusiv Parlamentului.

"Ma refer si la alte autoritati, la Parlament ma refer", spune Florea.

10:50 - Cea care vrea sa fie sefa DNA spune ca nu ar trebui sa existe deloc achitari si vorbeste de timpuri de imediat dupa Revolutie cand o achitare atragea consecinte grave.

"Daca un procuror avea o solutie de achitare, trecea in toate furcile caudine si acea solutie nu mai era urmata de alta solutie de achitare, va asigur. E nevoie de mai multa rigoare si de o analiza critica si autocritica", spune Florea.

Atat Kovesi, cat si experti si specialisti nationali si internationali au spus de nenumarate ori ca achitarile arata ca este un sistem judiciar sanatos.

10:47 - Florea mai acuza si ca fosta conducere a DNA nu a luat "toate masurile care s-ar fi putut dispune cu privire la asigurarea sechestrelor". Kovesi a prezentat la fiecare raport situatia, aratand ca DNA a facut tot ce intra in competentele ei, insa Fiscul nu a dus la capat procedura.

10:40 - Adina Florea sustine ca "obiectul de activitate al DNA nu este constatatea si cercetarea infractiunilor de abuz in serviciu, ci de a pune pe masa judecatorului infractiuni de coruptie la nivel inalt si mediu".

Ea spune ca "infractiunile facile" ca abuzul in serviciu intra in competenta parchetelor de pe langa curtile de apel si judecatorii.

10:36 - Adina Florea lauda modificarea Legilor Justitiei, spune ca modificarea Legii 304 va avea efecte foarte bune.

10:34 - Adina Florea continua deja de minute bune sa atace functionarea DNA sub conducerea Laurei Codruta Kovesi. Amintim ca acesta era momentul in care trebuia sa prezinte planul ei de management pentru conducerea DNA.

10:28 - Florea continua sa atace fosta conducere a DNA, sustinand ca in timpul Laurei Codruta Kovesi Directia a functionat "ermetic", fara a colabora cu alte institutii.

Florea mai spune si ca sub Kovesi ea a constatat "respectul institutional intentionat diminuat fata de alte institutii".

Cea care vrea sa fie sefa DNA mai reia si atacurile cu privire la "spectacolul cu catuse", acuzand ca procurorii DNA au facut "vedete" din anumiti inculpati.

Florea se ineaca si tuseste des, se intrerupe sa bea apa.

Reia criticile la adresa institutiei pe care vrea sa o conduca, sustinand ca numarul achitarilor in dosarele instrumentate de procurorii DNA este foarte mare.

10:21 - Ia cuvantul Adina Florea. Are 40 de minute sa isi prezinte proiectul de management pentru DNA. Ea incepe cu CV-ul si spune ca cei 28 de ani de activitate ii permit sa spuna ca e "procuror de cariera".

"Am instrumentat un numar foarte mare de dosare", spune Florea, insistand ca a avut foarte putine achitari in dosarele instrumentate de ea.

Dupa alte cateva minute in care si-a prezentat CV-ul, Florea incepe sa vorbeasca despre cum vede ea ca ar trebui sa functioneze DNA.

Incepe sa spuna despre cum crede ea ca DNA a incalcat legea in dosarul OUG13, invocand decizia CCR in acest caz, si ca romanii si-au pierdut increderea in institutie din aceasta cauza.

10:08 - A luat cuvantul Tudorel Toader. El anunta ca o sustine pe Adina Florea pentru functia de sef al DNA si povesteste cum s-a desfasurat interviul.

"N-am sa motivez de ce sustinem candidatura dnei Adina Florea in detrimentul celorlalti candidati. CV-ul pe care il aveti arata ca indeplineste conditiile legale, ca dna Adina Florea are experienta profesionala, ca indeplineste si ca are aptitudini manageriale specifice functiei si ca 'nu are incidente de integritate, de natura sa trezeasca suspiciuni asupra domniei sale, de la ANI, de la IJ", sustine Toader.

Ministrul continua cu atacuri voalate la procurorul general Augustin Lazar.

"Eu as starui un pic asupra a doua aspecte. Pe 27 septembrie ne aflam impreuna aici si motivul care a fost invocat pentru amanare a fost acea sesizare a IJ privind posibila abatere disciplinare comisa de domnia sa. Sesizarea a fost facuta cu doua zile inaintea audierii, la IJ ni se spune ca sesizarea a fost inregistrata chiar in ziua in care urma sa aiba loc audierea.

Ni s-a spus la vremea respectiva ca exista si un dosar penal in rem. Astazi, cand inteleg ca acceptati sa o audiati, nu avem la dosar nicio dovada a faptului ca in legatura cu dansa sunt suspiciuni din acelea.. banuieli rezonabile cu privire la comiterea unor fapte penale", spune Toader.

10:07 - Inspectia Judiciara a raspuns solicitarii cu privire la stadiul cercetarii situatiei in care protocolul secret intre Parchet si SRI a ajuns la Darius Valcov. Pe 4 octombrie, IJ a spus "ca aceasta lucrare se afla in lucru in termenul legal de solutionare".

10:03 - A inceput sedinta.

09:52 - La CSM a ajuns ministrul Justitiei, Tudorel Toader, el a fost inampinat de jurnalisti cu multe intrebari legate de protocoale incheiate de institutia pe care o conduce cu SRI, insa a refuzat sa faca comentarii, vorbind in schimb la modul general despre protocoalele intre institutii.

"Eu am semnat ca decanul Faculatii, la Iasi, un protocol cu CSM in baza caruia instantele si parchetele primesc studentii sa faca practica. Noi vorbim de activitatea de infaptuire a justitiei", a explicat Toader necesitatea unor protocoale si de ce le contesta pe altele.

Ce spune Tudorel Toader, despre protocoalele secrete MJ-SRI

Totodata, intrebat daca s-a simtit umilit si jignit de declaratiile lui Liviu Dragnea, care a spus ca "Foarte bine (ma inteleg cu Tudorel Toader - n.red.), eu il rog si el asculta. Tot timpul asculta cand ii zic eu", ministrul Justitiei s-a eschivat.

"A asculta are multe semnificatii", a spus Toader.

Dragnea spune ca e multumit de Tudorel Toader: Eu il rog si el asculta. Tot timpul asculta cand ii zic eu

Ministrul a fost chestionat si daca a finalizat evaluarea procurorului general Augustin Lazar, insa a intrat in sediul CSM fara sa mai dea un raspuns.

Cazul Darius Valcov

"Exista suspiciunea de abateri disciplinare la Adina Florea. Va propun emiterea unei adrese la Inspectia Judiciara pentru a ne transmite o adresa, iar pana atunci, sa amanam audierea", a propus procurorul Andrei-Niculae Solomon in sedinta sectiei pentru procurori a CSM. Sedinta a fost aprins discutata, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, impotrivindu-se si avand un schimb de replici cu Augustin Lazar.

In 24 august, Darius Valcov, consilierul premierului Viorica Dancila, a publicat, pe pagina sa de Facebook un protocol incheiat intre Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) si Serviciul Roman de Informatii (SRI) in 7 decembrie 2016, iar potrivit informatiilor din spatiul public documentul ar proveni de la Parchetul Curtii de Apel Constanta.

Adina Florea neaga ca ar avea vreo legatura cu Valcov si este nemultumita de declaratiile lui Lazar

Anuntul lui Toader

Ulterior, Toader a declarat la Romania TV ca poate sa trimita propunerea lui Iohannis si fara avizul CSM.

"Audierea va fi pe data de 8 octombrie, voi fi prezent. Sa ne imaginam ca pe 8 nu au putut sa vina toti membrii Sectiei de procurori, eu ce, stau o luna de zile? Eu voi da drumul la propunere catre presedinte. Daca pe 8 nu imi dau avizul, daca pe 8 nu avem o decizie si nu avem cvorum de sedinta la sectia pentru procurori, nu-i mai astept si dau drumul la propunere", a avertizat Tudorel Toader, miercuri seara, intr-o interventie telefonica in direct la Romania TV.

Adina Florea l-a criticat dur pe procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, despre care a spus ca face o anumita presiune cu privire la ocuparea functiei de conducere a DNA, ea afirmand ca Lazar "pare ca isi exercita functia mai mult decat excesiv, cu rea-credinta".

De asemenea, ea a spus ca procurorul general ar trebui sa se abtina de la a face orice demers si ca acesta "are un interes personal evident". Declaratiile au fost facute la Antena 3.

Citeste si: Toader spune ca e sigur ca CSM va da aviz negativ pentru Florea la sefia DNA, dar anunta ca nu va tine cont de el
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 49135 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
59 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

asta-i propusa la mishto ,

ca s-o respinga klaus ! adevarata catastrofa , urmeaza !:o(((

"LIVE Adina Florea, audiata pentru sefia DNA: Pusa sa explice acuzatiile grave, spune ca de fapt nu are date. Toader o apara"

 

Loialitate!!!

Loialitate fata de Partid si Parlament!!!
Exact ce spunea si tovarasul Dragnea despre tovarasul Toader, ca e ascultator si face exact ce-i spune!!!

 

Valcov e mai bun decat aceasta cotofana !

bai , Valcov , adica Dancila e premier , analfabeta Florea o sa fie la DNA si tu sa ramai doar "consilier" la finante ?
hai , baga-te la treaba !

 

bre, asta e un trans imbracat in femeie...

o fi iubitul lui Tudorel-slugarel travestit???

Nu domnule, e un dominatrix.

Un d-aia cu toale de piele neagra, pe tocuri si cu un bici in mina.

Valcov e un fel de Daea modern !

--------------------------

Iar apare

o uratenie la orizont ? E la fel de "aratoasa" ca Sevil sau Norica. Nu mai sunt oameni frumosi in Romania, ca m-am saturat de cei prezenti .

FEMEIA DE OTEL, AR FI facut multa treaba pina acum

si nimeni n-ar mai fi stiut de DNA si de protocoale , cu performante ca in vremea lui Rodica turnatoarea si ...multi veterani ai politicii , azi comentatori TV , ar fi infundat acum puscaria ...

Noi am fi multumiti si numai , daca il baga pe Codrin la bulau, pentru cistiguri monstruoase si foarte ilegale .

Sinistra creatura aceasta Floricica Procuroarea !

Are ceva din fermitatea Anei Pauker.

Daca adormila Iohannis

o accepta pe aceasta individa la sefia DNA, cred ca isi semneaza definitiv pierderea celui de al doilea mandat! Nu trece de primul tur la alegerile prezidentiale...

putorel-Tudorel ii da orale lui Adina-trans...

astia doi sunt barbati cu antecedente penale...CSM a dat aviz negativ casatoriei celor doi securici

Eu o vreau pe Kovesi inapoi la DNA !!!

Fara Kovesi la DNA viata e "pustiu"...

Cat despre Adina Florea chiar nu merita postul (nu glumesc), cand a fost propusa de catre Tudorel a lu Toader a dat la interviuri de zici ca era bianca dragusanu...

Kovesi, Kovesi, Kovesi !!! Zeita dreptatii !!!

Nostradamus

Acum o zici la "shto" !
Peste cativa ani o s-o zici pe bune !
Cate institutii de stat cu conducerea impusa de mafia PSD au performat dupa 1990 ? Iti spun eu : niciuna ! Deoarece interesul mafiotilor PSD a fost intotdeauna diferit de cel al Romaniei !

Filiera MANELISTA - SUDISTA condusa de Penalul PorKar

Florea asta nu are cum sa ajunga numai Vanzatoare de VARZA pe piata!
Ea este convinsa ca va fi numita sefa???
Sau poate Penalul Porkar face joc Manelist ...o lasa pe Floarea asta sa vorbească ca sa vina cu Grebla lui la a doua numire???
De la Rromul "facut in eprubeta " te poti astepta la orice !!

TT- nota 2!

Sa faci acuzatii grave si sa recunosti ca nu ai date ca sa le sustii, te descalifica si ca simplu procuror!
Cred ca e prea mult fata lui tatae, pe care sotia il tragea de maneca sa nu vorbeasca in dodii.
Il descalifica si pe TT, care dovedeste rea credinta cu o astfel de propunere si sustinere.

Asta e aia cu bube in cap?

Normal, nu? Ca PSD doar dintr-astia vrea. Ca sa-i poata manipula cum vor ei.

 

bre, asta i-a facut orale lui Putorel-slugarel-tudorel

de asta a si ales-o securistu comunist infractor Tudorel-de-serviciu

 

Prostaca asta precum si putorel securel

.au sute de milioane de lei salar,platit de noi,ca sa acopere hotii ce ne fura tot pe noi(doar nu pe ei).Dupa o viata de trintoreala pe bani buni,pe la 45 de ani ies la pensie(daca vor,de fapt ies la pensie si se reincadreaza cu pensie 10000 lei plus salariu 15000).Cum scapam de parazitii astia?Muriti ba!

Slugarel nu cunoaste legile, nu intelege nici ...

... macar spiritul legilor, iar ca profesor este o calamitate. Floricica-dansatoarea este un Slugarel cu fusta. La fel de agramata ("trecea in furcile caudine") si de ingusta la minte ca si stapanul ei. Sare la beregata la cel mai mic semn al "dresorului", arunca acuzatii si informatii fara baza si fara rusine, se face de ras cu infatuare si agresivitate.
- Ce poti spune mai mult despre o procuroare formata in regimul comunist, nostalgica a pecerismului judetean cand procurorii arestau si condamnau la ani grei de munca silnica pe cei care furau un stiulete de porumb de la CAP?!

@Gile Rank user: x5 08.10.2018, 10:41

Chiar nu ai inteles...chiar nu o spun la "sto"...vorbesc la modul cel mai serios...

Asta este concluzia mea astazi (8 Octombrie 2018), pana ieri aveam alta parere...

Daca partenerul strategic + ONG-heuri + USR + #rezist + UE + ambasade +++ o sustin pe Kovesi inseamna ca eu am facut o eroare de calcul, inseamna ca, Kovesi chiar este stindardul luptei anti-coruptie in Romania si chiar merita adusa pe postul de sef DNA...

Nimic la sto si nimic ironic...doar... greseala mea de gansdire...

Mai bine mai tarziu decat niciodata, nu-i asa?

Handroid@ Comentezi pe aici?? despre Floarea ?

Nu iei Bufet Suedez ca ceilalți Mulți dar PRO***psd??
TT Negosul isi fcae de cap?? A primit o provizié in €€€ de insista sa o numească??

NU CREDEM CA ADINUTA ar dori sa fie foarte sincera

este o inabilitate ce nu o fereste de neplaceri atunci cind nu poti sa sari peste o intrebare fara sa spui nimic .

Viperele propagandei bolsevice vor prelucra materialul si noi vom sti cit ar putea sa vrea partidul , sa te trimita in apocalips ...pentru detalii consultati arhiva cu infectii verbale , autor in viata si profet ,
CODRIN STEFANESCU , neam prost si f. poet .

@Android

Tu ti-ai pierdut credibilitatea cand ai acceptat jobul de postac psd-ist (platit bine'nteles in ruble)asa ca orice postezi nu este de luat in seama! Tu esti si ramai un mic, mic bolshevic cu capsorul in ibric si atitudine de limbric!

O sa vedeti pe dracul cu asta la dna!

Se va ocupa de corupti in primul rind si daca va fi si politician corupt se va ocupa si de acela! Kovesi nu a fost decit pe post de politie politica si atit! Ce bani a adus inapoi de la |Udrea tov.kovesi? Nimic, nimic,.....

apollo11

Sunt de acord cu tine dar sa inceapa cu seful dumitale, draknea cel mai mare ciorditor de dupa 89! Sa furi 21 milioane de euro si sa le plateasca "prostii" care muncesc si platesc impozite, asta inseamna sa fii mafiot! Sa furi banii copiilor defavorizati si sa fii in libertate, asta inseamna sa fii mafiot! Sa furi la km de drumuri 800 de metri in loc de 1 km si nimeni sa nu-ti faca dosar, asta inseamna sa fii mafiot! Sa furi printr-o firma cu actiuni la purtator miliarde din bugetul de stat si DNA sa dea NUP, asta inseamna sa fii mafiot! Sa organizezi referendum pentru familia traditionala si tu sa ai relatii intime cu fiica-ta, asta inseamna sa fii mafiot! Sa fii dublu condamnat penal si sa demiti procurorul sef cu ajutorul presedintelui tarii, asta inseamna sa fii mafiot! Etc, etc

ai tras ba apa?

Trage-o ,ca sa nu te ineci dupa ce ai mincat.Kovesi si Macovei nr1 in tara asta,eroine nationale.Restul clasei politice hoti patentati.De frica lor ati sarit toti pe ele,nenoro...Muriti ba hotilor!

Apollo

Adusul banilor inapoi e treaba Ministerului de Finante A.N.A.F. Ca nu a adus nimic din ce a blocat, sechestrat, justitia stim toti, dar vina este a lor exclusiv !

Bubosule stii ceva? Pica dragnea sa vezi ce tapangele iei tu!!!

Dupa bulina neagra cu votul la referendum KJ , n-are de ales..o trimite pe adnuta la cules de porumb inapoi pe litoral//iar tu rudotel..mai ai un pic si-apoi vei proba celulele...da nu corticale !

 

@Hastalavista Rank user: x5 08.10.2018, 11:04

Eu sunt invatat sa citesc printre randuri, stii tu, accentele fine din comentariile tale...

Imi cer scuze ca nu-ti inteleg comentariul...

Cu siguranta ca nivel dumneavoastra de inteligenta si intelegere este net superior...

De inteles cumva ca sustinatorii PSD sunt pro Suedia?

Florea propusa de Mamaligar poate sa o scoata pe piata sa

vandă ZARZAVAT!!

 

Interesant

Asta nu-i Floricica Dansatoarea coafata ?

E Floricica Procuroarea

Tot din "arsenalul" PSD, dupa Floricica Dansatoarea!

 

Logic

TuDorel Sluga Model se grabeste s-o unga la conducerea DNA ca sa-l scape pe dublul condamnat penal Dragnea de dosarele aflate in lucru !

 

Nu de asta va fi acolo....

....ci pentru a prinde adevaratii corupti gen: Videanu, Berceanu, Blaga, Basescu, Udrea, si citi vor mai fi. Kovesi a fost doar comisar politic, a facut politie politica si atit. Asta sint sigur ca va pune cu botul pe labe pe multi corupti. In primul rind banii jos si pe urma cu puscaria. Kovesi nu a intors bani de la asa-zisii corupti.

Apollo

Da esti ramas rau in urma. Udrea parca ai tai au facut-o scapata prin Costa Rica si acum se chinuie sa cheltuie bani cu Interopul sa o aduca acasa! De ce, daca o aveau aici ? Nu fi chiar asa de rea credinta ca si prostia pare sa fie o boala !

Adina Florea, spicuiri:

"Nu am fost niciodata un procuror independent".

Lazar: "Ati lucrat cu protocoale?"
Adina Florea: "In toata activitatea nu am lucrat cu aceste protocoale".
2 minute mai tarziu:
"Deci... eu in decursul activitatii mele cred ca am lucrat ca urmare a sesizarii SRI in 3 sau 4 sesizari".

Acum este momentul Putorele, bate fierul cat e cald, da-i tu o copita si lui Timmermans si lui Iohannis :))) Daddy te mangaie intre coarne :)))

 
 

Asa e la impartasania Sfintei Famiglii Pesederaste

Il Capo saruta mana Nasului care-i da job-ul. Floricica saruta ... Slugarelului. Procedura respectata cu sfintenie la mafioti.

E zic ca asta este buna la DNA. Numai cand o vezi si esti deja

pedepsit :)))
Trebuie sa fie si presedinta clubului sado-maso din DNA: femela dominanta cu calusul si biciul de piele :))))

 

Tudorel si Adinuta or sa-l innoade pe Lazarica de n-o sa mai stie

pe unde-i ies mainile si picioarele...

 

bre Pesulamea

corect se zice Tudorel si Adinuta or sa i-o innonoade lui Lazarica !

O sa-i mearga lui Adinuta si cu noduri...

Este trecuta prin ciur si prin darmon.

RE: seful si procurorii DNA trebuie sa fie loiali Parlamentului

Pai asta au facut Polonezii! Si pentru asta sint … en froid cu Bruxelles’ul! Bruxelles’ul conduce Ioropica prin… Supreme Courts! Asta ie constititzional .. asta nu’i … and so on! Magistratzi … nealeshi, ce democratzia lu’ Taica Belcu! Asta a fost lupta lu’ Trump pentru a impune pe Brett Kavanaugh in Supreme Court of Justice. Pe viatza Republicanii au omul lor din Havana! La fel si Polonezii. Sa vedem noi!
............................................................................................................................................................................................................................................................

 

jos ciuma rosie

Doamna face afirmatii grave............oare la experienta declarata nu intelege?

 

“Ze federal giagi" din Hawaii State,

numit de Obamba Husain, deci un .. nea unelected, declara .. neconstitutzional ordinul Prez USA, Donald Trump de interzicere TEMPORARA a unor altzi nea din Somalia, Sudan, Libia, Yemen .. .. si alte … teritorii de soare si gloantze pline!!! Uit’asha! Ca iel ie “giagi", si ie … cum se spune la RO? ..da .. inami .. invio .. inamivibil .. invi .. adica ie shef! Il dore’n ko.oor!
Aaaaaaaa ….. pai Dom’ “giagi" asta’i .."hustitzia" lu’ Fishbein or peshte in limbaj popular! Cum t’apuci tu, o po.wla pe atze, sa blochezi un ordin dat de preshedintele elected? Tu nu raportezi Congresului sau Preshedintelui US? Nici macar preshedintelui de bloc? Aaaaa . tu iesti …. Inamoivibil … independent .. pin’ la ..Obama! Ia bah “giagi" d’acuma raportezi Congresului! Gata! Well .. nu’i gata, ca asta va fi greu in State! Da’i posibil in Polonia, spre disperarea Bruxelles’ului, care pierde pirghia principala de control a Poloniei The Supreme Court! Sa vedem la RO! Va raporta Curtea cea mai Constitutzionala Parlamentului Romaniei, ori va face jocurile cui stiu io si nu spun? Hi … Hi … Supreme Courts Dictatorship! Da ce credeatzi voi bah? Daca nu iese cine vrem noi, … va pho.otem cu … Curtea!
.............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

 

Deci,

aduce acuzații dar n-are date ! Cum a ajuns asta procuror ?

 

Carefully!

!

Carefully!?just like you?? la Bufetul Suedez??

dar tu iei din fata zilnic !
Floarea a spus ca nu are date cand i s-a cerut sa explice acuzatii grave!
Dar acuza :)))
"destepta" ca tasu la telefon!!

putorel-slugarel-tudorel tine seama de avizu CSM doar la Kovesi!!!!!

la dominatrix Adina al carui sclav sexual este Tudorel, nu se pune, pt ca slugarel-securist Tudorel este sclavul de noapte al Adinei care ii va da bice in nestire!

 

RE: ..t udorel tine seama de avizu CSM doar la Kovesi!!

Normal! Eye for eye! Kovesi a bagat la beci numai o parte a spectrului politic! Nu s’a atins de coruptzii Bruxelles’ului! Daca baga la brutarie si ea mai cu grija .. mai balanced.... 2 d’acolo .. 5 de dincolo … isi salva jobu! Asha! O sa se duca dupa ..Udr

Asa e: Kovesi i-a bagat la beci aproape pe toti...

... cei din familia Basescu. Lipseste Traienel, care are niste NUP-uri date de fiecare dosar inca din vremea lui Nascase.
- Rau e cu justitia asta basista, dom'le! DIICOT trebuia sa le faca dosar pentru crima organizata lui Belinache, Ciordache, Slugarel, serbanicolaeanus si Nipulicea. De ce n-a facut-o? Intr-un episod de la un nou serial care se pregateste.


Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor