Cine este Adina Florea, propusa la sefia DNA: O critica pe Kovesi si il citeaza pe Toader in proiectul managerial

Autor: Ionel Stoica - Redactor-sef adjunct Ziare.com
Joi, 06 Septembrie 2018, ora 13:57
23368 citiri
Cine este Adina Florea, propusa la sefia DNA: O critica pe Kovesi si il citeaza pe Toader in proiectul managerial
Foto: Ministerul Justitiei/ Proiectul managerial

Adina Florea, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Constanta, este propusa de ministrul Justitiei pentru postul de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) . In proiectul managerial pe care l-a prezentat la candidatura pentru aceasta functie, Florea critica activitatea Directiei sub conducerea lui Kovesi, insa il citeaza de doua ori, pe prima pagina, pe Tudorel Toader.

"Fara a nega, astfel, lucrurile bune care s-au realizat in ultimii ani, un bilant necosmetizat al activitatii DNA pune in lumina destule, daca nu prea multe, abateri de la rigorile statului de drept.

Fie ca vorbim despre activitatile desfasurate de catre procurori cu functii de executie, fie (mai grav) ca ne raportam la cei cu functii de conducere, chiar la nivel de varf, regasim comportamente care s-au indepartat simtitor de la abordarea profesionista, echilibrata, in contrast cu statutul profesiei noastre, iar uneori chiar in conflict cu lege", scrie Adina Florea, in proiectul managerial cu care a candidat pentru ocuparea functiei de procuror-sef DNA.

Procuroarea il citeaza de doua ori in acest document, pe prima pagina a proiectului, pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Este vorba de pasaje din Raportul de activitate manageriala de la DNA, intocmit de ministru pe 22 februarie 2018, atunci cand a solicitat revocarea din functie a Laurei Codruta Kovesi.

"Asa s-a ajuns ca, prin contributia conjugata a unor membri ai corpului profesional din DNA, sa se recurga, caz fara precedent, la revocarea procurorului sef al Directiei pentru exercitarea discretionara a functiei si deturnarea activitatii de la combaterea coruptiei si a institutiei DNA de la rolul sau constitutional si legal", scria Adina Florea.

Citatul este preluat din Tudorel Toader. Procuroarea are, de altfel, cuvinte laudative la adresa Raportului realizat de ministrul Justitiei.

"Consonanta cu una dintre ideile de forta cuprinse in raportul privind activitatea manageriala de la DNA - Lucrurile bune nu le justifica pe cele rele, imi pun la dispozitie toate resursele si experienta profesionala acumulata in 27 de ani desfasurati numai in activitatea de procuror pentru recastigarea increderii acestei importante institutii din Romania", isi incheie Adina Florea, prima pagina a proiectului managerial.

Sursa: Proiectul managerial

Sursa: Bibliografie Proiect managerial

Documentul poate fi accesat pe site-ul Ministerului Justitiei.

Cazul Mazare

Fost procuror general al Constantei, dar si prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, magistratul Adina Florea a devenit celebru in presa centrala dupa ce infirmat ordonanta de neincepere a urmarii penale in cazul lui Radu Mazare, care defilat in uniforma de nazist la o prezentare de moda, in vara anului 2009.

Adina Florea a formulat in iunie 2018 o cerere de transfer de la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta.

Mass-media a publicat infomatia potrivit careia vorba de o plangere facuta de un polistit din Tulcea impotriva procurorilor Adina Florea si Andrei Bodean- procuror la DNA Constanta.

Intrebata despre un dosar aflat in faza de ancheta la DNA, in care ar aparea numele sau, Florea a declarat astazi ca nu stie sa fi aparut numele sau in vreo anceta. "Nu exclud posibilitatea de a fi existat un dosar in care sa fie inceputa up in rem", arata aceasta.

Ce avere are

Potrivit declaratiei de avere completate in 13 iunie 2017 si postate pe site-ul CSM, Adina Florea detine un apartament in Constanta, de 90,44 mp, dobandit in anul 2005 prin donatie, un autoturism Audi A4 fabricat in anul 2007, un depozit bancar la Unicredit Tiriac Bank in lei deschis in anul 2009 in care se afla suma de 33.868,03 lei si un depozit bancar deschis la aceeasi banca in anul 2011 in care se afla suma de 3000 de euro, a scris ziuaconstanta.ro.

La categoria "Datorii", Adina Florea a mentionat un credit ipotecar contractat in anul 2007 de la Unicredit Tiriac Bank, in 2007, scadent in 2027, in valoare de 45.000 euro.

La categoria venituri, Adina Florea a mentionat salariul obtinut de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta in valoare de 155.153 lei si salariul obtinut de la Parchetul Tribunalului Constanta in valoare de 10.157 lei.

#Adina Florea Tudorel Toader, #Adina Florea Kovesi, #Toader Kovesi, #Adina Florea DNA , #ministrul Justitiei