Claudiu Manda ii cere direct demisia lui Tudorel Toader: Trebuie sa plece!

Miercuri, 10 Aprilie 2019, ora 07:53
7104 citiri
Claudiu Manda ii cere direct demisia lui Tudorel Toader: Trebuie sa plece!

Claudiu Manda, senator si vicepresedinte al Senatului, sot al Olgutei Vasilescu si candidat PSD la europarlamentare, ii cere demisia ministrului Tudorel Toader, despre care spune ca "trebuie sa se trezeasca". Azi are loc votul in Senat pe motiunea Opozitiei impotriva ministrului Justitiei.

Manda a declarat ca Toader "trebuie sa se trezeasca", pentru ca de un an si jumatate se tot dezbat subiecte, dar ministrul Justitiei "ba face, ba nu face".

"Cand a fost dezbaterea motiunii simple impotriva lui Tudorel Toader la Camera Deputatilor, eu am declarat ca, daca era la Senat, eu votam pentru. Si nu votam pentru, aproband textul pe care USR si PNL l-au depus, ci mai degraba ca domnul Tudorel Toader trebuie sa se trezeasca. Suntem intr-o situatie in care de un an si jumatate tot dezbatem tot felul de subiecte si domnul Tudorel Toader vine si ba face, ba nu face", a spus Manda,, marti seara, la B1 TV.

Acesta s-a declarat nemultumit de atitudinea ministrului in legatura cu OUG pentru modificarea Codurilor Penale.

"S-a dezbatut in Parlament modificarea Codului Penal si de Procedura Penala, au fost criticate o parte dintre articole la CCR, unele au fost admise, altele au fost respinse.

In decembrie, a fost o discutie cu domnul Tudorel Toader si am spus ca articole care nu au fost criticate la CCR, in conditiile in care au venit ca amendamente de la CSM, de la magistrati, de la oameni politici, e clar ca nu e nicio problema.

A doua categorie de articole sunt cele criticate la CCR, pentru care Curtea a respins criticile si a spus ca sunt constitutionale. Pentru cele doua categorii pentru ca sa intre in vigoare si sa nu mai continue acest proces legislativ cu contestatie, necontestatie, critici, reexaminare, ar putea sa fie o ordonanta de urgenta.

Discutia a fost in decembrie cu prezenta lui Tudorel Toader. Si-a asumat, alaturi de colegii din CEx, ca aceste doua categorii de articole sa fie trecute printr-o ordonanta.

In momentul respectiv, nu a zis nimic in sensul de a critica sau a zice ca nu poate, era corect sa intelegem care era urgenta. Urgenta este stabilita, pe de o parte, de directiva europeana din 2016 care trebuie sa fie aplicata din 2019 ca intram in infringement, si de articolele declarate neconstitutionale de CCR de acum 3-4-5-6 ani de zile", a spus Manda.

Senatorul social-democrat a criticat si adoptarea OUG 7.

"Eu pot sa ii reprosez un lucru domnului Toader: dupa ce am parcurs in Parlament timp de un an si jumatate discutii la cele trei legi ale Justitiei, contestate la CCR, reexaminate, reasumate in Parlament, a venit cu OUG 7 si a schimbat. Din punctul meu de vedere, era treaba Parlamentului", a mai afirmat Claudiu Manda.

Claudiu Manda a cerut, ulterior, pe parcursul emisiunii, direct demisia ministrului Justitiei. Senatorul PSD a afirmat clar ca el, personal, ii cere lui Tudorel Toader sa plece de la minister.

"Spunea dl Ardelean (deputatul PNL Ben-Oni Ardelean - n.red.) ca orice ar spune presedintele Iohannis PSD este impotriva si eu va spun un lucru: a spus presedintele Iohannis ca Tudorel Toader trebuie sa plece. Si eu va spun astazi ca Tudorel Toader trebuie sa plece. (...) Ii cer demisia lui Tudorel Toader", a subliniat Manda pentru postul TV citat.

Amintim ca la Senat este depusa de grupurile parlamentare USR si PNL motinea simpla "Justitia - victima sigura in mainile lui Toader", programata initial pentru dezbatere si vot in cursul zilei de luni. Dezbaterea a fost amanata pentru miercuri, de la ora 10:30, ulterior fiind programata pentru ora 14:00, conform celei mai recente variante de program de la Senat.

Pe de alta parte, Guvernul se reuneste, miercuri, de la ora 13:00, in sedinta, insa pe ordinea de zi nu figureaza nicio ordonanta pe Justitie. Asta nu inseamna ca nu poate fi adaugata ulterior pe ordinea suplimentara, asa cum s-a mai intamplat cu subiecte fierbinti.

Citeste si:
Ministrul Agriculturii afirmă că România nu poate fi de acord cu interzicerea exportului și transportului de animale vii. Explicațiile oficialului
Ministrul Agriculturii afirmă că România nu poate fi de acord cu interzicerea exportului și transportului de animale vii. Explicațiile oficialului
România nu poate fi de acord cu interzicerea exportului şi a transportului animalelor vii iar aceste preocupări stranii ale unora din Parlamentul European pot afecta grav crescătorii de animale...
PSD explică de ce a votat împotriva obligativității certificatului COVID la locul de muncă: „Ar fi dat naştere unor discriminări”
PSD explică de ce a votat împotriva obligativității certificatului COVID la locul de muncă: „Ar fi dat naştere unor discriminări”
PSD consideră că proiectul de lege privind prezentarea certificatului digital al UE privind COVID-19 la locul de muncă de către personalul unităţilor sanitare publice este neconstituţional...
Sursa: NEWS.RO