CNSAS nu a finalizat procedura in cazul Adinei Florea, propunerea lui Toader la DNA. Cand va fi luata decizia

Luni, 07 Ianuarie 2019, ora 17:12
4379 citiri
CNSAS nu a finalizat procedura in cazul Adinei Florea, propunerea lui Toader la DNA. Cand va fi luata decizia

Colegiul CNSAS ar putea lua in discutie, in sedinta de joi, daca va mentine sau nu adeverinta data de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii in cazul Adinei Florea, propusa de ministrul Justitiei pentru functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie.

Sulfina Barbu, membru in Colegiul CNSAS, a declarat, luni, ca deocamdata nu a fost finalizata procedura privind reverificarea Adinei Florea.

"Referitor la doamna Adina Florea, au fost demarate procedurile de reverificare, asa cum prevede legea, dumneaei avand o adeverinta din anul 2009. In data de 21 decembrie trebuia sa fie sedinta de Colegiu, dar ea nu s-a tinut din lipsa de cvorum. Eu am fost la dispozitie pentru aceasta sedinta, dar din pacate cvorumul in Colegiu nu a putut fi intrunit. In consecinta, procedura nu este finalizata.

Este o nota de constatare intocmita de Directia de investigatii, aviz de la Directia juridica, dar este obligatoriu ca aceste documente sa vina in Colegiu si Colegiul este singurul for care se pronunta privind mentinerea sau nementinerea adeverintei in cazul magistratilor si nu numai, discutam pe Legea 303/2004 cu toate modificarile ulterioare. Nu a fost finalizata aceasta procedura. (...) Pana acum tot ce s-a intamplat a fost legal, dar pentru a putea transmite catre CSM un punct de vedere avizat de CNSAS trebuie sa aiba loc sedinta Colegiului", a precizat Sulfina Barbu.

Ea a spus ca acest punct este programat pentru sedinta de joi a Colegiului CNSAS.

"Urmeaza sa luam in discutie acest aspect. In sedinta din data de 10 (ianuarie - n.r.) sper sa avem cvorum, adica sa fim minim 8 din 11 membri, astfel incat sedinta, din punct de vedere legal, sa fie corecta si pe baza documentelor care au venit de la directiile de specialitate si a raspunsurilor de la detinatorii de arhive sa luam decizia de mentinere sau de nementinere a adeverintei din anul 2009 pentru doamna Adina Florea si dupa aceea toata procedura este indeplinita legal", a explicat Sulfina Barbu.

Pe 21 noiembrie, presedintele Klaus Iohannis a respins propunerea de numire a Adinei Florea in functia de procuror-sef al Directiei Nationale Anticoruptie motivand ca "nu sunt indeplinite conditiile de legalitate necesar a fi intrunite, in mod obiectiv, de catre procuror pentru a fi numit intr-o functie de conducere, respectiv cea prevazuta de art. 54 alin. (2) prin raportare la art. 48 alin. (10) si (12) din Legea nr. 303/2004".

In data de 27 decembrie, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a transmis din nou sefului statului propunerea privind numirea Adinei Florea ca procuror-sef al DNA.

Citeste si

Citeste si:
Florin Roman explică ce e plagiatul, după ce a fost acuzat că a copiat lucrarea de masterat. Dacian Cioloș i-a cerut premierului să-l demită „de urgență”
Florin Roman explică ce e plagiatul, după ce a fost acuzat că a copiat lucrarea de masterat. Dacian Cioloș i-a cerut premierului să-l demită „de urgență”
Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Florin Roman a răspuns joi, 9 decembrie, într-o postare pe Facebook, la acuzaţiile care i se aduc privind plagierea lucrării de masterat....
Premierul britanic Boris Johnson a devenit din nou tată. Nimeni nu știe câți copii are politicianul!
Premierul britanic Boris Johnson a devenit din nou tată. Nimeni nu știe câți copii are politicianul!
Soţia premierului britanic Boris Johnson, Carrie, a dat naştere unei fetiţe, a anunţat cuplul, al doilea lor copil, după Wilfred, născut în aprilie 2020, şi cel puţin al şaptelea al...